Thursday, October 13

masak&masak

saya rasa minggu ni dapur saya tak berasap langsung
sangatlah contoh yang paling terbaikkan?
please jadikan ia sebagai satu tauladan hehe

entah
bila sampai mood "kerajinan" memang macam tu lah jadinya 
isnin makan luar
selasa makan bungkus dari pasar malam
semalm makan luar
hari ni? 
semoga diberi kerajinan yang tinggi untuk masak balik nanti
doakan eh :)

jadi
jomlah kita throwback sikit apa je yang dah saya masak selama minggu lepas

nasi goreng cina (tak cina mana lah) dan kepok lekor cheese untuk breakfast weekend lepas
dari breakfast langsung ke lunch
dinner hari tu tak ingat dah makan apa

dinner entah hari apa pun tak ingat dah
ayam masak kicap, telur dadar dan kobis goreng sama carrot
lauk idea daripada en.MM .. habis licin malam tu juga...
eosk kena masak lain
haaa...hari ni kita masak kari ayam la..hmmm ok

yang ni.....hmmmm....akibat sesekali ku rasa teringin
dah tua-tua ni nak menghabiskan sebungkus maggi memang tak mampu dah
lebih-lebih lagi tgh pregnant plak..
jadi...ikut hati...kita beli yg dalam cup je..
jadikan tauladan ye...

agar-agar santan rose kegemaran semua orang hehe
hari tu saya dah buat satu bekas pastu hantar sikit ke rumah mummy
sekali tak cukup pulak..kakak sayadapat rasa sekeping je hahahha
maka terpaksa la buat lagi sekali..sebekas sorang...haha puas hati
resepi saya tiru dari blog Azie Kitchen..senang macam kacang

yang ni pulak...
Chef Umar sedang beraksi di dapur di sejadah mummy yang nak solat magrib 
time kita nak solat..semua nak berkumpul kat sejadah
pastu bawak segala macam toys main kat tepi kita ...adoiiiii
ni sebenarnya fatimah punya...tak sedar dah byk set masak-masak dah dibeli
yg murah2 je pun...tapi selalnya umar yg suka main
harap dah besar nanti rajin la masakkan untuk mummy...untuk bakal isteri...ececee

ok lah
tu je
baru balik dari cimb ni..nak transfer duit ke bank india
sekali tak boleh plak...dah la cimb dari fakulti engine ni jauh ya ampunn
sabor je lah..
so malam ni nak masak apa?
kari ayam?ikan kering? sayur kacang panjang dan telur hancur?
ok.
semoga diberi kekuatan
doakan eh :)
bye!

Tuesday, October 11

antic

sedar tak sedar
dah 6 tahun usia laptop saya
beli masa tahun 2010..masa tu kat ukm tengah siapkan tesis master
dell warna pink..

so minggu lepas jumpa kawan yang terer gilas dengan GIS
punya slow melow laptop antic saya tu
sampai dah zoom in dengan paling dekat pun tak nampak nampak lagi sungai yang dicari-cari
kecewa lah i canni

akhirnya ke low yat saya weekend baru ni
format dan kena tambah ram sebab untuk analisis data saya kena guna 2-3 software
lagi yang mengecewakan saya takde dah ram yang terjual untuk laptop antic saya tu haha
nasib baik ada kedai yang jual ram secondhand untuk laptop antik2 hahaha
kesian tak? nak jual sayang...huhu

so skang dah sihat sejahtera dah laptop pink lagi antik saya ni
asalnya virus kat dalam punya la banyak sampai kalau cucuk pendrive mesti takleh baca
pastu kalau click kat mana2 website berjuta2 iklan yang keluar
stress betul...rasa nak baling keluar tingkap je laptop yang comel itewww
tapi sabor..sabor.... huhu

tahu je la kan..kalau nak tgk korean drama ke greys anatomy ke mesti buka website yg byk iklan kan
so lepas ni.....hmmm....lunch hour takleh dah la tgk greys anatomy hukhukhuk

ke low yat dengan dua orang askar ni
umar duk cakap " umar taknak gi kedai ni...umar nak gi kedai umar" 
amboi2...kedai umar? kedai mainan la tu...
fatimah ok duk dalam stroller

saya kan...kalau nak beli laptop baru
nak yang kecik-kecik je
yang boleh simpan dalam handbag...
taknak yg besar dah..berat...tak larat nak pikul huhu
tapi apa kan daya..laptop kecik takleh guna untuk software yang berat2...T_T

ok lah itu je
mari kita sambung writting guna laptop yang bebeas virus virus cinta hehe

bye!