Tuesday, October 30

Raya haji



kali pertama beraya di bukan kampung sendiri iaitu di Pulau Pinang
bukan kampung saya, bukan kampung en.mm bukan kampung umar
tapi kampung abang ipar

tahun ni beraya kat sana sebab adik kepada abg ipar bertunang
dan alang-alang ke sana jalan-jalan round round Penang sekali la

ini kali ke empat saya ke Penang
kali ni tak makan nasi kandar pun
hari ini dalam sejarah betul

tapi sempat rasa kari kepala ikan di Restoran Pen Mutiara
pasembuq di gerai pakcik yang suka joget di Gurney Drive
oh jeruk pun tak beli kali ni
 hmmm

apa-apa pun
perkara yang paling saya tak boleh terima ialah
bila terpaksa ber'kampung' dalam kereta selama dekat 10jam
aaaaaa i hate you jam!!!

kbye
:)

Tuesday, October 23

twin


ini sangatlah comel comel cute cute geram geram rasa macam nak kenyek kenyek
tengok yang sebelah kanan tu
sempat lagi sumbat spageti dalam mengantuk tersengguk sengguk tu hihi

bayangkan kalau Umar tengah makan macam ni
ololololo

:)

Monday, October 22

en.mm


Kalau rindu itu berbentuk hujan. Mungkin ditempatmu sekarang, hujan akan mengalir deras, kerana ia mengirimkan pesan-pesan rindu tanpa henti. - nayasari aissa

Thursday, October 18

joe jambul


sekitar majlis cukur jambul sepupu Umar, Mariam sabtu lepas
sabtu lepas? esok lusa dah sabtu balik
aaaa....why so fast meh? 

 bye.
ooiittt update cara apa ni??

kbye.

Wednesday, October 17

bad days will pass


When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
There's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No: I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got, yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not, and who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up, still looking up.

I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up



mendedikasikan lagu ni untuk diri sendiri

kerana saya terpaksa bermula dari A semula
study untuk proposal yang baru
cari biasiswa baru memandangkan en.mara tak nak tukarkan saya ke dalam negara



aiiyyyoooo



ala mesti boleh punya!!
:)

Tuesday, October 16

senyum


kerana sabar tidak pernah ada hadnya

Sunday, October 14

yesteryears










sedang tengok gambar-gambar lama
entah apa yang saya rindukan sangat malam ni








selamat malam


Friday, October 5

bihun pucat

semalam hari pertama saya ganti puasa
dari 30 hari..tinggal 29 hari lagi
long way to go............................................... :)

tak apa
kita ada 1 tahun untuk gantikan semuanya sampai habis
365 hari....
jangan cari alasan tak sempat nak ganti

ada kawan yang masih tak habis ganti lagi -_-'
harap saya tak macam tu.....

biasalah bila puasa
macam-macam jenis makanan kita nak makan
nak buat bihun sup la..bihun goreng la...bihun singapore la...
tapi bila fikir-fikir balik
maghrib awal...bihun goreng biasa je la sempat masak semalam

ini resepi bihun goreng
resepi pinjam dari mummy :)



Bahan-bahan
satu bungkus bihun
2 biji telur
1 ikat sawi
2 sudu besar udang kering
beberapa ekor udang 
beberapa biji ketam ball
4 sudu besar lada giling
5 sudu besar bawang, bawang putih dan halia yang sudah di kisar
2 mug air
sedikit sos tiram, kicap, sos tomato, sos cili
garam, gula secukup rasa

Cara-cara:
  • tumiskan cili giling dan bawang hingga garing
  • masukkan udang kering, udang,ketam ball..tumis hingga agak-agak udang dah masak
  • masukkan sos tiram, kicap, sos cili dan sos tomato
  • biarkan sekejap, kemudian masukkan air..
  • tunggu hingga air agak-agak menggelegak masukkan telur yang dikacau dahulu
  • kemudian masukkan sawi...garam dan gula secukup rasa
  • last sekali masukkan bihun...biarkan hingga kering
  • sedia di hidang...makan dengan keropok keping...yumsss :) 

selamat mencuba!!
:)

Wednesday, October 3

lunch box




tiba-tiba terasa nak pergi Singapura
satu sebab nak bawa Umar jumpa family sebelah en.mm di singapura
bawak jumpa monyang Umar kat sana
dua sebab saya tak habis jalan lagi hihi (tu yang utamakan cik nilam kan)
hari tu jalan-jalan tengah pregnant-kan Umar
jalan sikit dah penat...jalan sikit dah penat
pastu nak pergi USS jugak :D

ni gambar time jalan-jalan kat Arab Street
singgah rehat-rehat dekat kedai Turki
makan baklava yang manis (tak suka erk)

tiba-tiba je kan...suka hati je
macamlah cuti banyak lagi...
(gambar pinjam en.mm punya)


ok
ni apa yang saya makan untuk tengahari
nasi berlaukkan sardin, telur goreng dan kicap
yumsss :)

rasanya semua tahu macam mana nak masak sardin kan ..





rindu pulak keluar jalan-jalan bawak camera
rindu zaman sebelum ada iphone hiksss

Monday, October 1

weekend things

 jepuk bawang untuk minum petang sabtu lepas
cara buat sama je macam jepuk bilis
cuma kali ni dapur saya kehabisan ikan bilis
jadinya saya letak bawang je
minum dengan teh o panas
sedap jugak hihi :)

 
kali kedua
macam sedikit hangus
tapi kehangusan tu la yang buat puding roti saya kali ni special sikit ecehsss
yang ni untuk jamuan post-raya department saya
disebabkan masing-masing busy dengan key in markah student
tanda kertas exam student
sekarang baru sempat nak buat jamuan raya
resepi masih sama dengan yang dulu

 
 dan ini untuk baby Umar
olololo...... :))