Monday, January 31

Day 17 - A picture of something that has made a huge impact on your life recently

dah masuk hari ke 17
blog saya penuh dengan entry day 1 2 3 4 5 6 .... :)




boley masuk dalam malaysia book of record nih
xpernah2 bersemangat gila masuk contest..hehe


kehidupan saya sedikit boring
jadi..masuk contest nih pun dah kira HUGE IMPACT in life haha


*atleast korg tahu serba sedikit tentang saya yg xpernah saya tulis dlm blog nih kan*
:)


dan

lagu nih buat saya terbang terbang

enjoy !


Day 16 - A picture of someone who inspires you

sorry atas kelewatan yer cik penganjur
semlm sejuk sgt
sampai tertidur awal n lupa nk buat entry Day 16

"A picture of someone who inspires you"

saya jarang ada seseorg yg boley beri inspirasi
kecuali mummy saya ofcoz
dia mmg byk memberi inspirasi dari mcm mcm segi

tapi untuk theme kali nih
saya nak bgtau salah seorg sumber inspirasi saya
dalam bidang pukul gambar 
tak lain tak bukan
encik udey ismail

sape x kenal udey?
tu mmg tipu r tu.. :p




kalau boley
nak jer saya letak satu album gmbr udey kt sini
tapi...
xboley xboley... :)

sape yg x kenal udey..
inilah org nye...



kalau la dia jadi OP utk hari kebesaran saya nnt......
bestnya...

*berangan*

Sunday, January 30

weehuuu

panggilan yg lama saya tunggu
weehuuu
akhirnya
telefon mula berfungsi seperti yg sepatutnya

en.mm call
dapat dengar suara
weehuuu

update hal masing2
dia dah boring gila duk sana
sabar eh
update progress hari kebesaran


yg pastinya
xde progress apa2 haha
sebelah dia rasanya hampir separuh da siap KOT :)




boley tak kalau saya nak cakap
saya takut nak call maknya en.mm heee...
*nak sms pun takut apa tah lagi call...*



canne eh..
:)

saya peduli happe !

memang mencabar kesabaran






kalau cerita kt mummy nih
mesti mummy suruh bersabar
sabar sabar sabar


baik mari kita bersabar



lusa dah nak masuk bulan dua
yer bulan dua yg adik adik
incase adik adik terlupa
owh esp adik yang itewwww

masa merajuk *konon*
terasa hati *konon*
cakap nak pindah bulan dua *konon kuasa 1000*


tapi...??
nih la org kata
cakap saja pandai maaa


eeee
geram nye saya !!!

T_T

mimpi semalam

semlm
arwah Ku dtg masuk dalam mimpi
mcm pelik sikit sebab
xpernah pernah saya mimpi arwah

apa yang saya ingat
arwah tanya bila nak umum tarikh kahwin nih..?
dia x sabar2 nak bagitau kawan kawan dia...
pastu dia cakap lagi..
nnt majlis jangan la buat besar2 sangat...
buat biasa2 jer..
xyah membazir...

dia senyum
saya terjaga...

rupa arwah smlm
sebijik mcm dalam gambar kt atas..
zaman muda2..
*nih jer kot kenangan yg best saya ngn dia*

majlis kt rumah cik aishah semalam
saya rasa
sikit sebanyak ada kaitan kot ngn mimpi semalam
otw balik tu..duk cakap2 ngn emy
nnt favor kita bagi mcm nih jer la..(merujuk favor umah aishah smlm)
simple..org pun akan guna..
xyah membazir sgt...
:)




Ku,
insyaAllah majlisnya tahun nih....
harap Ku bahagia kt sana...
amin..

late night msg

dan last skali tertidur depan tv dengan cik adam selepas 10 kali ulang tayang upin&ipin episod 1-6 dan makan durian dua ulas yg besor besor dan kuning dan makan lauk pauk org nogori yg pedas tapi sedap di rumah kakaknya cik aishah dan bergambar di pelamin si pengantin kecik al jannah dan sekarang terjaga sebab nk pindah adam masuk bilik..
selamat malam semua.jangan nakal nakal.mimpi manes. :)

Saturday, January 29

Day 15 - A picture of something you want to do before you die

saya mahu 
travel kalau boley keseluruh dunia
dengan org tersayang..en.mm 

jalan jalan
cuba makanan tempatan
amik gambar sebanyak mungkin
baca buku sambil berrehat2 tepi pantai...
(mcm gmbr kt atas)

x shoping pun xpe
asal boley kenal tempat org
*boley percaya ke statement nih..?hehe*

en.mm jom kumpul duit dr skang ! 

:)

Friday, January 28

Day 14- A picture of someone you could never imagine your life without

cukuplah dengan wan dan ki
tak tahu apa jadi kalau diorg pun xde..

lindungi mereka Ya Allah...amin..

iklan

saya rindu dia
sungguh
telefon atas kapal dia buat hal
ntah bila nak baiki
geram

semalam
dia call
mcm biasa
dia seorg jer dengar suara saya
saya tak dengar suara dia pun
sebab kronik sangat
saya cakap jer
melaporkan apa apa yg patut
mcm apa jer
cakap sorg sorg

saya  tahu dia dengar laporan harian saya semalam
sbb sampai abes laporan baru dia off handphone
*yakin*


-----
owh adik dan mummy dah otw blk trg kesukaan saya
esok kne pergi bersihkan rumah
sebab ada student nk tgk
dan terpaksa tolak perlawaan kawan utk kuar esok


----
satu lagi
rumah lama saya
yg kt sri mahligai
perlukan org utk disewa
ada meja makan
kicthen cabinet
almari baju melekat kt dinding dlm master bedroom
almari baru 2pintu di bilik satu lagi
dan cermin cermin empat segi ikea still ada gak kt ruang tamu
aircond di masterbedrom, bilik tidur kedua dan ruang tamu
view masjid negeri kalau bulan puasa boley dengar org mengaji dengan sgt jelas
rm1250 sebulankalau sesape berminat
boley email saya



----


rumah pertama
banyak kenangan
rombongan perisikan semua org
rombongan cik kiah ke kenduri kahwin

teringat masa mula2 nak menapak kt shah alam
agak tragis haha

tapi skang...
Alhamdulillah... :)

Thursday, January 27

Day 13 - A picture of your favorite band or artist

saya tersangat ngntuk

jadi mari kita buat entry secara sepantas kilat berdentam dentum dum dum

ingat tak zaman autograf..??
biodata saya... *lukis bunga bunga atau love love kt tepi*

nama:: cik sapphire
dob:: 5may (jgn lupa bagi hadiah.x bagi xnk kawan)
alamat rumah:: sri mahligai (nnt raya nk kad raya eh)
makanan kegemaran:: icecream, masakan mummy
minumanan kegemaran:: fresh orange (klu budak teror sket mesti tulis sky juice)
artis kegemaran:: siti nurhaliza, zee avi, wani ardy, kru, a to z (masa tu a to z tgh hot)
hobi:: mengumpul stem, membaca, melukis (skang mengumpul stem da x glemer)
cita cita:: pramugari

****

masa siti mula nyanyi lagu jerat percintaan dan lagu duet dengan 2by2
sumpah saya x suka siti hehe
mcm..amenda la lagu slow motion ginni...dgr kru lagi best

pastu
cm biasa
zaman remaja ialah zaman mudah terpengaruh dengan kawan huhu
kawan saya minat gila
tiap2 hari nk bwk kaset siti gi sekolah
pastu...saya pinjam r kejap..
masa tu album Adiwarna
dengar smpi semua pengsan - bosan - nk muntah
lama lama saya minat gila huhu
sampai skang

dan sape boley lawan suara siti yg best tu...??
xde kan..
dia tetap no 1

:)

note: saya tak suka a to z titik

Wednesday, January 26

Day 12 - We are the rainbow creater !

masa saya dpt berita gembira yg saya lulus masuk ke sd
saya happy sgt sgt sgt
tapi agak berat utk saya buat keputusan
sama ada stay jadi cikgu atau join the training

last skali
saya ikut kata hati
join saja..
:)

dan
sebulan di genting
dengan geng geng Yellow
dan group lain

sgt sgt memberikan pengalaman yg tak mungkin saya lupa

kenal mcm mcm jenis org
dari umur sebaya dengan adik bongsu ke sebaya dengan kakak saya sendiri
dan semuanya dari latar belakang yg lain

miss masa masa di genting
walaupun agak stress dgn jadual yg mcm budak sekolah

tapi..
semuanya
best !!

rindu korg semua !

Tuesday, January 25

buku tiga lima



2 3 hari lepas
saya duk kira kira
berapa hari lagi la encik mm nk balik nih

kira punya kira
ala..baru 4 minggu...
ada byk minggu lagi
*redha*

pastu
kira kira lagi
eh bakpe 1may jatuh hari selasa nih?
xleh jadi nih

kira kira lagi
still x berubah
masih hari selasa....give up

*stop..gi toilet*

sambung kira kira

hampeh
rupanya tgk calendar 2012......
mmg lerrrr....

ish ish...

owh
5 may tahun nih jatuh hari khamis
klu kumpul seringgit sehari start hari nih 
nnt boley la blanja saya makan... :)


Day 11 - A picture of something you hate

x suka x suka

selalunya
bila tgk harga lebih dari aa yg ada dalam pocket
pastu saleslady rajin plak nk ikut ikut 
mesti buat buat tanya saiz paling kecik berapa...
sbb selalunya saiz paling kecik mesti dah abes terjual..

x suka x suka
kenapa saya x kaya mcm org lain...??

*sigh* 

Monday, January 24

dan hasilnya...

semuanya baju yg saya pakai pergi kerja
kecuali suspender dan newsboy cap tu

:)

Day 10 - A picture of your most treasured item

bahan memukul gambar yg sejati
hasil titik peluh menanam kangkung 
3 tahun bersama
dan akhirnya
akibat peredaran masa
dan kelebihan sedikit duit dalam poket
saya perturunkan camera nih kt adik saya

walau bersalotape...
tetap menghasilkan gambar yg best !

Sunday, January 23

rindu bulan siang



hye
saya baru balik dari desaru
sangat penat
hidung plak x sehat

esok klu sy amik cuti satu hari
agak2 cik boss marah tak eh
penat sgt nih

*penat tapi sempat lg update blog?*...alasan semata

treasure hunt sgt best
jumpa blk kwn2 kt gho n gvr
best2

tp sy x amik byk gmbr
knp ntah
kepala sibuk fikir jawapan kot huhu

baru saya tahu..kt nilai ada Jalan Nilam
nak amik gmbr kt jalan tu
tp x smpt..230pm dah nk kena sampai merlimau

last skali
sebelum tidur

gmbr kt atas untuk cik aishah
rindu bulan siang eh.. :)

gmbr nih saya amik hari jumaat pagi
hari tu langit mendung sikit..
mesti aishah pun prasan bulan siang hari tu kan...

jumaat tu selalu tersalah..ingat baru hari isnin..sbb da cuti bermandi manda hari khamis

cantik kan bulan siang :)

bye
selamat malam

:)

Day 9 - A picture of you and the person who has gotten you through the most


zaman belajar master
merupakan zaman paling mcm mcm sekali pernah saya lalui

serius macam macam
dengan hal kangkung yg lepas beberapa kali tanam baru nk hidup
dengan dna extraction yg xnmpk2 band nya
dengan hal2 encik ini
buat saya hampir putus asa
serius punya

tapi
Alhamdulillah
Dia turunkan dua org yg telah ajar saya untuk kembali kepada Nya dalam apa2 keadaan sekali pun
diorg ialah Saidah dan Fazreena..roomate saya di Kolej Za'ba dan housemate di Teras Jernang

ktorg bertiga sama2 kerja partime kt bakery pusaneka
sama2 susun roti n lap meja

sama2 jadi org nomad yg berpindah randah blok blok kt za'ba

waktu saya tingtong-emosi x stabil-hujan lebat ribut petir
diorg la yg banyak sejukkan hati saya
dengan nasihat2 yg simple tapi sangat mengesan

thanx korg
rindu.....


:)

Saturday, January 22

Day 8 - A picture of your hero / knight / heroine

pernah ke saya cerita pasal supervisor thesis saya yg kesayangan semua org?
pernah ke saya cerita pasal betapa garangnya supervisor saya tu?
atau
pernah ke saya cerita pasal pasal isk isk supervisor saya neh?

kalau korg selalu singgah kt blog saya nih
dari blog lama dulu ke blog ala ala nih

mesti dah tahu sangat pasal supervisor kesayangan semua org iteww kan?

nama sebenar dia Dr.K
sape yg blajar kt bangunan biologi, fakulti sains dan teknologi, program sains sekitaran dan sumber alam khususnya..mesti kenal dengan Dr.K kesayangan semua org ineww

dia sgt lain dari byk lecturer yg pernah saya jumpa

dialah yg banyak beri tunjuk ajar-nasihat-semangat
masa saya tengah down down down dengan mcm2 benda berkaitan thesis kesayangan
dia jugak lah yg byk menyokong saya bila semua org duk nak salahkan saya
*sbb dia tahu saya mcm mana*
dia jugak la yg sanggup membaiki thesis saya sampai ke titisan terakhir
dan akhirnya lulus untuk viva 28hb feb nnt
alhamdulillah...

kalau tanpa dia..
saya tak tahu apa jadi dengan thesis saya tu...

kepada Dr.K
terima kasih banyak banyak
jasa Dr.K tak mampu saya balas..
semoga Tuhan murahkan rezeki Dr..
cepat cepat lulus utk Prof madya..amin....

you are my hero
:)

Friday, January 21

Day 7 - A picture of the person you do the silliest things with

episod 1
pertama sekali saya baca list misi30hari
bila baca "Day 7 - A picture of the person you do the silliest things with".....akan bersambung

iklan....
saya punya kawan kawan perempuan yg baik baik saja
yg ok...baik dan baik dan baik
mmg x pernah buat benda2 mengarut
nak buat pun takut

kata org baik kan

pernah sekali
masa form 5
saya dan geng diana n nina
hari jumaat
dengan harapan semua dak lelaki gi solat jumaat

ktorg pun
dengan sedikit rasa berani n sedikit rasa takut
*rasa takut lagi byk sebenarnya*
try la nk pergi "melawat" blok dak lelaki
tapi harapan palsu belaka
ada jer budak lelaki yg x gi solat hampeh
lalu cita2 kononnya nak tulis kt salah satu bilik dak lelaki "i was here" berkecai

canne tahu ada dak lelaki x gi solat?
ktorg dgr radio jer..pastu terus berlari balik blok perempuan

haha

kata org baik kan?? :D

episod 2
saya terus teringatkan

encik ini...


kalau boley
mmg tak nak ingat semua perkara mengarut tu
tapi...
mana boley delete sel memori dalam otak kan?


gambar tu 
gambar tahun 2007
diambil di tepi jalan putrajaya menghala ke bangi
teman dia gi jpa yg br balik dr jakarta
tiba2 kereta rosak
dan tersadai tepi jalan tunggu penyelamat
dan honey tu gabungan nama ktorg

bye

nak buat entry utk esok plak

:)

Thursday, January 20

Day 6 - A picture that makes you laugh

theme untuk hari nih agak mencabar ececece
yer..
sbb bukan senang nk buat org ketawa yg lawaknya kita sorg jer yg faham

puas saya fikir sambil mandi manda kt sungkai tadi
nak letak gmbr apa laaa eh

jadi
saya terfikirkan suatu benda
yang gmbr nye saja da penuh dalam  handphone semua org
dr handphone mummy?ke handphone adik?ya?emy? dan saya?? isk isk
bagi la gmbr apa pun
mesti buat kitorg ketawa atau atleast tersenyum
teringat balik hal budak kecik nih
terutama sekali gambar nih..


ada rupa pelakon nih tak??

huhu


*yg pastinya adam mikael 10000000kali comey dr pelakon tu* :p


note: kualiti gmbr x elok sgt.sbb guna handphone je..

Wednesday, January 19

Day 5 - A picture of something you love

saya bercadang
nak buat entry day 5 - A picture of something you love malam kang
bila da sampai umah
sebab bahan bahan utk gmbr semuanya ada kt rumah

tapi
tangan gatal n terlebih rajin plak hari nih

jadi
hasilnya
A picture of something you love...

 ini ialah perkara2 yang saya sayang sangat
iaitu...

satu - diri sendiri
dua - encik mm
tiga - tesis
empat - camera
lima - laptop
enam - cincin
tujuh - mahligai kayangan
lapan - handphone
dan
last skali
sembilan - buku cerita
 *kepentingan mengikut urutan no*

kalau encik mm xde saya rindu
kalau tesis saya hilang saya pengsan 3 hari
kalau camera saya kne curik saya menangis
kalau diri sendiri xde canne??

semua pun penting
dan saya sayang semuanya :)

*sebenarnya saya baru beli magic pen.
sebab tu ada warna2 sikit lukisan kali nih*

jumpa lagi utk day 6 esok
bye!

:)

cuba jangan

terjumpa koleksi gambar lama


xde la teruk sangat kan..
ok apa.. 
:)

*hari nih xde wordless wednesday k*

Tuesday, January 18

Day 4 - A picture of something you'd like to do again

perkara yg paling saya suka sgt buat
semua org dah tahu
pukul gambar
dari sekolah 
dari camera filem
ke camera digital
ke camera handphone
ke camera digital semula

masa tu saya amik gmbr org
xde org pun nk amik gmbr saya heee 

tapi
sejak saya jadi salah sorg felo di kolej aminuddin baki ukm
byk benda yg saya rasa
esp bila ada org sudi amik gmbr saya heee

gambar kt atas nih
adalah time photoshoot suka suka dgn geng2 tukang pukul gmbr yg best
thanx to yana yg perkenalkan diorg
satu pengalaman yg best

yang kalau diberi 10kali peluang lagi 20 kali saya terima heee

1910 fashion style

hari sabtu nanti saya akan dan beberapa kawan sd property n industrial
*malu dengan boss sbb tak jadi join diorg nye group*
akan join Treasure Hunt
bermula dari sime darby pavilion bukit jelutong
ke nilai impian, nilai
ke merliamau training centre
ke kulai jaya
dan berakhir di lotus desaru beach resort


malamnya
akan ada dinner dan semestinya pengumuman pemenang
*harap group saya menang huhu*
dan theme utk mlm tu ialah 1910 FASHION


kalau google
tahun 1910 nih ialah tahun fashion ala titanic
gaun kembang payung tu..


dlm email ada bagi beberapa contoh
*mana nak cari gaun kembang2 ..sure mahal gak tu*

lepas fikir2
tak yah nk susah susah
kita pakai saja apa yg ada
dan saya pilih untuk pakai.....

1910 fashion style
ok tak?
campuran fashion untuk lelaki dan perempuan

:)

Monday, January 17

kata mereka

15 perkara yg anggun anggun saja ttg saya :)

bila lapar .....

sometime
some people .. they just dont understand
because they already used to that cycle like forever
and they think they always right.. 
buat yg berkenaan
sila bersabar
dia cuma jalankan tugas dia
canne plan nk gi bandung?singapore?
raya cina ?

***
owh saya tgh sgt lapar
tak breakfast
tak dinner dr semlm
rasa nk mkn semua benda 
:p

secret recepy metro kajang
mcd kajang perdana
pasar malam jalan tar
maju junction mall
teh tarik ioi mall
open bilik k5d 301 raya 2009
mau lunch di mana hari nih??

Day 3 - A picture of the cast from your favorite show

masa kecik
saya suka sangat tengok tv
owh..nope
sampai da besar panjang pun
still ...suka sangat tgk tv
ahad dan sabtu lepas
masa saya abes dengan tgk tv jer..isk isk isk..
sungguh tidak produktif ini olang..
*peduli?* :p

mummy pernah cerita
me and adik beradik yg lain suka sangat tengok tv..esp iklan
sampaikan..mummy record semua iklan..
haha..sampai camtu skali ke-kronik-kan nye :p

jadi
utk theme hari nih
fav show?
owh..saya ada byk fav show
kata hantu tv kan..? :p
gilmore girl?csi?x-files?dawson's creek?malcome in the middle?mr.bean?
atau versi malaysia kami?ghost?logger boy?
atau versi taiwan? meteor garden 1 2 3 4? 
atau versi korea? my girl?full house? marry me, mary?
owh semua tu fav saya

yg kalau da bosan sgt ...ulang balik tgk semula kt laptop isk isk isk
knp sgt tak produktif nih?canne nak maju? -_-"
*saya x minat cerita cerita mexico atau indon yg sgt meleret tq* 

tapi dalam banyak2
saya paling suka........ the lizzie mcguire.. huuu
mesti semua org ingat kan...lizzie...miranda..gordo..matt adik lizzie yg pelik tu..
huu..saya ada semua episod dari gordo suara comel ke suara garau matang heee

saya dah tgk semua movie hilary duff
saya ada dua album (kaset) hilary duff 
die hard fan ke happe nih? :p


dan..korg ingat tak episod  ni..? :D
try google atau search kt tumblr..mcm mcm gambar lizzie ada.. 
sangat sangat teringat balik zaman tunggu turn mengaji kt umah wan


saya rasa
lizzie atau hilary duff antara artis yg punya record bersih...

pastu kan ada org tu terbang terbang *cough* perasan
bila ex-boyfriend cakap muka dia ada iras hilary duff :p
*owh time tu Good Charlotte buat show kt subang parade*

bye
:)

Sunday, January 16

Day 2 - tiada yang lain




lepas post entry pertama semalam
saya duk fikir2 nak letak gmbr sape utk theme hari nih
pertama sekali saya terfikir encik mm eh? no no..br je kenal
kedua terfikir...bestfriend: nadirah, diana, nina, baini n aishah...erm...can not lah...
pastu terfikir kawan2 susah senang time blajar master..pun...mcm x kena jer

last kali
saya duk scroll album2 lama
terjumpa gmbr nih
terus... PLINK PLINK PLINK...idea pun muncul

org kata
benda berharga depan mata selalu kita x perasan...

so
A picture of you and the person you have been closest with the longest
semestinya my family tiada yang lain 
ktorg jarang dpt amik gmbr sama2 berlima..
kecuali raya
tp gmbr raya .... da byk kali sgt da saya tayang kt sini..

mummy: yg sanggup susah payah bawak saya ke sana ke sini selama 9 bulan - layan karenah saya yg mengade inieww - yg sanggup apa saja - yg jrg marah - yg mcm2 lah
ya si kakak sulong: huisshhh garang mengalahkan mummy
adik ..adik yg ketiga:: walaupun ada sorg lagi adik kt bwh stil panggil dia adik
emy adik yg bongsu the cinderella: yg ok...boley bwk tgk konsert nih hehe
ku : semoga bahagia sentiasa di sana


diorg semua mmg tiada yg lain

:)

Saturday, January 15

Day 1 - A picture of yourself with fifteen facts

a picture of yourself?

puas belek2 album
byk gambar tapi sikitnya gmbr saya
dan bila ada gmbr saya mesti senget sikit - blur sikit - kepala hilang..?
tapi gmbr yg senget - blur - kepala hilang nih..eh..cantik plak...sungguh berseni..hee
*see .. dlm benda -ve stil ada sikit +ve nye...*

nih gmbr lama - tahun 2008 - dipukul oleh adik saya di jusco bukit raja
weekend - seperti biasa family outing..

fifteen facts??
*saya baru je jwb tag psl 25 yg anggun..tp kali nih..kita bagi 15 yg anggun jer..*
saya sgt buntu..nk list kan apa lagi nih
jadi...saya buat status kt fb dan..thanxx kawan2..esp cik ziema.. :)

jadi
ini dia 15 yg anggun ttg saya... :)
  1. mummy ckp dulu nama saya nk letak baizura jer..mcm kesinambungan dr nama kakak - azura - tp Ku saya yg tambah Nilam - maka terhasillah nama dengan gelaran TNB :) *owh saya suka sgt nama saya.sbb sgt klasik.lain dr yg lain* :)
  2. saya ada sikit darah cina - semestinya bukan dr Ku saya tapi mummy saya lah - Ki saya dr chinese dari singapore - n Wan saya dari yunan n cmpur sikit siam - dulu time freehair klu gi kedai cina mesti diorg akan ckp cina ngn saya
  3. klu saya rindu en.mm mesti saya ulang baca sms2 dia.. -_-"
  4. .sngat berterus terang pabila menceritakan tntg lelaki pilhan.hahahah (ini kawan lab saya yg cakap..TQ ziema..akak sendiri tak sedar haha..sungguh memalukan* :)
  5. seingat saya, saya ada 3 org yg sama birthday ngn saya: che wan latifah (kwn sekolah rendah merangkap saudara saya gak), posh (kwn degree sampai master smpi felo kab) dan wira (husband kpd kawan saya dini)
  6. perkataan yg paling byk saya akan tulis dlm sms-ym-im-fb-twitter apa2 lah ialah ngade :D
  7. saya rasa nak namakan bakal anak2 saya *ececece* dengan nama maryam atau fatimah zaharah atau khalid al walid atau nama2 yg klasik
  8. saya rasa saya nak gi tengok konsert jay chou bulan 3 nnt laa... tp xde geng..
  9. saya paling tak reti makan kerang atau siput atau seangkatan dengan nya
  10. novel english pertama yg saya beli ialah novel Chinese Cinderella by Adeline Yen Mah - sedey - suka ! :)
  11. cakap psl novel..ms form 2..saya n bestfren saya Azura ..pernah buat karangan ala novel melayu romantis ..tentang kisah cinta cintun yg haha..mcm apa jer...saya sebagai dina..n azura sebagai liya *owh sungguh remaja* :p
  12. dlm hayat saya...saya tak pernah lagi pengsan..tapi sibuk nak cakap..."huh..??mahalnya...pengsan" atau "wushhhh...klu dapat nih ...pengsan" padahal ... pengsan tu canne eh?
  13. saya asal terengganu...tp bila saya ckp saya kerabat pahang..semua org stat confuse..terpaksa la saya buka buku sejarah keluarga
  14. saya suka tgk movie yg ada byk baju cantik2...pastu akan ulang2 ballik cerita yg sama..semata nk tgk diorg bargaya 
  15. saya amik masa lebih 1 jam utk buat entry nih..sbb cik adam kita duk sibuk nk ajak main vroom vroom..tp akhirnya...siap...yeayy!
ok
nk gi vroom vroom ngn adam jap
jumpa esok
bye!

:)

    selamat malam

    jam 630 pagi 
    lebih kurang
    sepatutnya
    akan gerak balik terengganu kesayangan semua org
    tapi agak frust
    bila
    plan terpaksa dicancelkan
    mmg frust 
    dalam kepala ikan celup tepung da stat terbang terbang tunggu di makan
    nak wat canne...
    adik plak terpaksa kerja esok - siapkan projek bangunan 7 tingkat dia tu
    *buat umoh ke lang se xmboh..:p*

    jadi esok
    kita balik ke plan asal
    study utk viva yer anak anak
    viva forever dah x lama da...





    dalam hati
    plan kecik nk balik kampung pun Dia boley ubah
    apatah lagi plan besor ..


    ada la tu kot sbbnya kan?

    selamat malam

     
      
     
     
     
     
     

    bila rindu kita tgk gambar dia puas puas....