Tuesday, November 30

lunch





nasi kandar pelita sebelah ioi mall
kari campur+ayam goreng+sayur kacang+telur masin+teh o ais limau
makan sampai muncul perkataan terima kasih

itu sahaja

bye

:)

awk mmg xde keje ek?

saya suka jadi student. kalau boley nak jadi student sokmo. tapi bergaji...boley?
kadang kadang gambar saya hanya lakonan semata heee sorry saya mmg mengade sikit...ke mengade banyak?korg pilih lah
gaya lakonan dari sudut depan
saya suka makan sambil baca buku. sambil tgk tv pun suka. tp selalu kena marah ngn mami
yang nih buat buat comey hihihi
tgh try memahami apa itu epigenetic. pening jugak r baca topic nih
yes! service oommppp!! teh boh ommmppp !! :p
rupa sebenar adalah rupa masa amik gambar pasport aka muka tak ready
mcm gemuk plak tgk ok sila abaikan
tgh betul2 kan cermin mata tiba tiba dah cukup 10saat jadi tersnap muka canni isk lain pulak muka jadinya
dahi terpotong plak potong 10markah....
gaya guru besar ...boley tak??
inilah dia tripod buatan sendiri yg banyak berjasa dalam photoshoot kali nih
bye

:)

tiga sebab





acara:  majlis akikah dan cukur jambul baby girl Nurin dan Nadia (cousin)
tema: semestinya pink - pricess - baby girl mesti pink takkan biru plak
nota kaki: baby Nurin namanya Arissa Nayli & baby Nadia namanya Nuha Aisya - dua2 pun comey lotte 

 
 
 
 acara: LRT Hunt GHO
tema: green
nota kaki: group saya (The Zwart) menang tempat ke 5 daripada 20 kumpulan *kot* dengan jumlah markah keseluruhan 90/100 - not bad kan - kalau diikutkan kehebatan kumpulan lain dengan laptop+broadband+iphone+camera harapan utk menang mmg tipis - tapi berkat dengan pemakaian "topi berfikir" maka voucher rm200 tu milik kami :)

acara: Green Belt Training, SDI
tema: Zero Defect !!! :)
nota kaki: gambar 1: 4 hari training dengan bermacam2 presentation , gambar 2: team member tgh bertungkus lumus merancang strategi terbaik utk Missile launcer, gambar 3: Black Belt SDI Ana Mastura, Eddie n Zairi, gambar 4&5: teaching back note - dah pernah jadi cikgu pun  masih berdebar2 bila kne present, gambar 6: topic2 utk teaching back, gambar 7: fishbone teknik aka ishikawa, gambar 8: calon2 Green Belt SDI - harap dapat graduate bulan 4 tahun depan 

***

tiga sebab knp saya busy seperti lebah sikit minggu lepas
sampai terabaikan blog ala ala nih
mula2 nk buat entry khas utk tiap satu tapi.....
banyak kerja yg menanti dan masa pun sgt mencemburui
jadinya buat summary jer

sorry kalau ala ala boring sket
*blog saya mmg boring pun kan*

Monday, November 29

update terkini


i pukul gambar u - u pukul gambar i

perasaan: rindu encik badu maru mm - kenapa ntah nk sebut budu boley jadi badu - tu la tamak sgt :)

muzik latar: lagu lagu celine dion - katanya lagu peneman time study spm dulu esp lagu My Heart Will Go On - hik - jiwang - saya pun suka celine dion

bekalan: chocolate beryls hadiah sebab menang Missile Launching Game masa Green Belt Training minggu lepas - lunch nk makan apa?

bahan bacaan: apa sahaja tentang epigenetic inheritance - risau takut tak sempat hantar - x boleh ! kena siapkan jugak ! - sikit jer kot - sedap kan hati

fikiran: teringat dia - semalam dia balik lewat - sebab aktiviti bujang trangtangtang - xleh masuk rumah - sebab pintu kayu terkunci - hik - kesian - terpaksa bermalam dalam kereta - tu laa bujang sgt konon hehe :)

lunch: ke pejabat pos - pos kad kad kawen kakak ke shah alam-penang-seremban-terengganu - korg wajib dtg tau - siap klu x dtg

hidung: sakit - semalam selsema lagi - tenyeh tenyeh hidung sampai sakit - malam nih nk gi klinik Dr.Rosli -  bukan sbb hidung tapi urat dalam perut

pekerjaan ini hari: akan update secara pukal !! - bersiap sedia semua ! ^^

walimatul urus


mami cakap
jangan 'jemput' org
tapi bahasa protokol-sebetulnya-raja-saya pun xsure
guna 'silalah'
cikgu bahasa tolong perbetulkan kalau salah ek

jadi di sini
saya nak jemput
eh bukan bukan
silalah ke Majlis perkahwinan saya....

eh bukan bukan
kakak saya
pada 11hb Dec di Dewan Sri Amar, Terengganu

kalau tak berkesempatan ke Terengganu
boley ke sebelah lelaki 18hb Dec di Tanjung City Marina, Penang

-------

saya msg kawan2 nk alamat sebab nk pos kad kawen
diorg frust bila cakap bukan saya yang nk kawen hee

sabar yer kawan kawan
masa saya tak lama lagi dah ececece *berangan*

:) 

nona sayur kangkung


katanya
dia mula sedar kewujudan saya
bila dia terperasan gambar nih kt facebook
dalam salah satu comment2 facebook adiknya

miss dia sgt

masa jumpa cuma weeknd
tapi skang setiap weekend dah penuh dengan jadual
minggu depan balik trg lagi
minggu satu lagi pergi penang plak
minggu lagi lagi satu baru free
tapi..
mesti dah sampai masa dia pergi...

kepada encik mm
bila mau jumpa nih??

Thursday, November 18

Maysaa-Hana-Yuna Extravaganza

UH-OH!! Maysaa-Hana-Yuna Extravaganza (kidding this is not the name of the event! we’ve yet to figure out a name lol! sorry Hana!!) is happening at MAP KL, Solaris Dutamas on the 15th DECEMBER 2010! The reason I’m announcing the date is because I know how much you wanna meet the awesome Hana Tajima, so make sure you’re not doing anything on the 15th December 2010 because WE ARE BOOKING YOU! =D
Much much love.
See you on the 15th ladiesss…. (and wear something snazzy)

***

JOM !!! sape nk teman saya???
:) 

senyum











أعوذ بالله من الشيطان الرجيم بسم الله الرحمن الرحيم

“And that it is He (Allah) Who makes (whom He wills) laugh, and makes (whom He wills) weep”

- (Surah An-Najm 53:43)