Monday, October 31

cerita hari sabtu

seperti semua orang sedia maklum
sabtu lepas penyu menangis lagi
oh. sedih nguh laa. konyong doh rase muke sek sek ganu.
huhu.

saya yang bersemangat waja pergi tengok kat stadium ni
jangan cakap r. memang double the konyong lah. huhu. :)
terkonyong-konyong muke masing-masing.
kesian yang datang jauh-jauh.
doh la ahad keje. kolo menang mesti ahad cuti sehari
boleh deghrak KL sehari.

apa-apa pun sejak lawan dengan singapore dulu lagi
saya tak berkenan sangat dengan keeper ganu kite tu.
aiiyooo… dokrok cetong orang tranung kate…

tahniah la orang Negeri Sembilan
apo dayo..apo nok di kato
kalu buleh nok jadi cikgu sekolah kek kuale pilah… :p



kepada penjual tiket,
harga nak naik je kan. tapi kerusi kat stadium tu tolong la kasi bersih sikit.
padang tu. macam padang ragut dah saya tengok.
sebab tu Trg kalah kot. *eh??*

kalau lepas ni rakyat Malaysia dah tak berminat nak gi tengok perlawanan bola sepak negara lagi jangan nak bising.

yang benar,
saya yang comel dan prihatin. :p




ok.
habis cerita bola.
kita ke cerita bazaar sabtu lepas di Jaya One, PJ.
bazaar oh bazaar.
macam2 ada. comel dan murah-murah plak.
rasa macam nak beli semua wat balik.
tapi entah kenapa saya balik dengan tangan kosong.
pelik bin ajaib bin doh bakpe gitu? :)



dalam banyak bazaar yang pernah ada
boleh kira dengan jari tangan sebelah kiri berapa kali jer saya pergi bazaar bazaar ni sume
saya pergi bazaar kali ni pun sebab kawan saya ada bukak gerai
dia ialah Cik Ajjah kita yang pandai menjahit tu.. :)
kalau sesiapa yang tak sempat singgah gerai Cik Ajjah
boleh la ke website dan order secara online.

dan untuk hadiah untuk diri sendiri bulan ini
*pada hal bulan-bulan lepas tak ada pun acara hadiah utk diri sendiri*


saya beli…… susu kotak berfilem :) bye!

Friday, October 28

realiti dan fantasi

saya bangun pagi tadi dengan satu pemikiran dalam kepala

hari ni nak berimiginasi tentang masakan apa pulak?
semalam dah berimaginasi tentang ayam paprik
*harap tak ada yang sakit perut*


eh eh tak.

saya fikirkan tentang segala benda yang saya nak dalam dunia ni

saya nak iphone
saya nak lomo camera
saya nak camera baru (DSLR)
saya nak sambung study kat negara 4 musim
saya nak kereta saya sendiri

saya nak itu
saya nak ini

tapi realitinya

saya dah ada telefon yang boleh call, sms, pukul gambar, surf internet
saya dah ada camera yang ada 12megapixel
saya dah ada kereta putih yang boleh saya pinjam dan yang boleh bawak saya ke seluruh Malaysia
saya boleh sambung study kat Malaysia sebab Malaysia pun ada universiti terbaik di dunia


*mengeluh pendek*


fikir-fikir balik

perlu ke semua tu?
atau sekadar……. hmmm isi tempat kosong :)



apa-apa pun hari hari Jumaat
esok hari Sabtu lusa hari Ahad
hari ni hari gaji woohooo

senyum senyum senyum semua :)~~~

DSCN4822 DSCN4827 DSCN4829 DSCN4840

sekitar sambutan hari jadi SIL di MRSM Kuala Klawang Sabtu lepas. mengingatkan saya zaman saya di MRSM Kota Putra (2000-2001) dulu.

DSCN4859 DSCN4900 DSCN4912DSCN4918

saya rasa salah satu perkara yang best tentang Terengganu ialah makanan pagi dan malam dia. Pagi kita makan nasi lemak, nasi dagang, nasi minyak, nasi kunyit, laksam, laksa, keropok. time makan malam pun kita boleh makan benda yang sama. bunyi macam sangat tak sihat kan. tapi jangan risau, kita makan dalam kuantiti yang sikit jer. tak banyak. ala nasi lemak rm1 banyak mana la sangat kan. :)

Sunday, October 16

report card

saya rasa saya pernah cerita yang saya pernah gemuk dulu
gemuk dalam definisi saya ialah bila
berat mencapai angka 50kg
mungkin bagi orang lain ini berat ideal
but not for me. hiks :)

bila makan 6 kali sehari
dan ada lagi makan makan in between
memang padan muka berat naik sampai 50kg
jadi masa tu saya puasa dan exercise setiap pagi dan minum teh herba
dan…tadaaa berat saya kembali ke berat kurus 40kg

dan sekarang
pelik. berat masih 40kg tapi lemak sana sini
jangan terpedaya dengan susuk yang kecil ni
padahal lemak bertempek tempek sana sini
oh sungguh benci :(

jadi hari ini saya istiharkan
Misi: berjalan di pagi hari
jalan jer ke?? hehe

jadi..
ini sikit gambar yang sempat saya snap pagi tadi
*ni nak pukul gambar ke exercise ni??*

Photo0077 Photo0082
semua orang mungkin masih ketiduran. hari ahad la katakan :)
Photo0083 Photo0085 Photo0087
kami mempunyai misi yang sama. iaitu Bersama Memerangi Selulit ! yeah! :p
Photo0088 
lengang.
Photo0089
tak faham bahasa?
Photo0094 Photo0095
carwash bergerak anyone? cuma rm5 :) dijamin berkilat sampai ke petang :)
Photo0098
yups. mari mula dari sekarang. :)

ok. itu sahaja
harap Misi ini akan ada sambungannya lagi minggu depan :)
bai bai :)

Friday, October 14

Lob

Kalau betul hidup ini satu perlumbaan
siapa habis belajar dulu,
siapa ke luar negara dulu,
siapa dapat kerja tetap dulu,
siapa beli rumah dulu,
siapa kahwin dulu,
siapa beranak dulu,
siapa dapat lapanbelas sijil dulu,




waktu kita lahir berpuluh tahun lepas
rasanya mesti dah ada race number depan belakang kulit badan kita.

by:waniardy

-----------------------------------------------------------------------------------------------

harap bagi kerjasama
jangan tanya lagi soalan-soalan macam kat atas
saya dah malas nak jawab hokai
faham? :D

atau
kalau nak saya tanya benda yang sama 100x sehari kat awak
sila la tanya saya sekarang..sila..sila… :D

ni bukan pertandingan. bukan juga perlumbaan.
rezeki masing-masing.
doakan yang terbaik untuk saya yer. :D

DSCN4763
selamat pagi
salam Jumaat
esok sabtu weehuuu~~~
en.mm akan balik hujung minggu ni double the weehuuu :D

DSCN4753
apa yang ada dalam beg anda?
inilah isi beg saya semalam
kenapa ada gambar student dalam bag? (??)

DSCN4759
stor kat rumah hanya akan dikemas bila seseorang nak mencari sesuatu
dalam timbunan sesuatu sesuatu dalam stor
dan terjumpa koleksi buku bahasa indonesia zaman dahulu kala ni :D
tiga paling atas adalah kegemaran saya.
entah bila sambungan sang pemimpi the movie nak ada…

Wednesday, October 12

jepang

saya tak berapa suka kelas straight terus menerus
macam hari ni. kelas pertama 9-11am
pastu sambung lagi 11-1pm.
macam mana nak cakap eh
penat satu. otak tepu satu. (.__.)
mana ada otak tepu.
tipu! tipu! :D
jadi.... apa-apalah
selamat bekerja kawan-kawan
jangan stress stress
tak bagus :)


nah sikit untuk menggembirakan hati sendiri
dengan berangan sekarang kita di jepun
*jauh dari nota kuliah-masalah student-exam paper*
minum kopi di cafe cute-comel berlatar belakangkan music jazz
camera lomo dan buku nota kecil tentang jepun di tangan
bunga-bunga sakura yang pink yang bersepah di kaki
makanan jepun dengan rasa yang paling asli
dan dan..jangan lupa kesayangan mesti ada bersama-sama :)
bye. selamat berangan. :D

101642922389f4ba71 tumblr_lsqdjqjRXh1qaiz7oo1_500 1015796623ce39fdca tumblr_lss2phIGYj1qaiz7oo1_500 tumblr_lsmizkNDqW1qaiz7oo1_500 tumblr_lsonabtyNn1qaiz7oo1_500 1015270310c8537e35
saya rasa dengan berangan kita akan tahu apa yang kita nak dan akan berusaha untuk mendapatkanya..kan? ;)

Sunday, October 9

Kaseh-Suka

‎"Kaseh" tak pernah curang, kerana sifatnya memang memilih,
kepada rasa yang mana paling Nikmat bahaginya..
jaminan itu adalah untuk anda aman Hidup ber Hati-Hati.


pengkhianat itu adalah "Orang",
yang merempat dalam mengagih,
didalam berusaha mencari siapa yang terbaik dari antara..
agar gian dalam menagih itu menemui jalan kembali.


tiada akan wujud Kaseh tanpa Korban dihujungnya.
ambe ulang, TIDAK AKAN ADA.
kalau banyak bersungut pada orang ramai kerana Kekaseh-mu,
itu bukanlah kaseh,
bukanlah sayang..
namun sekadar SUKA.

by:Ku Bad

---------------------------------------------------------------------------------------------

hujung minggu yang panjang
(padahal tiap-tiap minggu pun 2 hari jer hujung minggunya)
entah kenapa hujung minggu kali ni rasa macam panjang plak… :)

senarai apa yang saya buat hujung minggu ni: (.__.)

 DSCN4715
hari sabtu saya ke BigBadWolf. oh seperti dibajiri ribu-ribu lemon buku
dibanjiri manusia pun yer jugak. ramai betul org borong buku
siap bawak bag balik kampung… :)
saya cuma beli 3 buku. 2 buku masak masak, 1 novel
DSCN4741
dah ada master of science. nak jugak ada master of cooking :p
dan dah jumpa resepi senang untuk di-try :)

DSCN4722
pagi tadi selepas kemas bilik tukar selimut baru saya makan macam dalam gambar
hajatnya nak buat telur separuh masak
tapi biasalah saya-budak-baru-belajar selalu jer tak menjadi
maka jadilah telur sikit jer lagi nak jadi telur rebus ..haaa macam mana tu?
tapi kalau tambah lada hitam & kicap sedap menjilat jari jugak :p

DSCN4726
pastu ke pasar tani kat stadium shah alam. pastu jalan jalan.pastu panas. pastu dahaga. pastu batuk batuk. pastu beli ice blended satu…yumss…lama dah tak minum air sejuk. asyik air panas jer boring gak. pastu balik. pastu makan tengahari.
120809
pastu three. bye. :)

Friday, October 7

unending love

I seem to have loved you in numberless forms, numberless times…
In life after life, in age after age, forever.
My spellbound heart has made and remade the necklace of songs,
That you take as a gift, wear round your neck in your many forms,
In life after life, in age after age, forever.

Whenever I hear old chronicles of love, it’s age old pain,
It’s ancient tale of being apart or together.
As I stare on and on into the past, in the end you emerge,
Clad in the light of a pole-star, piercing the darkness of time.
You become an image of what is remembered forever.

You and I have floated here on the stream that brings from the fount.
At the heart of time, love of one for another.
We have played along side millions of lovers,
Shared in the same shy sweetness of meeting,
the distressful tears of farewell,
Old love but in shapes that renew and renew forever.

Today it is heaped at your feet, it has found its end in you
The love of all man’s days both past and forever:
Universal joy, universal sorrow, universal life.
The memories of all loves merging with this one love of ours -
And the songs of every poet past and forever.


by: Rabindranath Tagore

---------------------------------------------------------------------------------------------------

dah lama tak buat “note”
(ingat lagi satu tahun tu banyak betul note puisi-puisi berjiwa raga kat facebook saya)
gi buka facebook saya skang dan cari link Note
betapa berjiwa seninya saya atau sebenarnya berjiwa raga jiwang karat? :D

hehe. rindu la plak kan
baca puisi sambil dengar lagu-lagu yang best
untuk puisi kali ni sila baca sambil dengan lagu Setem ke Syurga – wani ardy :)

DSCN4625 
satu petang selepas habis berkhusus di Penang. Jalan jalan dan terjumpa bunga bunga merah ni. mungkin malam sebelumnya ada sambutan anniversary kot :) oh romantik :)

DSCN9968
buku resepi mummy yang dah masuk tahun ke 41. lama tak lama
macam resepi rahsia ada. kalau buku ni hilang dan sesiapa yang jumpa memang boleh jadi super master chef yang tiada tandingan hehe…. tp korg semua baik hati kan. kalau terjumpa buku ni sila bagi kat saya eh :)

Fullscreen capture 7102011 43315 PM
nowwatching: belanjawan 2012.
sejak berduit sendiri. belanja dengan hasil cari makan sendiri. baru beriya nak ambil tahu hal-hal belanjawan. kalau time study dulu jangan harap nak tengok. mesti cepat cepat tukar channel :D
harap belanjawan kali ni betul-betul untuk rakyat. rakyat bekerja di sektor kerajaan mahupun sektor swasta. *swasta pun menyumbang tau* :)

DSCN4449
yes! I’m CUTE CUTE CUTE…tiga kali CUTE. memang CUTE benor la tu hehe :)

DSCN9789
sebenarnya saya rindukan manusia dalam gambar ni
bila la dia boleh balik
hari Isnin dah tak lama lagi
entah sempat ke tidak
haihhh…

kepada en.boss,
tolong la bagi en. mm saya balik
dah 2 bulan ni
balik 9hb pun takpe…
semoga Allah berkati en.boss selamanya

yang benar,
Puan N

penang oh penang

DSCN4560DSCN4569 DSCN4573 DSCN4587 DSCN4605 DSCN4608 DSCN4612 DSCN4671 DSCN4672 DSCN4675 DSCN4678 DSCN4684 DSCN4687
saya cuba cari lirik lagu Jambatan Pulau Pinang
tapi tak jumpa
ingat lagi tak dengan lagu tu
lagu kelas Muzik sekolah rendah
beriya main rekorder
mastu Cikgu Warith yang ajar
kadang-kadang cikgu cina lelaki yang ajar
apa ntah nama dia

saya baru balik dari Penang sebenarnya
pulang dengan membawa batuk demam dan selsema yang agak teruk
sambil menulis ni sambil batuk batuk
habis tercemar laptop dengan kuman

masuk kali ni dah 3 kali saya ke Penang
tapi masih tak dapat round habis satu Penang
banyak lagi bangunan antik yang tak sempat saya snap
makanan jangan cakap la. tak sampai separuh pun saya cuba
takpe lah. kita ke Penang untuk khusus bukan untuk jalan jalan yer dok? :)

banyak benda saya terfikir nak buat sebelum pergi Penang hari tu
nak makan nasi kandar la. nak makan char kueh teow la
nak gi kedai nasi daging la. semua tergendala. huhu
betapa yang Menentukan tu lebih berkuasa kan….. :D



ok lah.
kesihatan tak mengijinkan nak update panjang panjang
bye.xoxo