30.8.10

cencaluk

semalam berbuka 
cencaluk - ayam pusing 360 darjah - ikan goreng - kuah pedas - kurma - timun cina - 
da lama x mkn cencaluk
extra cili n asam limau
bau cencaluk melekat kt tgn sampai esok nye hee
hari nih berbuka apa plak ek
katanya nasi ayam ala mummy
heee

ok lah
nih entry last utk hari
nk siapkan keje sikit
harap2 petang nih x menjadi jelmaan sardin

selamat berbuka
selamat berterawih
:) :) :)

Man and Boy


hujan kt luar lebat
kadang2 terdengar bunyi guruh
bagus la kan
hujan di bulan puasa nih rahmat dia lebih sikit
plus..bersih sikit udara nnt
*suka bau lepas hujan..fresh*
skang tgh baca buku Man and Boy
*yer tau..org lain da baca sampai keluaran My favourite wife kan hehe*
da setengah da..tinggal setengah lagi
sekali baca..mmg susah nk stop
smlm cari Man and Wife
tapi da abes la plak
kne tunggu another 2weeks

ok lah
sambung kereje k

:) :) :)

cik tiramitsu

masa mula2 nk stat blog
nama apa la nih nk letak nih
fikir punya fikir
 - cik tiramitsu -
salah eja pulak
:) :) :)

ikea I

ini bukan kali pertama
saya n family berbuka kt ikea
bila da xtau nk mkn atau masak kt umah
ikea la menjadi sasaran heee
yg kurang nye tahun nih..xde icecream..x mcm tahun2 lepas...
pastu...skang yg acara berbuka nih da x buat kt tmpt mkn2 tu da...skang sebelah ngn surau..kt belakang sikit
nasihat:: mentang2 xde had utk ambil food..jgn plak amik byk2 pastu x mkn - pembaziran hokaii

kalau pergi ikea x bergambar sakan
mmg x sah la kan
padahal..benda yg sama jer..
tapi x kira..nk jugak bergambar
nasib baik cik camera sentiasa ada dlm bag...

konsep hitam putih idaman dia - senang x nmpk kotoran katanya :D

berkenan betul saya ngn lampu meja nih - isk isk - tapi bilik kecik - ntah muat ke tidak
pernah dgr cerita pasal - knp jam baru ke gambar jam ke - mesti jarum pendek kt no 10 - jarum panjang kt no 10..??
rujukan utk dapur mummy - harap mat x buat salah lagi
yg nih rujukan utk dapur sape plak..?? - xkan dapur cik adam kot :D
sticker hijau - klu hilang da xleh masuk blk dah - xleh sambung mkn utk 2nd round
fruit tart - kueh lapis - yg sedap - betul2 sedap nih  - heee
makanan yg penuh satu meja - tapi jgn risau - kami berjaya menghabiskan semuanya dan berat naik mendadak
ikan keli goreng rempah - ayam sweet sour - kacang botol - kurma daging - ayam panggang - kerabu betik - ulam2 - budu - sambal belacan - kurma - air tebu - air soya - teh  o panas *x suka air tebu n air soya...jd saya minum teh o jer*

ukur katil idaman - banding dengan saiz bilik

kek gulung ala ikea..???

ingatkan england mari - ikea saja maa :D
bila tgk benda hitam - cushion - tempat kucing beristirehat - ke apa ntah - teringat movie org putih dulu - makhluk aneh yg jahat lagi suka makan org - xde kaki n tangan - tp ada gigi yg tajam utk mkn - bergolek2 mcm bola klu nk bergerak - ingat x movie tu - movie zaman kecik2 tuuuu huuu
dan sebelum balik - apakah ini - lambakan biskut raya ala ikea - ada gak yg beli ek - baik beli ngn saya jer - di jamin halal n sedap hehe
--------------------
akan bersambung Ikea II

happy monday

hye
selamat hari pertama bekerja utk minggu nih..??
saya tau..hari nih ramai yg tiba2 MC tiba2 cuti kan atau pun da siap2 mintak jasa baik boss utk luluskan cuti
yer la..sbb esk kan cuti
yg bekerja dlm selangor lagi lah
dari jumaat da start cuti..sambung hari isnin n selasa...

ofis saya sendiri pun ada virus yg sama
yg ada skang cuma - kakak munie - intan - en ludin - yap - en wan - dan cik sapphire
sunyi betul - bunyi aircon yg super sejuk mcm dlm coldroom kt lab dulu jer yg menguasai huuu
tp rmi jugak dlm lrt n komuter pg td
yg guna jejantas melengkung *utk ke sd* pun ramai gak - xde la menakutkan sgt

semlm masa duk edit2 gmbr
terjumpa gambar2 kt bawah nih
huiishhh - sgt menguji kesabaran - huuuu

saya x ingt apa nama kedua2 makanan nih..pancake apa ntah..tp yg pasti...mmg sedap r...time makan kt ou masa lawatan seminggu kt ou beberapa bulan lepas...

makan makan - borak borak - pukul gambar makanan - sambil mata dijamu dengan kehijauan hutan hujan buatan disebelah -
hari2 terakhir di much - kelas xde - masa cuti pun da sikit - maka mari membuang waktu bersama2 sebelum menyesal - hik hik hik
pemegang watak misteri utama - penceramah perdana yg utama - bakal pengganti tunku abdul rahman
------------------------------------------

ok lah
ada benda kne buat nih
2 report perlu disiapkan
bye bye

:) :) :)
--------------------------------------

think out the box
agungkan bahasa melayu
saya org jawa
xnk xnk xnk
nk ckp rindu rindu jer boley x..??

29.8.10

sapphire cookies

Perhatian !! ececece nk jugak tulis perhatian...
tapi nih hal penting nih :)~~
biskut raya
yg dah di tempah
insyaAllah...esok akan di pos ke rumah masing2
kepada pelanggan2 saya yg dikasihi yg belum buat bayaran
sila berbuat demikian esok k..
atau...proses pengeposan akan ditunda selagi bayaran x dibuat heee..
ok..??
kereta adam pun sibuk di situ


proses penampalan sticker
Paris kegemaran saya !
strawberry chipss yg ditempah ramai org

note:: setelah berfikir panjang - Sapphire Cookies menjadi pilihan - hehe - ada gaya businesswoman x disitewww - hik hik hik
:) :) :)

magic !

oct 2009
 august 2010

27.8.10

The Only Exception



mula2 skali saya dgr paramore dengan lagu nih
klu x silap masa final year..2006..kawan saya, milie yg kenalkan..
skang..mcm da x rock-punk-apa saja la-batu dan golek??
tapi best !!

 antara fav saya !
enjoy !

happy weeknds !!

:) :) :)

pus


Penerimaan, penerimaan:

yang aku bukanlah siapa-siapa, 
aku adalah seseorang untuk yang lain, 
aku dicintai orang, 
apa yang kami ada adalah mutual, 
companionship, 
keselesaan, 
berbuka sama-sama, 
fasa yang transcendental, 
takut, 
muda, 
merasa juvenil, 
lurus, 
naif, 
takut pada masa hadapan, 
banyak fikir.

 



Banyak fikir,yeah. 

oleh : D2
------------------------------------
gambar xde kaitan ngn tulisan
tapi ada kaitan ngn saya
off to surau
sape nk ikut
:) :) :)

natalie portman la sgt


hidung je x cukup mancung
klu x..
hik hik hik
perasangggg ehh
cik boss saya yg ckp tau...saya x ckp pape hik hik hik

siputsardin


hye
saya bekerja hari nih
adik beradik saya yg lain sume x kerja
pastu kan...pastu kan...isk x aci betul
kenapa la KL x cuti jugak
knp?? knp?? knp??


ini lah dia pengangkutan rasmi saya setiap hari
keluar rumah seawal 630am
pastu sampai rumah kurang lebih 630pm
tp ini bergantung kepada kereta panjang nih jugak
saya panggil kereta nih siputsardin
knp??
kejap eh...


perubahan yg dilakukan oleh ktm
coach tgh utk perempuan sahaja
coach tgh utk penumpang perempuan sahaja
perhatian coach tgh utk penumpang perempuan sahaja
tiap kali pun dia akan ulang benda yg sama
kadang kadang rasa..hishhh....sabaa sabaa di bulan puasa


saya panggil siputsardin sebab
tiap kali pun mesti jadi sardin
bertempek tempek dlm train
xsuka betul laaa
tapi nk xnk kne harungi juga la kan







knp saya panggil siputsardin?
sebab tahap kelajuannya tersangat la mcm siput
lambat tu satu hal
kadang2 boley rosak plak..kne tukar gi platform sebelah pulak
hishhh..sape la x mengamuk
pernah terfikir nk drive jer
tapi nnt hal parking
minyak kereta
keselamatn kereta
tol lagi
jalan jem lagi

tiba tiba rasa mcm...
mcm...
nk buat aduan laa
aduan rakyat..kami prihatin heeee
boley x..??
takn selama setahun nih...atau lebih..atau sampai bila2 nk jadi sardin..
sedey nye...

26.8.10

sampul duit raya

Add caption
GIFT2GIVE (A pack of 10 sadaqah envelopes, with 8 designs to choose from). Each sadaqah envelope has a hadith printed on to serve as a reminder to those who give sadaqah to the receivers, and to the receivers to be thankful.

Retail price: RM2.00 per pack
---------------------------------------------------------------
comey kan..
klu berminat pergi sini

house of pancake

tiba tiba
teringin kan pancake nih
makan sorg mmg x abes
sedap nyer

kasut raya

dari sini
keluaran vincci
dari sini jugak
saya selalu jer mengalami masalah beli kasut
tak kesah laa utk gi kerja ke..utk jalan2 ke..utk apa2 event ke
klu bukan sebab mahal..mesti sebab xde saiz
 susah tul bila ada kaki cinderella nih :D

saya rasa
saya rasa laa
setiap sorg mesti ada kasut fav
fav di sini ialah
yg tu la wat gi kerja
yg tu jugak lah gi kenduri
yg tu pun guna utk gi beraya
saya pun ada satu..
tp sayang nya da rosak
bila beli yg baru
pengakhirannya mesti kaki digigit kasut
kasut pun ada hati makan kaki org isk isk

utk raya x gi beli lagi
kalau ada ternampak ketiga2 di atas
rasa cm nk beli semua jer
 :) :) :)

25.8.10

jangan pergi pls pls pls


ajjah cakap
dia happy bila si dia ada bersama
sama !
tapi jam 8 nnt
dia akan hilang-pling-magic-ntah apa2 lagi la
dan akan berkomunikasi secara telepaty utk sekian kali nya



knp dengan za'ba nih??


ingt lagi kes yg lebih kurang sama tahun tahun lepas tu
masa tu saya stay kat kolej nih
blok yg sama
isk isk isk
siap gi tempat kejadian
siap bertemuramah dengan saksi kejadian
menakutkan sungguh
tapi kali nih
masih x tahu sebab musabab yg sebenar
akan bergossip dengan team perisik lab 4147

gambar ehsan beryss