Tuesday, November 29

winter wonderland

DSCN5060 DSCN5066 DSCN5069 DSCN5076 DSCN5079 DSCN5104 DSCN5106
cuti yang tak berapa nak panjang
dihabiskan kesejukan di Cameron Highlands// winter wonderland lah sangat!
bermandian hujan sambil jalan-jalan tengok lambakan bantal strawberry
terung hutan sekarang dipanggil epal Cameron
buah cinta tapi rasa masam yang amat
semuanya sebab nak tarik perhatian
jangan tertipu eh :D



selalunya setiap tahun family mesti pergi Cameron
setahun sekali
macam dah jadi acara tahunan



cuma tahun ni Yaa tak ikut sama. balik Penang
tapi tambah dengan en.mm :)
tahun depan tambah junior cik Sapphire? hiks.

ok.bye.

p/s: perasan tak kereta yang ada letak bantal strawberry mesti kereta yang bermasalah.

Wednesday, November 23

astana

semua orang ada DREAM HOUSE masing-masingkan
tak kira rupa macam mana
hiasan macam mana
tapi itu kita punya dream house
tak ada siapa boleh bantah hehe :)


saya tak ingat bila kali pertama saya mula fikir tentang dream house
mungkin masa di tadika atau sekolah rendah
bila mummy belikan satu set buku cerita Disney
yang penuh dengan imaginasi-imanigasi yang indah belaka
*biasalah nama lagi Disney. semua pun indah belaka. hehe*


tapi rupa bentuk dream house saya akan berubah ikut umur

ini yang saya inginkan dulu *kot* masa tadika

tumblr_lq9awfGGgN1qgvn96o1_500_large 
haha. sungguh kanak-kanak. :)

tapi apa yang saya nak sangat sekarang ialah macam ni
basic color: black and white
simple and exclusive

berangan dulu la kan.hiks :)

tumblr_lv3bceL0t21qzq8zqo1_500_large 234679830552084987_noZKdO7f_c_large decocrush_visite_deco_kate_spade0002_large tumblr_lv3b04Eik71qzq8zqo1_500_large



so, korang ada dream house juga kan. share nak? :)

Friday, November 18

semata

DSCN0024 DSCN4780 DSCN4807 DSCN4929 DSCN4965 DSCN4999 DSCN5004 DSCN5007

|| kad-kad request masa form 4&5 di MRSM Kota Putra dari peminat hiks || saya nak sambung study tapi entah siapa nak sponsorkan || sushi king midvalley yums || dragonfly besi || makan roti boy panas-panas di midvalley oh sedapnye || buku yang mengingatkan saya Ki dan Wan di Kampung Dalam Bata || nacho libre di ben’s habis licin || tempahan 200 apam warna warni untuk party hari jadi || tak ada benda yang nak diceritakan lagi. layankan saja gambar-gambar lama ni k || :)

Tuesday, November 15

kecewa

DSCN5016

UKM sahaja dah hasilkan ribu-ribu lemon graduan
sama ada degree atau master atau phd
degree jangan cakaplah kan
jumlah dia sama banyak dengan jumlah penduduk kat pekan semenyih
ramai tak ramai

jadi adik-adik pelajar-pelajar ku sekalian
tolonglah rajin-rajin sikit
rajin belajar
rajin buat research apa yang nak dibentangkan
rajin buat latihan sebelum buat perbentangan
berlatih depan cermin
kalau tak tahu tanya
walaupun hanya pembentangan kecil dalam kelas


kesungguhan
kerajinan
ketersediaan
semuanya diambil kira
kalau isi bagus akan lagi banyak dapat markah

kalau tak rajin dari sekarang bila lagi?

saya dulu
cikgu bagi tajuk petang ni. malam karang present
pengsan!!

tapi saya tak buat macam tu sebab awak baru diploma

sekarang saya bagi 4 hari
masih tak dapat siap.
kecewa saya tahu.

semoga kita semua berubah ke arah yang lebih baik

sebab dunia luar selepas belajar sangat mencabar.
persaingan sangat sengit.



sekian sahaja dari cikgu sapphire.bye.:p

Thursday, November 3