31.5.10

sapphire mesti kuat!

suka saya tgk kawan kawan lain happy ngn study life masing masing. sha contohnya study dia asyik jalan jer. hihi.. jalan jalan sambil belajar sambil kenal tempat org. tahun lepas dia ke jepun. tahun nih ke IPB, Indonesia plak. jeles sungguh. kawan saya sorg lagi nina plak baru jer balik singapore seminar cell biology kt sana. tgk gambar2 dia. jeles lagi.

dua kawan rapat saya. corsemate saya. skang tgh siapkan phd. azmah n posh. sorg ke german . sorg ke us. lagi la jeles . huuu.

sepanjang saya jadi student master. paling jauh pernah saya pergi pun sarawak jer. ingat lagi entry cik meow meow n cik niu niu dulu? haa. yg tu la. seronok gak. paling dekat plak kt dlm ukm jer la. seminar ukm-unri masa 1st sem dulu.

betul kata nina. walaupun x grad lagi. tapi kita da berjaya separuh jalan. JGN GIVE UP SKANG!. kata cik sha pun betul jugak bila Dia x makbulkan doa kita skang. Dia sebenarnya merancang yg lebih baik untuk kita. jadi bersangka baiklah dengan Dia. doa selalu. InsyaAllah satu hari dimakbulkan.

hujan hujan canni. mood pun syahdu syahdan jer. yer. mmg banyak dugaan n macam macam hal lah sepanjang siapkan projek master nih. yg x laluinya xkan faham kan. tapi atleast kita dpt belajar byk benda kan?

harap sgt dipermudahkan segalanya. grad. kerja yg lebih baik. sambung phd. ameen.

bukan badak berendam

malam malam saya tidak akan sunyi lagi
malam malam saya akan di buai buai dengan suara kekasih hati saya
erm...kekasih hati saya yang baru ....
kita lupakan yang lama hik hik hik
lupakan anuar zain..lupakan jason mraz...lupakan coconut records...lupakan lilttle little twikle star segala...lupakan humty dumty sat on a wall
ok apakah ini?

semalam mcm biasa adalah hari berkubang di bilik
bila hari berkubang di bilik
maknanya aktivitinya mcm badak berendam lah
tapi nih ala sapphire
semua benda kita buat atas katil yer anak anak
makan tdo lipat baju tgk gossip girls makan lagi log in log out facebook
semua nya di atas katil
owh sungguh merehat kan diri
klu nk lagi best jgn mandi sampai la rasa nk kuar bilik
tingkap biar tertutup biar berkepam dalam bilik
owh sungguh busuk punya org
*saya x buat hokai*
:)

sudah lah
mari kita lihat hari berkubang di bilik ala sapphire


di taman larangan
honey and lemon tea ubat sampingan org batuk
si hensem bersuara sedap kalah anuar zain
di belakang sekali kecik dan comey pulak sakit kaki terjinjit jinjit 2 jam
time cakap jer boley amik gambar statik
owh rambut pun cantik mcm rambut dia sebelum potong kalau x potong mesti semua org confuse

berehat di tepi jalan hilangkan bau asap asap toksik campuran aircon dan asap rokok sgt bahaya indoor pollution yg paling bahaya ada nk kesah ke

jom balik! isnin ialah hari bekerja!

30.5.10

bff


gambar nih time sama sama buat master
sama sama duk dalam satu bilik di Za'ba
sama sama kerja partime kt bakery pusaneka
sama sama berebut nak masak malam di rumah teras jernang
sama sama kerja kt MUCH kecuali saidah

yang kiri fazreena aka Naa
yang kanan saidah aka saidah
yg tgh me aka cik lang

diorg jer yg panggil saya cik lang (selain anak anak sepupu saya)

diorg byk tolong saya dlm byk benda
happy sedey naik turun atas bawah semua ngn diorg
kes abg kausar
kes ustaz harun din
kes lari ke melaka
mcm mcm
kenangan yg mmg xdpt diingat lah!

skang
Naa n Saidah da kawen
Naa da dpt sorg baby, Annas
saidah surer x lama lagi pun akan dpt baby
tinggal saya sorg je lagi yg belum aiyooo :)

kepada ....

saidah:: selamat pengantin baru..semoga bahagia selama nya...cepat cepat dpt baby :P

naa:: happy mother's day.. semoga bahagian selama nya jugak...bila ntah nk jumpa annas lagi.. :)

doakan org k..jom sambung phd sama sama mcm angan angan kita dulu :)~


di majlis kawen saidah .. semalam.. semua merah.. sgt meriah! doorgift yg mcm mcm ada. food yg masak sendiri yg sgt sedap. ! selamat pengantin baru! :)

baby Annas. Naa's son. comey kan. :)

29.5.10

tempat hijau




hye saya di tempat hijau kesukaan
makan icecream
kira bintang
windu mindu dengan bulan yg satu
bau rumput


tiba tiba sakit perut
alamak macam mana nih
tgk kiri kanan
ada org x?
tukang pukul gambar kira skali x?


sakit perut tak tertahan dah nih
ukkk ukkk ukkk
macam mana nih
tahan pun da x mcm tahan lagi nih



woooopppssss
harap xde yang terbau ke hape ke


dan pengsan
di tengah tengah tempat hijau kesukaan

bulan duk ngintai jer
malu saya dengan bulan

-----

ini kes xde kerja
di pagi hari
di hujung minggu

tempat hijau best
:)



28.5.10

free choc at BANGI!


nak choc free?

senang saja

pegi la ikut peta yg di sediakan di atas

bangi - ukm dekat saja maaa

kawan kawan jom pergi nak??


thanx to deena yg bagi info nih

senyum terus
:) :) :)

keberadaan kamu




untuk sebuah senyumku menguntum,

hanya perlu kau pegun.


untuk hati ini menyanyi
kau perlu diamkan kisah sunyi
















ini ridikulus!!


oleh: aishah famous amos
-----------------------------------------

hilangkan kesunyian saya yang ditinggalkan family
knp saya baik sgt dtg kerja hari nih?
knp x ikut yg lain blk TRG?
knp??knp??knp??
pada hal boley amik MC kt Dr.Lee
atau unpaid leave mcm x penah buat kan
atau ntah apa apa lagi lah kan


sudah lah
mari marking paper 6 keping sahaja maa
mari jadi pekerja contoh
wah
!!!

senyum
:)

27.5.10


ini sgt la bukan saya
this really not me lah kan
seriusly sy x brape suka dengan entry entry saya 2 3 hari nih
macam sgt ..owk..hipotalamus :(
plus..template pun kejap tukar kejap tukar
gambar gambar plak..besar gedabak
n hr nih saya perasan gambar2 nih makin membesar
sampai x muat separuh
delete blog r senang!

rindu i am sapphire -_-"

26.5.10

magic


pejam mata
dan saya di depan mata

PLING!



:)

comot momot tomot




skang break 1 jam
jam 235 masuk balik
huh

rentetan rintik rintik air hujan entry cik timun
owh
betapa saya rindu kan zaman belajar saya
zaman comot momot x mcm cik timun comot tp masih comel
saya comot mmg comot betul lah
rindu zaman gi kelas berfoya foya dalam kelas
x rindu zaman blajar master sgt stress tp sgt byk masa terluang haha

kpd yg sedang blaja
jgn rasa kerja itu best
saya enjoy kt kerja jadi cikgu kt sini
tapi saya nk jadi student blk boley x?

*sambung makan apam balik*

graduation by Vitamin C

hye semua
selamat hari rabu
maka ada dua hari lagi untuk kita bekerja minggu nih
owh ok. company saya jer kerja hari jumaat
company lain cuti kan
owh ok. company kakak n adik adik saya pun
maka saya ditinggalkan sendirian di shah alam hari khamis nih
mereka pulang ke kampung halaman yang indah permai tiada bandingan, Terengganu Kita!!
owh. ok. sy sgt sgt menjeleskan. tak dapat bermain air pantai bersama sama adam
owh. lupa. adam pun cuti. sebab mummy dia nk gi dating hari cuti .

ok. sebenarnya saya ada training hari nih. dan esk. jam 930.
jadi saya akan tulis secara ringkas dan padat. secara secepat kilat sabung mengabung psl hari kebesaran kakak saya semlm. saya jumpa farid kamil you. huhu..tgh berpimpin tangan dengan Lisa surihani lagi you. nih boley masuk dlm murai dot com nih. huhu. TIPU! farid kamil berpimpin tgn dengan mak dia laa..owh. sungguh comey. rs nk tgk lagenda budak setan skang je! :P

ok. mari kita mula kan pengambaran kita.! GO!







ok. konvo sape sebenar nya nih?? huh?
ok ok ok
mari kita pergi ke pangkal jalan

sorry


:)

nasib baik cik tiny x amik saya jadi photog utk konvo dia
klu x saya upload gambar saya jer nnt


:)




sory sory sory..ini bukan gambar kakak saya dan pasangan nya silap silap






jangan salah kan saya. dia yg xnk pandnag camera. puas saya pujuk rayu. hik hik hik. tipu! utk gambar penuh boley ke facebook tuan punya badan sendiri. skang nih kne lebih hati hati. sbb ada kes org spy menyepy pastu kutuk kutuk belakang. haishhh. mulut tu berulat baru tahu. tahu nk kutuk org jer kan. x baik tahu. masuk api neraka. peace!

:)

lepas berpenat lelah. berpeluh peluh ketiak semua.
mlm tu kami ke I-city. weeehuuuu.
nama je rumah kt shah alam.
tapi baru skang br dpt pergi.
yg lain da pergi
saya jer yg kuno kuni kunu sket
yer r.
jarang ada kt rumah.
sampai cik emy ko to mi A-awie ckp adam da ganti ngn Lang skang
huk huk huk
jadi berikutnya ialah hasil pukul gmbr
sikit jer gambar nya








sekian terima kasih
kasih anda saya terima seadanya
over la !

:)


cik tiny. share la gambar konvo awk. nk tgk. huhu. awk ada blog x? facebook ke??
boley la kenal kenal
:)

24.5.10

matahari







matahari matahari
yang tak jemu jemu temankan saya
walau saya bangun lewat
walau saya bangun awal
walau saya terlupa bawak camera canggih
walau saya comot momot
walau saya lalui hari hari yg x best dlm dunia
walau saya dan hari hari paling xdpt diingat
matahari matahari tetap setia beri senyuman paling manis

pls. setia ngn saya mcm matahari boley?


-------

canni lah aktiviti saya pergi n balik kerja tiap tiap hari
klu mls nk amik camera dlm bag. camera handphone pun boley

senyum senyum senyum mcm matahari semua!

:)

23.5.10

ice lemon tea



miss budak nih

bagaimana hingus terbentuk?



hari nih adalah hari saya demam sedunia weeehooo hoyeah hoyeah ho leng aaa
owh sgt x suka
kalau deman sahaja xpe..nih datang secara combo dengan hingus hingus
x pasal pasal saya jadi budak hingusan hari nih owh sgt kecomotan di situ
bila demam kerjanya apa lagi selain ketiduran sampai lebam kan
bangun kejap tgk sms tdo balik bangun kejap baca blog pastu tdo balik
nih kejap lagi nk gi makan sempat lagi nk tdo satu round lagi nih aiiyoooo

saya perasan setiap bulan mesti ada atu hari atau lebih saya demam.
owh penyakit apa kah ini?
deman bulanan ke??
xkn sakit bulanan boley membawa kepada demam bulanan kot. kan?? kan??

sepatutnya hari nih saya join program perangi denggi di bandar rinching, semenyih
bersama sama dengan YB mana x ingt, penduduk kawasan perumahan rinching, n student student saya batch 200804, kak nana n kak jijah

tapi disebabkan demam yg melanda terpaksa dicancelkan. huh. sungguh merugikan. klu demam sahaja xpe. tp dengan hingusan nih. mana nk perangi denggi lagi. mana nk perangi hingusan lagi. haishhh..x menang tangan saya jadi nya.

ok lah. xnk mencemari blog yg suci murni pilihan suri rumah nih dengan hal hal hingusan yg kotor lagi. ngntuk. nk tdo kejap. tata. owh. canne hingus tu boley terhasil ek?

happy sabtuday semua!!

:)

21.5.10

don't give up!



yes
keadaan nya masih sama hari
yg lain nya
hari nih mood x berapa ok
hujan renyai renyai
air bergelombang
mummy x bagi seposen
ku pun..canne ku nk bagi duit
hari cm biasa di sekolah biomedicine
terus bali sekolah



kata aishah:

benda yang paling kita nak, kita perlu sebut tiap hari

di sebut-sebut selalu

yes!


DONT GIVE UP SAPPHIRE!


:) :) :)