27.2.11

Bon Appétit

semalam
lepas anta mummy kt klia ke beijing
saya ke midvalley *selepas berkurun x ke sana*
semata nak cari rooms kot kot ada jual lomo camera
sedeynya xde...ntah..kedai tu dah byk pokok pokok jer
xde yg menarik dah

pastu
ke garden
pun xde

owh mummy sms tadi
beijing sejuk -6 dan snowy wewewew
mummy kata sejuuukkk..x tahan
camera saya ngn mummy skang
2 hari lepas ..masa mummy ckp nk pinjam camera
mummy ckp...
"mummy nk amik gmbr mummy jer..xmboh amik gmbr2 daun kasut langit mcm lang"
haha ngade
gmbr2 saya byk gmbr daun kasut langit jer ke eh?? :)

ok
pastu ke subang parade
sebab ada bazaar kan kt sana
pastu...terjumpa la dengan sekumpulan perempuan perempuan yang....
scarflet (pertubuhan perempuan bertudung)-fashionista-cantik-mungkin salah seorg dari 50blog terHOT di Malaysia
tapi...knp ngn korg nih
tahu la saya cuma pakai tshirt n jeans n shawl biasa jer
tapi jangan la pandang saya macam saya x pakai baju mcm korg yg berselubung tu
pandang org atas bawah mcm ap je..
hishh....ingatkan cerita2 org kt blog pasal perempuan2 mcm nih x betul
tapi...betul rupanya...
korg dah cantik dah...cuma jangan la mengade sgt ..ok..x baik tau...

bye

owh sebelum tu..

hadiah hari jadian saya tahun nih saya nak buku nih boley?
French Cooking by Julia Child
skang xnk masak mcm The Naked Chef
tapi mcm Julia Child ececece

korg dah tgk Julie&Julia semlm kt astro?
terus rasa nk masuk dapur n masak :)


ok
bye bye !

suka cara kak nielam tangkap gambar. semua cantik belaka. no wonder ramai ingat kak nielam professional photographer. hihi. eh, kak nielam tak nak beli dslr ke? then buat akaun flickr. nanti tiap2 hari saya tengok flickr kak nielam. =)

thanx..akk nk sgt dslr..tp camera akk skang still ok..klu da rosak br belii baru.. :)

Ask me anything

26.2.11

Yu Jian


jom nyanyi sama sama
sebut betul2 tau ... :)

Ting Jian Dong Tian De Li Kai
Wo Zai Mou Nian Mou Yue Xing Guo Lai
Wo Xiang Wo Deng Wo Qi Dai
Wei Lai Que Bu Neng Yin Chi An Pai

Yin Tian Bang Wan Che Chuang Wai
Wei Lai You Yi Ge Ren Zai Deng Dai
Xiang Zuo Xiang You Xiang Qian Kan
Ai Yao Guai Ji Ge Wan Cai Lai

Wo Yu Jian Shui Hui You Zen Yang De Dui Bai
Wo Deng De Ren Ta Zai Duo Yuan De Wei Lai
Wo Ting Jian Feng Lai Zi Di Tie He Ren Hai
Wo Pai Zhe Dui Na Zhe Ai De Hao Ma Pai
Wo Wang Qian Fei Fei Guo Yi Pian Shi Jian Hai
Wo Men Ye Ceng Zai Ai Qing Li Shou Shang Hai
Wo Kan Zhe Lu Meng De Ru Kou You Dian Zai
Wo Yu Jian Ni Shi Zui Mei Li De Yi Wai
Zong You Yi Tian Wo De Mi Di Hui Jie Kai

Tong Hua
Wang Le You Duo Jiu Zai Mei Ting Dao Ni
Dui Wo Shuo Ni Zui Ai De Gu Shi
Wo Xiang Le Hen Jiu Wo Kai Shi Huang Le
Shi Bu Shi Wo You Zuo Cuo Le Shen Me

Ni Ku Zhe Dui Wo Shuo Tong Hua Li Dou Shi Pian Ren De
Wo Bu Ke Neng Shi Ni De Wang Zi
Ye Xu Ni Bu Hui Dong Cong Ni Shuo Ai Wo Yi Hou
Wo De Tian Kong Xin Xin Dou Liang Le

Wo Yuan Bian Cheng Tong Hua Li Ni Ai De Na Ge Tian Shi
Zhang Kai Shuang Shou Bian Cheng Chi Bang Shou Hu Ni
Ni Yao Xiang Xin Xiang Xin Wo Men Hui Xiang Tong Hua Gu Shi Li
Xing Fu He Kuai Le Shi Jie Ju

Wo Yao Bian Cheng Tong Hua Li Ni Ai De Na Ge Tian Shi
Zhang Kai Shuang Shou Bian Cheng Chi Bang Shou Hu Ni
Ni Yao Xiang Xin Xiang Xin Wo Men Hui Xiang Tong Hua Gu Shi Li
Xing Fu He Kuai Le Shi Jie Ju

Wo Hui Bian Cheng Tong Hua Li Ni Ai De Na Ge Tian Shi
Zhang Kai Shuang Shou Bian Cheng Chi Bang Shou Hu Ni
Ni Yao Xiang Xin Xiang Xin Wo Men Hui Xiang Tong Hua Gu Shi Li
Xing Fu He Kuai Le Shi Jie Ju
Yi Qi Xie Wo Men De Jie Ju


i like card


makin lama makin dekat
byk benda yg kami rancang
byk benda jugak yg kami duk timbang timbangkan
makin lama makin runsing heee...
harap semuanya ok..insyaAllah..amin.. :)

"kami"? :)


kami dah setuju nk amik card dr i like card
sebab mcm comey n lain dari biasa
cuma...masih blm dpt persetujuan org tua2
harap dua dua pihak setuju... :)

saya berjaya pinjam beberapa keping
rasa rasanya yg mana satu pilihan hati..? :)

 en.mm
thanx sbb susah susah - bersabar - sanggup menjadi en.gps masa cari jalan danau kota tadi
klu x..time x jumpe stesen wangsa maju tu..saya dah nk give up dah heee
thanx thanx thanx....sayang lebih... :)

eh cakap nk tdo kejap jer?
call x angkat pun.. ^^


*mcm skema-geli-erk lak guna kami* :)


itu sahaja updatenya
malulah cerita kt sini pasal hal2 nih
ok..lain kali x buat dah...

bye!

24.2.11

tujuh empat

saya rasa macam x cukup sedia lagi nak viva
risau risau risau
ada 74pages yang perlu dibentangkan
harap xde yang pengsan time saya present nanti
risau risau risau


74??
xleh banyak lagi ker cik ooii??

doakan semuanya ok eh..
amin
:)

Ranunculus

ranunculus (Ranunculaceae)
mulanya saya ingatkan nama bunga nih peony tapi silap silap
jgn tersalah dengan warna dan rupa bentuknya yer anak anak
tapi dua dua pun saya suka
cantik kan?
sayangnya bunga nih x hidup kt malaysia
yg ada cuma plastic kt lovely lace...
mana ada org bagi bunga plastic kt bf kan..

bunga kesukaan korg ? :)

sundae & fries?

zaman uniten dan ukm
makan sundae mcd
dia makan fries dengan icecream....erk... :p
gambar nih kalau x silap saya yg snap..kan?
kpd cik pemilik rambut korea kt atas
hope dpt jumpa kt sana nnt...dan jadi penunjuk jalan eh...

:)

nui+kongkam



kalau calling2 dengan cik nui nui aka Ding mmg akan end up dengan gelak x abes abes
sama gak dengan cik kongkam aka Eng Keong...
plan nk makan makan gelak gelak sembang sembang kt ice room bangi jumaat nih
can't wait 

miss korg ! 

:)

23.2.11

spark & nature

bila sampai masa untuk annual dinner
semua org mesti nak teruja punya...kan?
jgn x ngaku plak...sila mengaku dan angkat tangan sumpah skang hehe

termasuk saya jugak lah sebenar benarnya huhu

bila tahu jer themenya apa
mesti dah start fikir - berangan - merancang dah

dalam hal saya
berangan tu xnk sampai berangan nk pakai baju apa jer
tapi mesti nk berangan sampai menang dapat anugerah best dress ke queen of the nite jer hehe
dasar xde kereja mmg canni

maka usaha mmg tidak sia sia semata
first year - Best Dress Couple
second year - Top 5 Queen of the Night
third year - bagi peluang kt adik adik lah *cough* padahal kau mmg x cantik pun haha

so cik archie ada buat entry psl mintak tolong
xsure utk dinner apa tapi theme dia spark & nature

spark =  mesti nk meriah meriah terang terang bling bling punye
nature = mesti nk bunga bunga atau warna warna alam punye kan

atau lebih sebang
vintage fashion
dan saya mmg kurang pakar sikit vintage fashion nih
sbb kurang minat dan...ntah...suka tgk org pki tapi mcm x kne dengan jiwa saya ececece
ada saje alasannya kan :p

so ini contoh sikit
simple ?

ok kita cari yg meriah sikit..
 ada berani..?? hehe

omg ! i super love this!!

atau pun yg ini gadis comel dengan ribbon ribbon..?

atau ...

mix and match sana sini??


dan archie

try cari bib necklace untuk lebih bling bling

boley jer pakai apa pun
asal korg berani dan yakin...dan x kesah org nk ckaap apa pun...

cuma jgn sampai menjadi mangsa fashion..ok?? :)


sekian
inilah berita yg disampaikan oleh mariamah tijo..assalamualaikum.. :)

22.2.11

Setapak Lagi Dari Suka


Saya mahu dia
Mahu kongsi rasa cinta
Mahu main cucuk mata
Mahu dia sayang saya.
Saya mahu cakap kosong
Jalan petang pegang tangan
Ketawa guling sama-sama
Tulis-tulis surat cinta bagi dekat dia.
Dia kata dia suka
Saya lagi suka dia
Dua-dua pun suka-suka
Tapi jiwa dia pulak sudah punya.
Jadi saya berhenti kaku
Tak berganjak walau setapak
Tanya pada diri sendiri
Setapak lagi dari suka
Berapa kali nak saya kecewa?

oleh : azhari sirat via emi 



***
saya rasa saya mahu ini untuk harijadian saya thn nih
sbb hasilnya sgt klasik
suka
:)



back to back

kalau sakit
mmg jadi makin sakit kalau duk terperap dlm bilik jer
jadinya duk depan tv layan si adam lagi bagus
owh..upin ipin sekali... :)


tgk adam buat gaya squirrel :)

video

21.2.11

cover

creep - radiohead

creep - ana raffali

creep - vega choir

yg mana satu kesukaan korg?
saya suka semua

:)

new template

again
haha
doktor dah cakap dah
awak xleh ngadap komputer lama lama sangat
sebab tu awak sakit kepala

apa apa lah
:)


 gamba sebelum pengsan

20.2.11

suddenly lewat

Ini kata hati yang terlewat diucapkan
Ini lagu untuk kau yang tinggal wajah dalam bayang
Suara terngiang-ngiangkan

Jika hela nafas kau berlingkar di udara
Akan ku khabarkan bahawa kau antara tapak di pasir
Tidak terhapus dek ombak

Kira kau mendengar atau melihat
Dari mana yang tidak aku tahu
Namun aku pasti bahawa kau sebahagian diriku yang hilang, yang hilang
Seperti anggota tubuhku berkurang, berkurang

Ini kata hati yang terlewat diucapkan 
***
xpernah puas dengar lagu wani ardy
selamat malam semua
mimpi manes

:')

bieber fever?


hari nih
tiba tiba jer kurang sihat
*dari semlm sebenarnya*
sakit pinggan ke perut ntah yg dulu tu dtg secara tiba2 lagi...
lagi..??knp..?? knp..??
tp sakit tu boley tahan lagi r..
hari nih
xsure lah demam ke apa benda ntah
badan sangat sejuk..
maksud saya..saya yg sejuk..badan panas..
kepala berat..tp x pening...cuma berat
*terlebih study ke hape nih..??*
ntah... :)

gambar atas tu
adam tgh main slide dengan monkey kt kaki cik lang
apakah?kaki pun boley la...
weeee ~~~ :)

19.2.11

myspace

semalam saya tidur dengan banyak nya
opposite dengan cik aishah....saya rasa dia xleh tidur semalam...kan cik aishah?

saya tertidur sambil telefon kt telinga..tgh bergayutan dgn en.mm
saya terjaga dlm jam 10 camtu kot sebab kakak ckp tg.helmi dtg rumah
pastu try call balik...so sad...dah xde line... x suka ... :'(

pastu sambung tidur sampai laa subuh...
terpaksa tunggu lagi sebulan utk dpt dgr suara dia lagi...sigh

***

tg.helmi?
tiba2...kt shah alam saya dikelilingi org trg..serius..
jiran depan rumah...org trg..dr jalan pusara
jiran sebelah pun dr trg...lecturer uitm...xsure trg kt mana
dan terbaru...penyewa rumah lama saya pun org trg..
yupss..tg.helmi tu lah..
ala yg rumah dia yg tgh tgh sawah depan istana dekat dgn skolah ss tu..

hazrin
awk sekelas ngn tg.helmi dulu rasanya...*yer dok??* :)

***

bak kata cik aishah

"tak ada apa yang separuh,
jangan risau."

tiba2

happy weekend! :)

17.2.11

m&n


"haruskah aku tetap tertidur selama dua bulan 
sehingga mimpiku menjadi kenyataan?"

16.2.11

penyakit tingtong?

pernah tak kita terfikir
sejak bila kita mula terfikir
untuk kahwin?
untuk kerja gaji besar
untuk ada suami yang baik gaji baik kerja baik
anak perempuan comey anak lelaki handsome pandai dan bijak
rumah besar ada laman boley tanam sayur
kereta yang boley muat semua org
dan hidup aman bahagia sampai bila bila



sejak bila..?
sejak bila eh..??



sekolah rendah?
terlalu muda - nanti org cop gatal plak
sekolah menengah?
boley jadi sebab time nih ramai dah matang *kot*
universiti?
kemungkinan besar - study sambil cari jodoh?
kerja?
dikelilingi kawan2 yg dah beranak pinak...

-----------------------------------------------------

penyakit apakah ini?

boley abaikan
atau jgn cerita kt org lain tau
esp kaum kerabat sendiri :D

-----------------------------------------------------


baca blog nih
simple - patah hati - dan berpengganti
update mcm update twitter
follow terus :)

------------------------------------------------------


tiba tiba jer 530
jom balik !

:)

13.2.11

hari ini dalam sejarah

ingat tak
dulu dulu
kalau jam 6 cam tu kot
tv1 mesti ada satu rancangan 2 atau 3 minit
teng teng teng *bunyi intro rancangan*
"Hari Ini Dalam Sejarah"
"pada tahun 1946 , Tanah Melayu telah diserang todak yang dasyat...."
teng teng teng *bunyi penutup rancangan yg sama dengan intro*


tapi sekarang saya rasa rancangan tu da pupus kot
atau saya yg jarang jarang yg sangat sangat buka tv1?

sebenarnya bukan nak cerita knp rancangan hari ini dalam sejarah dah pupus ke hape
tapi
petang tadi
tengah tengah duk lipat baju yg kering garing tadi
saya terperasan satu benda...
iaitu...koleksi shawl saya

masyaAllah....

sedar tak sedar boley sebanyak tu saya beli selama nih?isk isk isk... :)_

shawl pertama pertama sekali saya beli ialah yg ini..
serius..masa nih saya sgt la tak reti nk pakai shawl
tambah plak dengan jenis kain dia yg licin tu
saya beli sebab saya suka corak nya...
last skali...saya pakai dengan pin kt belakang jer
pastu bila end of the day...pin tu ke mana rambut terkuar2...mmg comot momot

beberapa tahun selepas itu.....

hari ini dalam sejarah

fashion shawl dah semakin hot :p
dan kepandaian untuk saya pakai shawl dengan pin stil melekat kt bawah dagu sampai hujung hari pun dah semakin maju ececece

pastu bila boring2 kt bilik
sambil lipat tudung 4 segi yg bersepah
TING TING TING!!!
satu idea sampai....

saya jadikan tudung empat segi belang2 nih pakai mcm shawl..
percubaan pertama nih
sedikit gemuk di leher
dan sebenarnya sedikit rimas
tapi disebabkan nmpk cantik...*perasan*
aku sanggup lakukan apa sahaja
biar menderita asal cantik...x gitu...?? :p

kemudian
muncul tudung yuna
yer lah..dia kn artis
dan peniaga shawl pun mesti la pandai buat marketing kan
takkan nk letak tudung nilam plak
ntah sape sape lah nilam tu... :P

pastu...
hari berganti hari
bulan berganti bulan
gaji masuk gaji keluar
teng ...teng ... teng....

terimalah koleksi shawl yg saya ada setakat nih....
ini cuma sebahagian
sebahagian lagi dalam kotak tingkat tingkat...
dan saya tahu..koleksi korg mesti lagi banyak kan?


kebanyakkan nya ada memori tersendiri
ada yg sekali pakai sahaja
ada yg dipakai bila nk gi interview jadi cikgu dulu
ada yg dipakai semata nk gi umah en.mm
ada yg x pakai lansung...pun ada :)

dan sekarang
saya dah x minat nk beli shawl
sebab..?boriiiingggg.... :p

shawl ..?? baik saya beli makanan.. :P

saya x tahu nak buat dengan lambakan shawl saya tu.. -_-"

Day 30 - A picture of someone you miss


kehadapan encik mm,


terima kasih sebab buat saya rasa terbang terbang
terima kasih sebab buat hari hari saya penuh dengan pelangi
terima kasih sebab buat saya rasa termasuk dalam list 10 org terpenting dalam hidup awak


tapi ..
awak jahat
sebab...

suka buat saya selalu rindu awak

rindu tau... :(

xoxo,
cik sapphire comey

random







breakfast dengan nasi ayam mummy yg semalam punya x abes lagi dan roti paung yg saiz x sama sebab first time buat - basuh baju kerja seminggu ada lagi satu trip yg belum siap - pokok lidah buaya dan limau nipis yg segan nak hidup - pokok tumpang yg xtahu spesis apa - bunga bungaan lebihan - masa untuk study - baca blog org nak kahwin buat down down down x suka :(
owh gi pasar tani dulu bye !