7.10.11

unending love

I seem to have loved you in numberless forms, numberless times…
In life after life, in age after age, forever.
My spellbound heart has made and remade the necklace of songs,
That you take as a gift, wear round your neck in your many forms,
In life after life, in age after age, forever.

Whenever I hear old chronicles of love, it’s age old pain,
It’s ancient tale of being apart or together.
As I stare on and on into the past, in the end you emerge,
Clad in the light of a pole-star, piercing the darkness of time.
You become an image of what is remembered forever.

You and I have floated here on the stream that brings from the fount.
At the heart of time, love of one for another.
We have played along side millions of lovers,
Shared in the same shy sweetness of meeting,
the distressful tears of farewell,
Old love but in shapes that renew and renew forever.

Today it is heaped at your feet, it has found its end in you
The love of all man’s days both past and forever:
Universal joy, universal sorrow, universal life.
The memories of all loves merging with this one love of ours -
And the songs of every poet past and forever.


by: Rabindranath Tagore

---------------------------------------------------------------------------------------------------

dah lama tak buat “note”
(ingat lagi satu tahun tu banyak betul note puisi-puisi berjiwa raga kat facebook saya)
gi buka facebook saya skang dan cari link Note
betapa berjiwa seninya saya atau sebenarnya berjiwa raga jiwang karat? :D

hehe. rindu la plak kan
baca puisi sambil dengar lagu-lagu yang best
untuk puisi kali ni sila baca sambil dengan lagu Setem ke Syurga – wani ardy :)

DSCN4625 
satu petang selepas habis berkhusus di Penang. Jalan jalan dan terjumpa bunga bunga merah ni. mungkin malam sebelumnya ada sambutan anniversary kot :) oh romantik :)

DSCN9968
buku resepi mummy yang dah masuk tahun ke 41. lama tak lama
macam resepi rahsia ada. kalau buku ni hilang dan sesiapa yang jumpa memang boleh jadi super master chef yang tiada tandingan hehe…. tp korg semua baik hati kan. kalau terjumpa buku ni sila bagi kat saya eh :)

Fullscreen capture 7102011 43315 PM
nowwatching: belanjawan 2012.
sejak berduit sendiri. belanja dengan hasil cari makan sendiri. baru beriya nak ambil tahu hal-hal belanjawan. kalau time study dulu jangan harap nak tengok. mesti cepat cepat tukar channel :D
harap belanjawan kali ni betul-betul untuk rakyat. rakyat bekerja di sektor kerajaan mahupun sektor swasta. *swasta pun menyumbang tau* :)

DSCN4449
yes! I’m CUTE CUTE CUTE…tiga kali CUTE. memang CUTE benor la tu hehe :)

DSCN9789
sebenarnya saya rindukan manusia dalam gambar ni
bila la dia boleh balik
hari Isnin dah tak lama lagi
entah sempat ke tidak
haihhh…

kepada en.boss,
tolong la bagi en. mm saya balik
dah 2 bulan ni
balik 9hb pun takpe…
semoga Allah berkati en.boss selamanya

yang benar,
Puan N

No comments: