Sunday, October 31

friendsterblog - windowtomyworld

sedang google google
tiba tiba teringat friendster
owh saya sudah delete itu friendster hehe
sape ada friendster lagi skang?? angkat tangan..
ok la..sape ada myspace..
saya pernah ada..tapi kejap jer..pastu delete..
layan friendster..
pastu delete..layan facebook plak

ada yang paling terbaru lagi tak selain facebook?

kat friedster dulu saya ada blog jugak
blogfriendster
xsangka blog tu tak terdelete skali huuu

pastu apa lageiii
baca baca balik r tulisan zaman muda remaja huhu
kelakar pun ada..
mcm ntah apa2 pun ada gak hehe...

semua tu sejarah lama
kenangan lama
yg semestinya tak akan saya lupa sampai bila2

seronok gak ada blog nih

nnt dah tua remaja
boley buat bahan bacaan kt cucu cicit

tekan sini utk baca window to my world :)

Jeritan Batinku



kesukaan saya
dalam album Di Manakan Ku Cari Ganti - Satu Indiepretasi

enjoy!

:)

Friday, October 29

bye october hello november


selesai sudah
hari bekerja di bulan oktober
betul la kata org
klu kita tak menunggu masa tu cepat jer
klu buat nya kita tgh menunggu ... boley jadi mcm siput masa tu..

so apa perancangan bulan 11?

saya ada beberapa plan yg nak di buat bulan 11 nnt
plan jalan jalan
plan study
plan 101in1001 
dan yg paling utama 
plan ngedate dengan encik mm yg sudah pulang kepangkuan ecece
gembiranya rasa hati hehe

ok lah
jom siapkan kerja pape yg patut
nnt ada projek 5S lagi kt warehouse..
sape nk ikut?

kalau ckp ada warehouse sale 100 org akan like this 

bye!

Lagenda Cinta Adam dan Aina: ep 1

suatu petang yang nyaman...sedang adam bermain gelongsor di playground berdekatan.....
seorang budak perempuan yang sebaya adam mungkin...juga bermain di playgorund yang sama..namanya Aina..comey berbaju biru dan merah
disebabkan peredaran masa yang makin maju dan pantas...Aina memulakan langkah pertama...namun perasaan malu malu masih menebal...diheretnya mummy supaya lebih dekat dengan Adam...ternyata..mummy Aina juga berkenan dengan Adam yang lagak seperti macho machoo man..mungkin baginya sepadan dengan anaknya yang seorang itu...bak kata pepatah bagai pinang dibelah dua....
Adam mula menyedari kehadiran Aina...mereka mula berkenalan...namun.....
perkenalan mereka berakhir di situ sahaja...kerana hari sudah lewat petang dan hampir masuk waktu magrib.....keesokan harinya....Aina menunggu dengan setia di playground yang sama...tiada lagi kelibat Adam....Aina tetap tidak berputus asa.....Aina terus menunggu dan menunggu...

 bersambung.....

Thursday, October 28

awan gemawan

terus dr handphone - x edit
“Allah, Dialah yang mengirim angin lalu angin itu menggerakkan awan dan Allah membentangkannya di langit menurut yang dikehendakiNya, dan menjadikannya bergumpal-gumpal: lalu kamu lihat hujan keluar dari celah-celahnya. Maka apabila hujan itu turun menimpa hambaNya yang dikehendakiNya menjadikan mereka gembira. (Surah Ar-Rum: 48)

Do you know if our prophet sees dark clouds approaching, he would always look worried, for the fear of the same cloud that Prophet ‘Aad’s people had?

‘A’isha, the wife of the Apostle of Allah (may peace be upon him), reported: I never saw Allah’s Messenger (may peace be upon him) laugh to such an extent that I could see his uvula-whereas he used to smile only-and when he saw dark clouds or wind, (the signs of fear) were depicted on his face. I said: Messenger of Allah, I find people being happy when they see the dark cloud in the hope that it would bring rain, but I find that when you see that (the cloud) there is an anxiety on your face. He said: ‘A’isha, I am afraid that there may be a calamity in it, for a people was afflicted with wind, when the people saw the calamity they said:” It is a cloud which would give us rain” (Muslim)

But when it rained, he would be relieved.

Ata’ b. Rabah reported on the authority of ‘A’isha, the wife of the Apostle of Allah (way peace be upon him), who said: Whenever the wind was stormy, the Apostle of Allah (may peace be upon him) used to say:O Allah! I ask Thee for what is good in it, and the good which it contains, and the good of that which it was sent for. I seek refuge with Thee from what is evil in it, what evil it contains, and the evil of that what it was sent for;and when there was a thunder and lightning in the sky, his colour underwent a change, and he went out and in, backwards and forwards; and when the rain came, he felt relieved, and I noticed that (the sign of relief) on his face.(Muslim)





sumber:: dr.diyana




reunion ahli lab4147

gambar sehari sebelum cuti - hari selasa - matahari selepas hujan panas dia mmg panas betul kan

semalam
saya terPAKSA *ecececee* amik cuti
disebabkan hal hal yang berkaitan dengan cik T kesayangan
cuti pun mcm bekerja
ke sana ke sini *ececece*
penat jugak satu hari

saya amik cuti
pastu pergi print cik T kesayangan
pastu geram sebab tukang print kt kedai print sgt la xtahu mcm mana nk print
pastu ke ukm...wehuuuu
tempat yg paling saya rindu rinduan jadi kenangan hehe

sampai ukm
nasib baik ada parkng kosong *parking felo di kolej ami hehe*
berjalan jalan ke bangunan biologi dalam hujan renyai renyai air bergelombang
pastu terPAKSA *nih betul2 terpaksa nih* naik tangga ke tingkat 4
leloh saya naik tangga tinggi tinggi 

pastu potong kek buah kukus ala mummy
separuh utk dr.K separuh utk dr.cr separuh lagi utk ahli2 lab4147
maka bygkan kecik mana sorg dpt hehe
xpe xpe asal boley rasa sikit sorg pun da ok kan

pastu....
sesi berdiskusi dengan dr.cr
semua berjalan dengan baik
sgt sgt sgt lega
alhamdulillah
semua nya settle dengan baik
thank you Allah...


pastu sesi bergosip dengan cik zima kita
mcm mcm gak yang berjaya di update semalam
zima..akk doakan semuanya baik baik belaka
kekal sampai bila bila hehe
saya gembira utk awak im so happy for you ^_^
sesi bergosip disambung lagi bila kak ju plak masuk lab
hehe...suka tau gossip gossip nih
tapi ada nama nama baru yg tak berapa nk kenal
tapi gossip tetap diteruskan hehe..
yg pki tudung cokelat tu la cik zima kita :D 


pastu sesi mari makan di mcd
lama nya x pegi mcd bangi tu
selalu kt situ la saya n encik mm makan sundaestroberi
esok dia sampai weeehuuuuu~~~~
yang baju merak kt atas tu  nama dia shahnaz yang baju pink tu plak kak ju 

pastu naik ke mbt
semata mata nk jumpa kakak felo kolej husein onn cik qilah
tercari2 saya kembara kembar ktorg
mata melilau lilau cari
tup tup
skali dtg dengan saga merah baruuuuuu
xpe xpe..satu hari kne naik gak saga merah baru nih :p

pastu.........
abes lah cerita hari cuti-hari reunion kecil kecilan semalam

rindu korg semua tahu
insyaAllah..nnt bila nk kne pergi sana lagi
kita jumpa lagi eh..

Wednesday, October 27

power 100++ sahaja

ninja hijau merah
misteriiii
belajar belajar !!
mata kuyu mata mengantuk
nenek nenek sebongkok tiga siang mengantuk malam berjaga..nenek nak kawen dengan anak raja
knp lain sgt muka? owh ini bukan cik sapphire      
selamat malam semuanya !!

:) :) :)


Tuesday, October 26

mitos minum 8 gelas air sehari




kebelakangan nih
saya selalu sgt dahaga
klu dulu nk habiskan satu botol mineral 500ml tu pun susah
skang boley habis sampai 3 botol
kekerapan ke toilet pun byk gak ^__^
*kt office tiap hari akan dibekalkan 2 botol air mineral 500ml* 

pastu saja la google sana sini
pasal berapa banyak air yg perlu kita minum sehari
ok mcm semua org dah tahu ... minimum 8 gelas sehari

tapi lepas google
mcm mcm info yg saya dpt...
atau
atau

so ikut lah nk percaya ke tidak
bagi saya ada baiknya kita minum air byk2
 kan??kan??kan??
  

klia










seperkara yang saya tak berapa nk suka pasal KLIA...
saya hantar org ke hampir seluruh dunia
tapi...
saya still tersadai kat Malaysia nih
bila turn saya plak??


Monday, October 25

warna warni hari sabtu







  1. bangun pagi
  2. siap siap
  3. ke kedai beli breakfast - soto - seksyen ntah brapa
  4. sambal hitam sedap-pedas - tapi begedil kecik sangat - x cukup
  5. main main ngn cik adam - yaa gi hantar emy kt komuter
  6. tunggu mummy balik dr tgk kawan kt hospital
  7. siap siap - kemeja n jeans
  8. mummy balik - tunggu mummy mkn soto
  9. gerak ke jalan tar
  10. plan awal - cari tudung - bahan bahan kenduri
  11. kawan adik call - ada ujian pesonaliti kt beranang, semenyih
  12. gerak ke semenyih - melambai lambai ke broga apakah?
  13. masuk toilet - tukar baju ngn adik - adik pakai kemeja - me pki tshirt adik
  14. 1jam tunggu adik amik test - sambil mkn keropok goreng n air kelapa muda
  15. adik siap test - beli air kelapa muda lagi - kali nih 1 biji
  16. zohor kt masjid - first time jumpa 'parking kasut' - tgk gmbr atas 
  17. hujan lebat gila dr semnyih ke kl
  18. melalui tesco semenyih n kfc besar - owh teringat kt encik mm apakah?
  19. sampai jalan tar - singgah watson kt semua house beli payung - sebab x cukup payung
  20. ke kedai Ali - pilih satu kodi tudung - beli 1 2 untuk diri sendiri
  21. singgah beli spring potato n ayam uncle bob n keropok lekor 
  22. ke kedai bahan bahan kenduri - berjam jam jam tunggu mummy pilih
  23. x sangka ada lagi jenis favor zaman dulu dulu - tgk gambar 2nd last - kt umah wan ada byk nih 
  24. tunggu emy kt sogo - sambil mkn famous almost hitam legam tapi manis - sogo ada sale
  25. gerak balik  ke shah alam - hujan renyai renyai
  26. singgah dinner kt um - kuew teow kungfoo 3
  27. sampai rumah - belek2 tudung 1 kodi
  28. mandi dan tidur