Friday, April 9

bila student lebih pandai dr cikgu

saya suka tau baca borang lecturer evaluation
macam2 komen dr student
huhu
yg baik
yg simple saja
yg mengikut
yg betul2 ikhlas
yg huihhh kalah semua org

ada satu komen
"TEACH US LYK DIPLOMA STUDENT & TREAT LYK DIPLOMA STUDENT CHANGE THE LECTURER"

siap huruf besar tu
marah betul tu
huhu
ejaan salah pulak hoho

saya ngn supervisor/lecturer saya
dr degree smpi la master nih
xpernah dilayan mcm student degree atau master
dulu klu time saya degree saya dilayan mcm student master
sume benda kne buat sendiri
nota2 segala kne cari sendiri
time master lagi la
kayak pelajar phd tahu
bygkn kne blajar sendiri subjek biotech, anatomy n histologi tumbuhan yg org lain 3thn kne blajar?? setiap kali jumpe lecturer klu x nangis mmg x sah. huhu. betapa SINGA HARIMAU BERUANG nya lecturer2 saya. :D


jadi canne ek??
ada cadangan??
bagi tips utk setiap exam?
buat soalan objektif sahaja?
bagi carrymark yg mengikut citarasa?
ntah laaa


sebenarnya saya x patut buat entry nih
sbb nmpk sgt sy cikgu yg x best hoho
saya memang x best pun
tapi biar lah
suka hati kan hoho
*malu sudah*


NOTE: SAYA KENAL TULISAN AWK OK HOHO SAMPAI JUMPA LAGI KELAS RABU DEPAN KAMULAH POJAAN HATI KU TATA

9 comments:

ajjah said...

nilam, komen camni kan rasanya wajar je jumpa student tu n tanya what exactly he/she wants.

meaning to say, dilayan sebagai student diploma yg perlu disuap, or student yg matang.

kalau maksudnya perlu disuap sebab dia tu student diploma, then patutnya suruh masuk tadika saja.

i know it's harsh, tapi kadang-kadang saya rasa student ni macam naik lemak pun ye jugak. ni experience dari melayan student yg datang buat assignment kat office ni. once dah masuk college, tolong la tau yang belajar di IPT ni tak sama macam sekolah. sekolah zaman sekarang pun rasanya tak main dah suap2 ni

jangan layan sangat, jadi lecturer yg baik tak semestinya kena puaskan hati student spanjang masa, do the best for their future. :)

En Kid said...

hehehe~
kantoi suda tulisan sape ea?..
hehehe..

LYK?..amboi2..tak cukup bahasa dah ke budak2 zaman sekarang nih..
hmm..

bab mengajar nih..semuanya bergantung pd student gk..sbg tenaga pengajar...kita ada prisnsip pengajaran sendiri yang takkan sama dengan orang lain..so..tetapkan prinsip..nk jd lecturer yg mcm mana..n wat betul2..
:)

p/s: nk isi borang evaluation gk boleh?.. :p

sapphire said...

ajjah:: thanxx. rs sedikit lega.huhu.

kid:: jgn nk mengade lah. huhu

the left wing said...

hahhaa.. saya x tahu nak comment ap. tapi, tetap nak comment2 jugak.

lalalla~

x kesah la orng nk kata ap2 pon! kan2??

huhu..

*** thanks 4 being my teacher***

hohohoo..

ooopss~~ My lecturer. :)

sapphire said...

haha
thanxx siti :D

ding said...
This comment has been removed by the author.
writingblog said...
This comment has been removed by the author.
ika jamil said...

spoon feed mmg seronok tapi tak independent!

sapphire said...

ding:: suka hati.

writingblog:: ??

ika:: betul. smpi bila nk mkn bersuap kan :P