Wednesday, December 21

Get Here


You can reach me by railway
You can reach me by trailway
You can reach me on an airplane
You can reach me with your mind
You can reach me by caravan
Cross the desert like an Arab man
I don`t care how you get here
Just get here if you can

You can reach me by sailboat
Climb a tree and swing rope to rope
Take a sled and slide down slope
Into these arms of mine
You can jump on a speedcote
Cross the border in a blaze of hope
I don`t care how you get here
Just get here if you can

There are hills and mountains between us
Always something to get over
If I had the way
Surely you`d be closer
I need you closer

You can windsurf into my life
Take me up on a carpet ride
You can make it in a big balloon
But you`d better make it soon
You can reach me by caravan
Cross the desert like an Arab man
I don`t care how you get here
Just get here if you can

I don`t care, I don`t care
I need you right here right now
I need you right here right now right by my side yeah
I don`t care how you get here
Just get here if you can

----------------------------------------------------------------
semalam dalam perjalanan balik dari klinik
saya pasang lagu ni dalam kereta
dan en.mm tertidur kat sebelah
*dan boleh saya nyanyi tanpa gangguan huhu*

entah kenapa
saya rasa lirik dia sangat emosi
atau saya yang emosi terlebih (??)

macam menceritakan walau macam mana sekali pun
walau apa orang nak cakap
mesti dan mesti saya capai apa yang saya nak

saya teringatkan plan-plan saya untuk tahun depan
macam-macam benda saya nak buat
saya nak sambung study lagi
mcm kawan saya

saya terbayangkan bila saya dapat interview dan pergi dengan perut yang dah besar
macam mana pandangan panel tu nanti
sedangkan dia tak tahu betapa saya nak sangat scholarship tu 

macam mana eh?
hmmm. macam tu lah...hehe :)

doa banyak-banyak
start study sikit-sikit
jangan malas-malas.

semoga rezekii tu berpihak pada saya 
Amin.

:)

Tuesday, December 20

syira&ein

DSCN1586DSCN1590DSCN1613DSCN1732DSCN1565DSCN1554

tak sangka betul
menjadi official photographer tak semudah yang disangka-sangka
penat sungguh rupanya heee
tapi paling kurang saya dah ada pengalamankan
dan pengalaman tu sangat berbaloi
walaupun penatnya Tuhan saja yang tahu
ececece…over lah you :p

3 dan 4 Dec yang lepas
en.mm (dan saya sebagai pembantu hee) dah diberi kepercayaan untuk menjadi OP
majlis kahwin kawan saya, Syira di Batang Kali

majlis kahwin paling meriah pernah saya pergi
jemputan tak putus-putus datang dari pagi sampai la ke petang
dan makanan dengan menu ala kampung yang dimasak sendiri
haiiihhhh…..sangatlah membuka selera…tgk la gambar ikan keli tu..
kalau boleh nak tambah berpinggan-pinggan
tapi apakan daya. nanti sape pulak nak amik gambornye… :)
dan layanan yang diberikan oleh keluarga syira memang best


kepada syira dan ein
selamat pengantin baru
semoga berbahagia hingga ke akhirnya
semoga cepat2 dimurahkan “rezeki” :)

dan yang paling penting
semoga korang berpuas hati dengan gambar yg kitorang amik ni k :)



p/s: bila fikir2 balikkan. saya ni taklah terel mana amik gambar. amik gambar bunga pandai la kot. gambar kat atas sebagai bukti. tak berseni langsung :p

hari cuti

DSCN5030

hari ni saya cuti
dan cuti tahunan ada banyak lagi
dan entah bila nak habiskan pun tak tahulah

jadi hari ni
saya rasa saya nak update secara borong
tiga sapuloh!! tiga sapuloh!! tiga sapuloh!!

mcflurry tu nampak sedapkan :)

Tuesday, December 13

sebab musabab


masa saya jadi felo di KAB dolu-dolu
saya selalu jer breakfast in bed 
sambil nonton sambungan series yang tak terhabiskan malam semalam
buka tingkap luas-luas, buka pintu beranda luas-luas
bagi angin pagi yang sejuk-segar masuk
bagi suara burung bagi makan kat anak
selang seli dengan student perah air kain yang baru basuh


*rindu*


hmmm....
sorry saya macam liat sikit nak update blog sekarang
sebab utamanya ialah sekarang saya dah tak bawa saya punya laptop ke office
dan banyak gambar yang saya nak share tertinggal kat dalam laptop saya kat rumah
jadinya
kalau tak ada gambar saya macam tak tahu nak tulis apa

apa-apa pun
kepada ahli kelab sapphire terbaru yang baru follow blog ini
terima kasih daun keladi
nanti saya akan share cerita dan gambar yang dah terperam lama iteww ok?

k,bai-bai. Happy Tuesday!!

:) :) :)

Friday, December 9

friday things


  jumaatsabtuahadisninselasarabukhamis
berlumba-lumba macam si arnab dan si kura-kura
atau mungkin saya perlu belajar berjalan pe   lan    -    pe    lan    (??)