Friday, December 24, 2010

dalam kenangan

tiga:
buat blog baru
dengan entry ke-268
menggantikan I am sapphire yang telah lupus ditelan virus ecece
harap xde lagi virus yg boley menyebabkan saya tukar ke blog lain

mengalami
perubahan pasang surut perasaan yang sangat ketara
macam macam virus melanda
dari org xde kaitan ke org terdekat
tapi Alhamdulillah..sekarang semuanya da kembali ok
Tuhan bagi susah dulu..sebab nak kita senang kemudian..kan?
heee :)

empat:
makan roti canai dan lontong paling sedap setakat nih
x lain x bukan di batu 9 , cheras
pentebar roti canai yg cuba mengorat dan lontong king super king
yum yum

ke pekan frinjan
berjumpa dengan cik aishah suka conteng + cik mimi the doctor dan cik beeha yg suara best
first time jumpa aishah
pastu terus baik sampai skang..tp tak jumpa2 dah hehe
cik aishah sayang
bila lagi mahu jumpa?

owh rindu zaman jadi cikgu
hihi
student2 ku sekalian
ingat kt miss lagi tak ececece :p

lima:

hati  hati sedang berterbangan diudara
loves in the air
*betul ke translasi tu? hehe*
mode berjiwa raga
sampai terhasillah note yg tak berapa nk sastera
encik mm rindu mindu :D

pertama kali buat video
sendiri jadi jurucamera
sendiri jadi pengacara ececece
dalam rancangan Sehari dengan cik sapphire
bila tgk balik video tu rasa nk masuk dalam selimut terus
hukhukhuk

ada dua tajuk entry yang sama
haha nampak sangat ketandusan idea
magic 1 dan magic 2
:)

enam:
kalau tak silap
meeting terakhir sebagai felo di kolej aminuddin baki, ukm
terakhir dengan pengetua kesayangan semua org
n adik adik jaksa baru
rindu kolej laaa -_-"
kakak kakak felo
bila mau outing sama lagi??

berita palik gembira
dapat jadi salah satu org sd
gembira tak terkata

saya dan kangkung memang tak dapat dipisahkan
lama tak jenguk ladang kangkung
:D

first time panjat Broga
wuuhuuu
penat sangat wehh
xnk naik da
tunggu lepas setahun ke
baru kita naik lagi eh

tujuh:

sebulan digenting
memang sangat sangat memberi pengajaran
kenal kawan kawan yg mostly muda 2-3 tahun
kenal adik sendiri hukhukhuk
buat short film
main bola jaring wakil group
macam macam lagi
rindu zaman GVR

lapan:
mengalami perang dunia ketiga dan keempat dengan siputsardin
hishhh sape yg selalu naik siputsardin
maksudd saya tiap tiap hari
tahu lah mcm mana perasaannya
kalau setakat sekali dua minggu tu tak rasa sangat kot

menjadi
businesswoman yang berjaya ececece
dengan penjualan sapphire cookies yang sangat memberansangkan
tahun depan beli lagi eh

sembilan:
buat tutorial belajar cakap terengganu
canne student2 ku
da pandai cakap trg lum?

genap setahun
 harap kekal bertahun tahun lamanya
:)

perang dunia ketiga dan keempat dengan siputsardin berakhir
ececece..mcm apa jer kan
perang berakhir pun sebab kne tukar tempat kerja
dari jalan raja laut ke puchong
ke puchong naik kereta jer r
mana ada siputsardin

oktober:
paling utama
jumpa Maher Zain
 woot woot :D




membina angan angan yang agak menarik
hehe
kalau boley nak bukak gerai Ala Sapphire
tak kisah la kt mana mana pun
mcm best jer main jual jual nih :D

november:
yg paling saya ingat
bila encik mm masakkan saya spagetti
yumm yumm
saja jer buat saya rindu tau :P



mami buat makan makan kt umah
masak nasi minyak + triffle
yumm yumm
dapat jumpa abg yg paling sulong dengan isteri jepun
dan tak sangka sangka adik pun dtg gak heee
:D

december:

 acara paling besar tahun nih dalam keluarga saya
tak lain tak bukan
perkahwinan kakak saya yg sulong
10.12 di terengganu
18.12 di penang
happy for you sis !

pertama kali buat tutorial memakai tudung ala sapphire
dengan bantuan emy sebagai jurugambar
canne?ada yang try tak?
menjadi tak..??
harap2 menjadi la k..
selamat mencuba :)

mengalami sakit perut yg sangat sangat sakit mencucuk
terus ke klinnik
tapi hampeh
doktor yg hampeh
klinik yg hampeh gak
xnk da gi klinik dr.rosli sebelah cimb dekat ngn ole-ole shah alam

luahan perasaan yang da lama dipendam
puas boley luah kt sini
harap ada kaum kerabat dia membaca
biar lagi faham
*paling tak leh terima..boley plak xnk ngaku kesalahan..tp nk salahkan org plak*
mcm mcm lah manusia nih

ketiga-tiga anak sepupu (farah, anis, kimi) dan seorg sepupu (awin) saya
dapat keputusan pmr yg sangat membanggakan
semua org  pun da jangka da resultnya mcm tu
sebab keempat2 nih semua pandai pandai
dari kecik lagi
hope dapat lagi byk A utk spm
dan ada wakil doktor sorg dlm keluarga kita nnt amin :)

***

penutup tahun 2010
harap tutup dengan berita yg baik baik saja
tinggal lagi 5 hari untuk tutup buku 2010 bukak buku 2011

apa azam tahun 2011?
nnt saya cerita dalam lain entry eh

2 comments:

aishah_conteng_je said...

wah, kesimpulan tahun 2010

:)

itulah cik nilam, bila entah lagi mahu jumpa. setahun sekali kah??


selamat untuk 2011 ya!

:)

sapphire said...

hehe
takpe
nnt kita plan baik punya k

selamat untuk 2011 ! :)