Tuesday, October 26

mitos minum 8 gelas air sehari




kebelakangan nih
saya selalu sgt dahaga
klu dulu nk habiskan satu botol mineral 500ml tu pun susah
skang boley habis sampai 3 botol
kekerapan ke toilet pun byk gak ^__^
*kt office tiap hari akan dibekalkan 2 botol air mineral 500ml* 

pastu saja la google sana sini
pasal berapa banyak air yg perlu kita minum sehari
ok mcm semua org dah tahu ... minimum 8 gelas sehari

tapi lepas google
mcm mcm info yg saya dpt...
atau
atau

so ikut lah nk percaya ke tidak
bagi saya ada baiknya kita minum air byk2
 kan??kan??kan??
  

3 comments:

azri said...

salam nilam..
adik sy skit buah pinggang n doktor ckp berpunca dari terlalu kurang mnm air..

sapphire said...

wsalam
yeke..so skang adik dah ok blm?

azri said...

kidney dia 1 rosak but still bole pakai, 1 lagi da x berfungsi lgsung..alhamdulillah beransur sht cume kene dialisis 3x/week la..