29.7.10

rutin harian 30 hari


bangun
breakfast
nasilemak
honey star
full cream milk


perdana
sign in
yellow
lecture
brain storm
angkat tangan
jawab soalan


breakout session
new group
team A
sign in
muka muka baru
bukan dlm yellow lagi
teh o panas
karipap kentang


tengahari
lauk ayam
sayur sikit
buah
air suam


rehat kejap
zohor
tgk drama jihan miskin kt tv3
sign in
kempas 8
sempit utk 30 org
brain storm
mind map
present
angkat tangan
jawab soalan
star star star


tea break
gossip gossip
teh o panas lagi
kueh hijau inti kelapa
rindu sikit ngn geng yellow
gossip gossip


bersambung
brain storm
tulis tulis
kertas mahjong
tampal tampal kt dinding
present
angkat tangan
jawab soalan
star star star


6petang
selesai kelas siang
rehat rehat
balik bilik
ilusi
rizal makin gila kot
asar
magrib
mandi
siap siap


sesi malam
dinner
lauk ayam
sayur
buah
air suam

naik lift
ke perdana
yeay
berjumpa ngn yellow team
all is well !!


breakout session
public speaking
jawab soalan
tanya soalan
jam 1030
selesai sesi malam


rutin
tiap hari
utk lagi 7 hari
xsangka tinggal seminggu jer lagi

:) :) :)
---------------------------
macam mana nak berhubung dengan org di tengah laut
kalau xleh msg-call-email??
telipati??
burung merpati?
surat dlm botol?
mimpi??

25.7.10

ambilah hati saya ini


soko - take my heart

lagu baru kesukaan saya
thanx to adik saya aka cerimanis aka emelia kontessa
dengar2 lagu nih masa naik ke genting pagi tadi

comey
terbang terbang
owh buat saya rindududu

enjoy !

:) :) :)

23.7.10

bulan siang


DSCN3480
DSCN3478
DSCN3477
ramai yg tak perasan
bulan siang pun cantik
plus
special sebab jarang boley nampak
kan?
saya suka ini
:)

PJJ

DSCN1465-1
DSCN1377-1
DSCN2172-1
DSCN2228-1
DSCN2484-1
DSCN3119-1
org kata
walau terpisah laut
terpisah gunung
dalam pinggan bertemu jua kan
kembali ke keadaan
berhubung secara jarak jauh

22.7.10

this is not a love story


click entry yg best nih
utk gmbr yg lebih jelas
selain suka baca buku conteng cik aishah
saya suka baca buku conteng cik hikari jugak
*thanx to aishah yg share link nih*

***
tambahan
aishah
rindu eh??
hehe

bertahan lah !
(huhu..ada kaitan x?)
:)
***
tambahan lagi
komik comey atas tu
buat saya teringat seseorg
owh
bertahan lah
(baru ada kaitan)
:(

aishahscarf



dia model sambilan
dia org terengganu
dia punya kakak yang jual shawl
dia akan ke wisma guthrie
dia adalah Lala
dia roomate saya

kakak dia jual anak tudung yg boley buat kan muka korg x bulat mcm bulan
sila sila la ke Aishahscarf.com

akan order dua tiga anak tudung
sampai terus ke genting
:) :) :)

17.7.10

plantation is the best !

 

DSCN3368-1

DSCN3364-1

Plantation Team

woohoooo!

DSCN3365-1

cari saya !

:P

DSCN3379-1

court ala olimpik

super besar

---------

 

walaupun kalah

5-6

team plantation is the best !!

plantation is the best !!

plantation is the best !!

x sabaa tggu futsal minggu depan

go plantation

:)

DSCN3398

15.7.10

entry ke 100

DSCN3145-1
hye
sorry dengan lambakan entry
huu..td sebelum magrib saya da karang siap siap
thn dinner  n online terus publish jer
mlm nih xde program..sampai pagi esk
so dr petang td sampai skang agak free r..
da empat hari
tinggal lagi 21 hari
hari nih blajar psl Lean and Six Sigma
ada sape sape tahu pasal Six Sigma??
saya baru tahu hr nih
yg saya tahu cuma sigma tu brand kepada bhn2 saya buat lab dulu huu
hari sabtu..ad perlawan futsal antara group
dan saya wakil utk futsal hik hik hik
*saya sendiri x percaya nih haha*
ad game lain ..netbal.vallyball.tarik tali.marathon.
yg semua tu saya da pernah main…futsal??1st time nih
jadi mari kita cuba berramai ramai
team mate yg lain pun xpenah main
*dan saya satu group ngn adik…haiiiyaaa…*
owh..
hari ahad
mungkin akan balik
sbb nk amik baju
sudah mengalami krisis kekurangan baju
tapi balik kejap jer la..amik baju thn balik genting terus..
ok lah
da kul 10
nk  naik bilik da..
nk abes kn baca novel n jap lagi nk tgk laila asyikin
nitess
doakan saya yer !
:)
dan video nih
Mr.yoong dr TQEM division *bakal boss* tayangkan masa sesi Six Sigma tadi
enjoy !

risau di hari ketiga

semua org sedang berlumba lumba skang

dan saya?

sangat sangat perlu tolak diri sendiri ke depan

walau apa skali pun

try apa saja 

tanya apa saja

yakin

xyah nk ngade ngade malu malu

klu x akan ketinggalan

*risau*

sd at genting 

support saya ok !

hazlyn&fadzli

DSCN2569-1 DSCN2584-1

DSCN2599-1

DSCN2611-1

majlis akad nikah, 01072010

DSCN2712-1 DSCN2713-1

majlis persandingan sebelah perempuan, 02072010

DSCN3173-1 DSCN3170-1

majlis sambut menantu, 10072010

 

semoga berbahagia selalu

:)

disebalik tabir

gambar gambar

disebalik tabir…

DSCN3177-1

menu::

mee penang, kueh koci,seri muka & nasi dagang

semuanya ala mummy

yumm yummm !

DSCN3178-1

sementara tunggu cik moh sampai

n carrot cake ala kak nur

yumm yummm !

DSCN3182-1

ahli ahli dapur

kenalkan cik yaa, cik adik n cik emy

cik lang duk mana??

:p

DSCN3190-1 

rumah kecik saja

maka duk tepi dapur  pun boley lah

tu yg belakang tu..mmg cinderella lah !

bagus ! bagus ! terus kn usaha !

basshhhaa ! :p

DSCN3218-1

mood adam x berapa baik

kesian adam..klu blk umah org lain

ada jer luka baru haishhh diorg nih x jaga ke apa

ada luka kt bibir…mata adam berair jer..

tp adam jadi manja ngn lelaki lelaki hensem :p

 

DSCN3210-1

huh…mmg bz lah ketua ahli dapur nih !

smpi org amik gmbr pun x sedar !

:p

 

 

 

 

 

alhamdulillah…

semuanya berjalan agak lancar

walaupun tiba2 hujan lebat dan

katanya cuppies terumbang ambing sikit huhu

thanx kepada semua yg sudi dtg

sgt sgt hargai !

*senyum sampai ke telinga*

13.7.10

hari terakhir

37920_139348886092244_100000514012854_340079_3138142_n 

 37920_139348879425578_100000514012854_340077_1683731_n

37920_139348882758911_100000514012854_340078_7711368_n

ini adalah kelas saya yg terakhir aka hari terakhir saya sebagai lecturer

ini adalah kerja joeger lim

rinduu la plak ngn much

:)

from genting with love

100713_204431

akhirnya

saya dpt internet connection weehuuu

hoyeah hoyeah !!!

 

sila bersabaa dengan lambakan entry  yer

 

*skang adalah sesi pilihan raya

saya da jalankan tanggungjawab saya

maka masa agak free

dan apa lagi

xbaik buang masa sesuka hati

jadi mari mengonline secara puas hati !

 

:p

 

 

*saya ingt kn saya xleh hidup tanpa hp..tp saya rasa saya paling xleh hidup tanpa internet huhu*

mengade !

dua hari pertama

DSCN3225

akhirnya

selepas 2 hari ceh baru dua hari

baru dpt internet connection

sume org da update mcm mcm

facebook da mcm2 gmbr yg ada haha pewwiitt pewwiittt

yg paling hampeh..gambar skodeng stdnt..bley plak time sy ngajar dia duk amik gmbr

haishhh  nih nk kne nih hehe

sape yg ad facebook saya sila gi tgk skang

kelas terakhir saya aka hari terakhir saya sebagai lecturer whutsoever hihi

makanya saya duduk duduk jer hik hik hik

hari ni masuk hari ke dua saya kt genting

internet connection kt bilik xde..klu nk online terpaksa menapak ke lobby hotel

hari sabtu or ahad jer yg ada masa free sikit utk menapak ke mana mana

klu x ..alamatnya masa diabeskan kt temenggung atau perdana ball room

semua kt sini ok kecuali laundry

1 helai tshirt = rm12

huh mmg kaya r cik dobi huhu

makanya…saya telah vote Khatijah utk post F&B supaya laundry boley di rotate ngn dak lelaki

sabtu ahad turn perempuan laundry…

*sbb kt blok lelaki diorg ad coin laundry ala..mcm kt hostel tu..rm3 utk basuh n rm3 utk kering*

ok la kan..drpd rm12 utk sehelai tshirt..hehe

esk saya n roomate chewah hehe ada roomate skang hehe

saya ad 3 org roomate

meet my roomate…dari kiri lala, saya yg haihhh knp senyum cmtu??, syira dan nurul..

DSCN3241

ok..esk saya dan mereka mereka ini plan nk outing chewahhh lagi hehe

ala ala sekolah asrama la plak

kne ada kt hotel sebelum 730 mlm hokai !! hehe

ok ok…esk saya dan lala dan syira dan nurul plan nk outing

jam 9 akan terpacak kt depan lobby utk tunggu shutter van

yg akan angkut kami berempat dengan harga rm25 satu van ke cablecar..

lala n nurul nk blk rumah amik baju

syira nk dating ngn tunang kt genting

saya??ntah..xsure lagi laaa hehe…

ntah2 saya sorg2 kt bilik esk huhu…

owh yer..kt sini rupanya rmi yg da kerja yg bergaji ada yang sampai 5angka sanggup berhenti sebab nk join prgram ni ..

jadi nya skang saya rasa cm ad sikit semangat sbb saya tahu rmi yg x support saya utk join..hik hik hik

ketiga tiga roomate saya pun sume nya da keje tp berhenti sbb diorg tahu (saya pun) dgn join program nih sebelah kaki da masuk SD

*ameen*

DSCN3242

ini plak groupmate saya…the yellow team !

ADITYA dari sinetron benci bilang cinta…

sanggup jauh jauh dtg dr jakarta semata nk join SD…

huhu…bagus bagus..itu la spirit yg kita mahukan yeah !!! chewah :p

 

ok lah

nnt update lagi pape yg patut..

bye bye

sila rindu saya seperti saya rindu korg sume chewah chewahhh :p

11.7.10

lengoh

minggu nih
minggu yg sgt penat
acara mengangkut barang2 dr kolej ke rumah
acara kenduri kendara
acara peewwiittt peewwwiitt hehe

n
akhirnya
hari nih demam
huh ubat kecik berwarna hijau sgt berkesan
tghri jam 12 tidur dan sihat sikit
tp badan panas panas lagi
tp heee kuasa gembira lebih berkuasa dlm diri
makanya dengan tiba tiba sihat !
peewwiittt peewwiittt :)

baju utk acara ke genting esk da siap packing
harap weeknd boley balik
esk lepas subuh gerak ke genting..

bye..nk tdo dulu laa
ubat da mula menunjukkan kesan ...

tata
niteesss

:)

10.7.10

senyum


sepuluh bulan dan satu hari
dua hari dan enam bulan
seribu tahun dan selamanya
selamanya dan...
heyy mana cukup
saya nk double the selamanya
ok dunia dan akhirat....

dari
biskut kecik bertoping aising pink-hijau-kuning
campak kucing dalam plastik ke tali air
masak masak belakang rumah
ke
cinta monyet
jalan kaki ke sekolah
perempuan berjubah hitam
majalah galaxie-remaja-kereta tamia?-mania?
main lompat getah
nasi kerabu jalan pejabat
komuter dan lrt
cincin lord of the ring
gas-laut-ikan-camera
tesis-viva-supervisor whutsoever
hingga
bisness sendiri
cikgu dan cikgu
rumah bertaman kecil
fatimah zaharah
khalid alwalid
ummi
ayah

nothing fancy
biasa biasa
jangan risau
saya ok
ok?

:)

--------------------------------------------------
ini adalah kes xleh tdo
ditemani travel&living-paper reseacrh method-kadang2 bunyi2 ntah dari mana
harap esk x bgn lewat
cz esk adalah hari packing brg dan kenduri menyambut menantu di bangi
owh melawat bangi lagi esk
:) :) :)

lupa la kereta apa ek yg time2 kecik2 dulu kita main tu
dan race dlm longkang tu??
tamia?mania??sonia?
*dak lelaki je yg biasa main...pastu buat bising dalam kelas*
dak perempuan lak watpe ek??
make-up?majalah remaja?gossip artis?

:) :) :)

ummi mcm klasik kan?
saya suka la klasik klasik nih
hihi

:) :) :)

ok ok
jom tutup tv-kipas-lampu last k
jom tidoq

*senyum lagi*

9.7.10

jumaat

satu hari cuti

sebelum berhijrah ke Genting selama sebulan

dan xtau akan berhijrah ke mana plak lepas sebulan nih

satu hari jer cuti??

owh sangat menyedihkan di situ huu *mengade lah*

esk dan lusa ada kenduri kendara

dan makanya xdpt nk berehat2 main game ke tgk astro sampai lebam ke

skang

baru lepas jumpa pm dr.nik kesayangan (co-sv yg kedua)

ke celcom bayar bil

ke kedai photostat depan komuter ukm

dan mlm nih akan cuba selesai kan marking paper research method n settlekan carry mark skali

nk update pasal saya dan much episod akhir part 5 (part akhir) sebenarnya

tapi bila da blk umah mmg ssh sket nk online

ok..mari abeskan java chip dan pulang ke rumah

bye bye bye !

100223_092817

 

 

 

 

apa khabar kwn2 di mars lecturer room hari nih??

rindu saya x??

hehe

 

:)

test

bla bla bla bla bla

lalalalalalalalalalalalalallallalalalallala

kambing hitam itu menawan !

8.7.10

saya dan much episod akhir part4

kami eh...saya ialah lecturer
atau cikgu
atau tenaga pengajar
*saya lebih suka perkataan cikgu..sbb macam comey je hehe*

kerja sebagai lecturer
*di uni yg x buat research*
tugasnya ialah

upadate lec note
siapkan 3 set soalan xm..itu da dikurangkan dari 6 set soalan
*huh pengsan nk siapkan 6set tu*
study utk kelas
reka soalah quiz - test 1 - test 2 - klu rajin boley sampai test 3
fikir nk bagi asgnmnt apa kt student
marking soalan
*klu final dalam masa seminggu kne siapkan *
*klu resit xm plak dlm masa 3 hari klu x silap*
siapkan carrymark student
attent exam board meeting
dan lepas siap buat soalan tadi berdebat dengan HOD utk hasil rekaan soalan kita td

bunyi mcm byk kan?
mmg byk pun kerjanya huhu
*marking paper plg haihhh xnk buat tp kne buat jugak la kan*
seteres jugak kadang kadang
tapi heyyy kita cuma hidup sekali
atau dgn lebih tepat
kita bekerja di sini sekejap sahaja
jadi mari la kita bekerja dengan gumbira !! huhu

makanya
klu ada masa terluang
kerja kerja yg boley dikatakan melarakan
yg biasa kami kami cikgu2 nih atau
dgn lebih tepat saya lah
akan buat...


bergambar dengan camera atau webcam sendiri
klu org sebelah free
dia akan join skali
klu org sebelah x free
kita amik gambar sendiri
dan tempat saya kan kt depan pintu masuk mars
jadi kne tgk kiri kanan gak
kot kot la kang tiba2 hod datang buat spotcheck ke

dan meeting bulanan ialah perkara biasa di mana2 company
tp meeting utk gmbr virus nih speciall sket
saya tgh boring dan mcm byk benda nk kne buat time tu
dan tiba ad meeting plak last minute
xpe la pegi jugak laa
jd time meeting saya mcm kepala ntah ke mana mana
maka ini lah hasil nya
*yg nih gurau2 jer tau*
:)

klu mcm rasa byk masa sgt walaupun esk kne anta set soalan
tp masih sempat nk buat lawatan ke mana mana hospital berdekatan
yg mana ada kawan2 cikgu yg baru bersalin huhu
klu x kajang kt putrajaya

ok lah
ini sgt lame huhu
konon konon tgh bz r tu
padahal haihhh
tipu tipu
sila maafkan saya
saya xleh buat kerja non-stop selama 9 jam
sila halalkan gaji gaji selama nih
:P

dan akhir sekali
da klu seteres sgt atau klu dtg kerja tp xleh buat kerja
sebab kepala fikir nk bercuti jer
maka akhirnya akan bercuti secara berjemaah
dan time nih ceo akan dtg buat lawatan
stuff dia ad dtg kerja x hhuu

dan ok yg nih baru betul2 point terakhir
biasanya saya
klu da boring sgt
selain dengar lagu-dgr kak dana bercerita-tgk wani main game zombie kampung pisang-kaco mardiah kt sebelah-pergi print-pergi amik air-pergi toilet-etc etc
saya akan lompat lompat blog
weehuuuu

owh
sila maafkan saya sekali lagi
saya x sengaja

:p