Thursday, February 28

cekelat nini


makan tak henti-henti
how lah?
harap tiada yang gemuk
:)

Sunday, February 24

Negara Doraemon

macam cita-cita / angan-angan / impian / keinginan
menjadi satu kenyataan
macam rezeki yang datang yang tak disangka-sangka
ecehss

apa-apa pun..Alhamdulillah :)

minggu lepas
saya, en.mm dan en. umar ke Jepun
lebih kurang seminggu jugak ke sana
kali ni (kali ni?mcm nak pergi lagi je) saya ke Tokyo sahaja

pergi ke sana sendiri-sendiri
say no to travel agent
tapi segala persiapan en.mm yang uruskan
saya cuma................uruskan umar je hihi :)

mungkin sebab selalu sangat tengok Doraemon
tiap hari Sabtu, pukul 7 malam
dan mummy pun selalu jugak beli komik Doraemon
menyebabkan saya teringin sangat pergi ke Jepun
kejap pun jadi la
dan minggu lepas en.mm dah realisasikan impian saya tu
keinginan en.mm jugak sebenarnya

memang sangat mencabar jugak
pergi negara orang dengan sendiri-sendiri ni
nasiblah public transport kat jepun tip top
kalau tak memang pengsan jugak la

kat sana
mana-mana pergi naik train dan jalan kaki
tapi kebanyakkannya naik train lah
jalan kaki tu macam kalau dari train station nak ke satu-satu tempat
jauh pun jauh lah
asal dapat tgk tempat orang
dan semestinya amik gambar (itu yg paling utama)

cadangnya nak buat entry asing2 untuk setiap tempat yang saya pergi
tapi fikir-fikir balik nanti ada satu entry je
yang lain terperap jadi jeruk
so, entry ni akan menjadi satu yang panjang dan panjang dan panjang
harap tak memboringkan ;)

ok jom tengok gambar k...

Haneda Airport
ada nursing room yang best
dan stroller yang comel

The Prince Park Tokyo Tower Hotel
boleh tengok Tokyo Tower dari tingkap bilik
super nice view! :)

sakura!!
kat hotel tu ada macam ada small garden penuh dengan pokok sakura
tapi time saya pergi ni sakura baru nak berbunga
kalau pergi dalam pertengahan tahun mesti banyak lagi para-para sakura ni

Tsukiji Fish Market
tutup pada hari ahad
mula beroperasi jam 4 pagi
jadi kalau terbangun lewat tu boleh melawat bahagian luar pasar ni je

jalan-jalan amik gambar di kawasan sekitar hotel

pengangkutan utama train
kedua: basika, ketiga: kaki hihi :)
kebanyakkan suka pakai baju hitam
sangat-sangat jarang nampak pakai baju selain hitam, peach, coklat
colour blocking? naaaa :)

Mount Fuji
sempat merasa main salji 
excited betul dapat jumpa salji hihi

Shinjuku

Harajuku

Nakano Broadway

Asakusa

Tokyo Disneyland

Akihabara

Tokyo Camii

ok tu je
ngantuk dah ni
semoga dimurahkan rezeki lagi untuk saya anak-beranak jalan-jalan kat Jepun.
amiin.

bye.
malam.



Wednesday, February 13

tujuh


Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan Muhammad Umar Nashriq
Allah selamatkan kamu

:)

Sunday, February 10

ela & eli


saya namakan resepi untuk kali ni ialah Buah cempedak di luar pagar
ala...macam resepi Ela dan Eli dalam rancangan ALONG tu hihi :)

ada rupa buah cempedak yang di luar pagar tak?
:)

Impian


filem pertama saya dan adik-beradik tengok kat Panggung Wayang Rex, Terengganu ialah filem Impian
lakonan Amy Mastura dan Azhar Sulaiman
mungkin disebabkan filem pertama kot
menjadikan filem impian ni macam jadi antara filem fav kami berempat
tengok banyak kali pun tak boring
skrip jangan cakap lah. dah boleh hafal dah.

jadi kalau pergi Cameron Highland mesti tak lepas peluang
nak cari tempat-tempat yang ada dalam filem Impian tu.
sampai macam tu sekali
dan lepas 2 3 kali kaji selidik (ecehhs) dilakukan
kitorg rasa Smoke House dan The Lake House antara lokasi penggambaran filem Impian ni

dan baru-baru ni saya sempat bermakan angin di Cameron Highland
dan stay kat The Lake House ni
tempat dia sangat menarik dan sangat klasik
macam rumah tinggal orang-orang British dulu
sangat ke-orang-putih-an sampai rasa sangat ke-scary-an hihi
service sangat ok
sangat berbaloi
pendek kata memang sangatlah hihi :)

saya ada ambil banyak gambar
tapi saya share sikit-sikit je eh
hmm
ok tu je.
bye.


takde idea
nak tulis ending kahkahkah
bye :)