Friday, April 30

Thursday, April 29

haji haji haji adam mikaeel

video


video

tuan haji ni pemalu sket
dia xnk org kenal dia
shhhhh..dia tgh berzikir tu..
:P

Wednesday, April 28

test 1





jgn disebabkan nila setitik
habis susu sebelanga
mereka baik baik saja
:)

Monday, April 26

Elite - G.I.G



jgn ckp korg x penah minat kumpulan nih dulu2
lagu zaman form 2 nih (bg batch 1984 r)
selalu berangan jadi Linda haha
enjoy!!nitess!! tdo dulu!! :)

lovehate



When tears are hard to keep,
They'll slowly flow like a river,
To form an ocean wide and serene,
Endless in a vast space of time,
The feeling of stillness forms,
And there you'll find the ART,
Hidden amongst the tears,
Tears that are hard to keep.

When laughters are hard to share,
It poison the body with a void,
To weaken the strongest part ever,
And make it soft and slow,
Beating like the wings of an eagle,
There you'll see the pain,
of when a laughter is not shared,
together with a love one or more.

When anger can not be contain,
It erupts like a volcano,
To burn many that stood near and far,
Covering everything thick with hate,
But when that hate breaks away,
Regret lingers in the air, foul and unseen,
Only to leave a stronger LOVE,
under the layers of a volcano,
After the anger subsides.

oleh :: Rabbit_Miza

dihujung minggu






mula mula sendiri.kemudian berdua...double the love..owh bukankah berdua ituww lebih baik :)

merasa air tangan YanaYani. Yana tukang buat jeli. Yani tukang tabur buah2 tu. YanaYani tukang letak aiskrim. saya tukang makan :)

melihat lihat kembali hasil kerja bertahun tahun owh sgt x sabaa nak mula yg baru di tempat baru :)

menonton cerita ini. owh sangat mengarut. tapi best. :)

makan makan di Madan Kwan. muda lagi madam kwan nih rupanya

ke menara keempat tertinggi di dunia dan menjadi model sepanjang hidup kepada camera baru :)

menjumpai ini di times. saya nasihatkan ..jgn la bazirkan duit beli buku ini. klu x tahu sgt psl facebook..boley tanya saya huhu :)
pagi semalam. adam buat aksi terbaru ..iaitu flying kiss muaxsss
adam comey
:)

dan esk mummy balik
woohooo
:)

Saturday, April 24

amy


dia ialah pelajar fakulti sains dan teknologi. dlm programe Sains Matematik.klu anda bekas penduduk Kolej Tun Husein Onn. pasti kenal dia nih. n semestinya kenal saya jugak. hoho. nk jugak semak semak kt kolej org. KTHO aka tempat basuh baju. dan cik basuh baju ialah cik YanaYani kita laa. huhu. ok.lah. sebenarnya nk ckp psl kawan cik YanaYani nih. nama dia Amy. skang bukan cikgu Math ke. Lecturer Math ke. atau penganalisis bla bla bla ke. tapi tukang cantik kan org. huhu. make up artist . dia la yg make-up kn pengacara2 kt TV9 tu. jadi mari kita tgk hasil tangannya mencantekkan kakak saya. cantekss. maklumat lanjut psl cik Amy nih boley la ke blog dia.yer :)



Corinne Bailey Rae - Put Your Records On



saya suka lagu nih
mcm terbang terbang
n dia ada sebut nama saya
happy sabtuday semua :)

Thursday, April 22

emy!! good luck!!

dulu kecik kecik. mentang mentang dia yg paling kecik. semua benda dia xleh buat. basuh pinggan. sapu sampah. kemas umah. goreng telur. masak air. basuh kasut sekolah. amik lauk letak atas meja. angkat brg2 berat. susun buku. skang. semua benda dia kne buat. sbb tu skang saya pnggl Cinderella.

kepada cik cinderella aka cik emy kontessa aka cik emy kotomi A-awie...

GOOD LUCK EXAM ESOK
BUAT YG THE BEST
CAMERA BARU SEDANG MENANTI ANDA
HEHE

Wednesday, April 21

KTHO ?? ala.. saya bdak yang suka lepak UKM, aras 3. jurnal!!! hohoho :P~

ces...mengade lah! apa kata jumape di lecturer room je :P

Ask me anything

macam ni la perangai...kenal dah lama tapi tak kenal mana...haih.... ha ha

salam xde
nama pun xde..canne nk kenal haihh

Ask me anything

kamu jadi pengsan tak cik nilam??

haha
saya pengsan setengah hari
best jugak pengsan2 nih :D~~

Ask me anything

27 dresses


bakal menjadi pengapit untuk majlis dua org kawan baik
satu di Johor - 6June
satu di KL - 25July

nnt i kawen u all plak jd pengapit i
:) :) :)

Tuesday, April 20

entry kpd cik tiny


nak saja saya ngaku saya fotografer
yes yes..saya boley amik gmbr..sambil joget2 ala sapphire
hoho
tapi apa kan daya
menipu itu berdosa besar boley masuk api neraka
saya cuma ad camera digital 3megapixel yg tempat nk tekan snap da ber-cellotape segala da
cepat...sape nk sponsor saya camera tercanggih satu
dan saya akan mengambil gmbr cik sponosr seumur hidup tanpa bayaran

hoho
kepada cik tiny
klu awk nk cari fotografer
saya ada rmi kawan yg sggh berpotensi
mcm

cik yana
cik tokey budu
atau
cik mofarad n the geng

xtau atas dasar apa cik tiny aggp saya fotografer
tp thanxx haha
sbb bila dpt msg cmtu
kurang lebih da buat saya senyum simpul malu2 hehe
cik tiny
klu nk contact no diorg sila msg yer

:)

Sunday, April 18

sy tau2!!.. en.kid :P *angkat tgn sambil jengket kaki..huu ke slh jgk?

en.kid???
jawapan anda salah !! walaupun anda sgt yakin.
sila cuba lagi

Ask me anything

ringkasan

18 april = adam genap satu tahun. happy birthday adam!

18 april = ke rumah dianne tgk baby nadim.

18 april = dpt mms mummy dr mekah. rindu.

17 april = melukis peta dengan harapan cik emy x sesat. tp sesat jugak heee

17 april = teman yaa cari kasut baru. dan yaa beli ini lepas tgk saya pki cm cantik

16 april = hari last Ezzan sebagai lec di much. lepas nih lec kt uitm plak.

abadi 10

video

terjumpa ini dlm hp
sory
terpaksa terbalikkan mata utk nonton cerita pendek nih
saya xtau nk rotate video canne
da la suara lari
laju plak tu
yg time menari lagu hindustan tu da mcm cartoon da
:) :) :)

Saturday, April 17

tun seri lanang

lepas tgk mesti rasa pening2 n nk muntah
saya da selamat muntah sebakul

"selamat datang ke perpustakaan tun sri lanang"

video

Thursday, April 15

inner y jenis jersey 2 ker?

erm. klu akk. akk xske inner hersey tu. sbb nnt dia melekat sgt kt muka. so muka jd bulat.klu muka yg bujur sesuai r. akk ske yg kain tshirt tu je. biasa dia jual 1 color.

Ask me anything

kebuntuan tahap tinggi

berhenti rehat jap
gmbr2 majlis pertunangan kerabat perak n kerabat trg
simple saja
nk canni r nnt
:)


Wednesday, April 14

sy nk jadi mcm nilam blh x?pliz3x.. :))

jadi mcm saya??
jadi yg macam mana?? :))

Ask me anything

tiada yg lain

video



video

mummy cuma ada ya adik emy n lang
kalau bukan kami yg empat kerat nih sape lagi kan
kalau dulu ada laa Ki n Wan tempat bergantung
tapi skang. diorg da xde. tinggal kami berempat nih je lah
jujurnya
saya sgt sgt sgt kagum ngn mummy
mummy sgt penyebar, kuat semangat
saya rasa klu bukan sebab sebab tu
xtahu apa akan jadi ngn kami 4 org nih
dr kecik smpi skang
mcm mcm hal dah mummy lalui
dr kes bus mini, tom yam n nasi goreng, kereta suzuki, rumah kuala ibai, duit raya, manusia itu, kek lapis, lada lumat, dawisware, kedai tayar mcm mcm lagi
n utk besarkan kami berempat seorg diri mmg bukan satu kerja yg senang
kalau kamu kamu sekalian ada mak mama umi ibu yg special
saya pun punya seorg MUMMY yg tiada yg lainnya

saya selalu tinggalkan mummy kt rumah
kluar jalan2 ngn kawan2. berminggu2 x blk rumah.
sekarang mummy da berlepas ke Mekah untuk tunaikan umrah
2minggu tanpa mummy
2 minggu tanpa org yg nk tanya khabar da smpi kolej ke belum
2minggu tanpa masakan sedap sedap mummy
ok lah. mari sedapkan hati 2 minggu tu 14 hari jer. 14 hari tu kejap jer.


T.T

Tuesday, April 13

bila budak2 makin berani

cara meniru dalam final exam

tulis nota cantikcantik ibarat itu lah awk punya kertas jawapan. kemudian selit selitkan bersama kertas jawapan yg sebenar yg ada lambang kolej/uni. pandang kiri kanan. jgn sampai terkantoi.

pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan khas oleh sebuah kolej swasta di selangor

selamat meng-fail-kan diri sendiri

:)

Monday, April 12

nona sayur


saya x selalunya cantik
tapi cukup klu awk selalu nmpk saya cantik
walaupun tgh serabai sebab br lepas membajak sawah

Sunday, April 11

sneak preview - Genting 2010

video

selepas berpenat lelah menaiki cable car ke puncak gunung
dan
selepas berlari lari 100 m sejam mengejar bus
akhir nya kami selamat pulang ke ukm

penat
ini je yg mampu
tata
:)

Friday, April 9

el-o-vi-e ala sapphire


L- like setiap masa mahu bersama
O- owh yes kamu la yang selalu dirindui tu
V- vecause saya tengah tingtong so saya rindurindu
E- eloklah kiranya awk pun rindukan saya

bila student lebih pandai dr cikgu

saya suka tau baca borang lecturer evaluation
macam2 komen dr student
huhu
yg baik
yg simple saja
yg mengikut
yg betul2 ikhlas
yg huihhh kalah semua org

ada satu komen
"TEACH US LYK DIPLOMA STUDENT & TREAT LYK DIPLOMA STUDENT CHANGE THE LECTURER"

siap huruf besar tu
marah betul tu
huhu
ejaan salah pulak hoho

saya ngn supervisor/lecturer saya
dr degree smpi la master nih
xpernah dilayan mcm student degree atau master
dulu klu time saya degree saya dilayan mcm student master
sume benda kne buat sendiri
nota2 segala kne cari sendiri
time master lagi la
kayak pelajar phd tahu
bygkn kne blajar sendiri subjek biotech, anatomy n histologi tumbuhan yg org lain 3thn kne blajar?? setiap kali jumpe lecturer klu x nangis mmg x sah. huhu. betapa SINGA HARIMAU BERUANG nya lecturer2 saya. :D


jadi canne ek??
ada cadangan??
bagi tips utk setiap exam?
buat soalan objektif sahaja?
bagi carrymark yg mengikut citarasa?
ntah laaa


sebenarnya saya x patut buat entry nih
sbb nmpk sgt sy cikgu yg x best hoho
saya memang x best pun
tapi biar lah
suka hati kan hoho
*malu sudah*


NOTE: SAYA KENAL TULISAN AWK OK HOHO SAMPAI JUMPA LAGI KELAS RABU DEPAN KAMULAH POJAAN HATI KU TATA

Tuesday, April 6

panas nk hujan memang dia lebih panas dr biasa

panas panas canni
klu dpt mkn air batu campur
klu dpt berendam dlm sungai gabai
klu dpt bermain main ngn kipas angin biar angin2 sume masuk ke dlm baju
klu dpt mkn jambu merah extra asam
huuuu
jom kawan kawan!!!

Monday, April 5

pekan frinjan

pekan frinjan. pekan pembacaan puisi di tepi jalan. pekan yg ada jual buku buku puisi. pekan yg ada jual demo demo artis indie. pekan yg penuh dgn mereka mereka yg berjiwa seni. tamabhan, pekan yg penuh dengan mereka mereka yg minat benda2 seni mcm saya. chewaahhh! da lama sgt da nk pegi. sabtu lepas. br berpeluang.. tambahan 2 kenalan saya perform mlm tu. cik aishahconteng dan cik mimi morticia. klu diorg x perform. xdenya saya bersemangat demam2 gi sana mlm2. terpaksa gi ngn adik yg x minat ngn benda2 canni sbb cik hazrin sengaja xnk teman kan. cik hadi pun sama. huuuu. xpe xpe. xnk dah dating ngn korg. :P


sementara tunggu cik aishah n cik mimi perform. saya berdiri2 la kt sebelah gerai2 yg ada jual buku n baju kat situ. tiba tiba. ada sorg mamat nih bagi buku hijau nih kt saya. huhu. tiba2 lak. fakrul?? dia ckp di aperform gak. tapi xtau yg mana ntah. saya blk awl sikit. jd time dia perform mungkin saya da smpi umah.


ini lah dia cik MIMI kita. cantikss kan. hehe. saya kenal dia sejak matrik KMNS dulu. dia kawan kepada classmate saya Belorn. pernah sekali dua makan sesama kt cafe. cik mimi nih student perubatan, Uni Trisakti, Jakarta. sama ngn encik hadi kita. cuma lain lain semester. sbb tu la. puisi puisi dia ada unsur2 bahasa Indonesia sket kan? cara dia baca pun cm ad bunyi ke-indonesia-an sikit. tapi best!. pandai dan cantek. bukan kah itu pilihan no 1 suri rumah utk dijadikan menantu. huhu. *semua puisi dlm buku nih semuanya best2 belaka*


ini pulak. cik aishah conteng kita. huhu. kenal dia sbb selalu comment kt blog dia. huhu. pastu melalut sampai fb. sampai sms. sampai la pekan frinjan sabtu lepas huhu. cik aishah kita perfrom puisi tajuk apa ek. lupaa sudaa.. tapi puisi yg sedey rs nya. heee..buku sol-dadu tu cik aishah yg kasik heee. :D thanxx aishah.. cantiks dengan baju kurung pink !! :)


yg nih pulak. salah sorg penyanyi yg menyanyi mlm tu. best!! saya suka lagu romantika ala sofa dan pari pari kertas. ulang ulang dengar dr smlm smpi skang. huuuu. owh lupa. nama dia Cik Beeha. cantiksss dan pandai main muzik. owh sgt menjeles kan. :D


----------------------
kalau
satu hari
saya dipanggil utk baca puisi
korg semua wajib dtg bagi sokongan tau
kalau la
saya ckp kalau
:P

Sunday, April 4

happy sunday!

demam da ok sikit
tekak masih pedih
selsema ada lagi sikit sisa sisa kuningan nya

hr nih
mummy masak nasi minyak ala mummy
n
saya buat puding sumi jeli ala sapphire

yummm yummm
nnt saya update lagi!
adam duk sibuk nk tekan keyboard nih.kaco saja.
tata


---------------------------------------------------
mari kita update segala benda yg x terupdate smlm
kita buat entry bergambar je la eh

nasi minyak pink ala mummy. kali nih ad color pink je. klu x biasanya ada color hijau n kuning

acar telur. sedap sedap sedap!!! haihhh..tetiba rs lapaaa T_T
gulai daging.
ayam masak merah
puding sumi jeli ala sapphire hoho. yg nih paling mudah n senang