15.11.11

kecewa

DSCN5016

UKM sahaja dah hasilkan ribu-ribu lemon graduan
sama ada degree atau master atau phd
degree jangan cakaplah kan
jumlah dia sama banyak dengan jumlah penduduk kat pekan semenyih
ramai tak ramai

jadi adik-adik pelajar-pelajar ku sekalian
tolonglah rajin-rajin sikit
rajin belajar
rajin buat research apa yang nak dibentangkan
rajin buat latihan sebelum buat perbentangan
berlatih depan cermin
kalau tak tahu tanya
walaupun hanya pembentangan kecil dalam kelas


kesungguhan
kerajinan
ketersediaan
semuanya diambil kira
kalau isi bagus akan lagi banyak dapat markah

kalau tak rajin dari sekarang bila lagi?

saya dulu
cikgu bagi tajuk petang ni. malam karang present
pengsan!!

tapi saya tak buat macam tu sebab awak baru diploma

sekarang saya bagi 4 hari
masih tak dapat siap.
kecewa saya tahu.

semoga kita semua berubah ke arah yang lebih baik

sebab dunia luar selepas belajar sangat mencabar.
persaingan sangat sengit.



sekian sahaja dari cikgu sapphire.bye.:p

5 comments:

deena awanis said...

Nak tumpang kecewa buleh?

sapphire said...

boleh sangat2 :(

azri said...

as salam puan nilam.
bersabar ye nilam..
niat awak murni..
dengan hati yang suci..
insya Allah diberkati..
setiap ape yang awak hajati..
bukan senang menjadi pendidik..

Shima Abd Rashid said...

kadang2 kecewa dgn anak murid yg tak tau nak menghargai penat lelah kita...

sapphire said...

azri: sabar...mesti sentiasa sabar..klu tak malas nk layan. kau buat la sendiri hiks :)

kak shima: tu r.. -__-'