Thursday, October 13

masak&masak

saya rasa minggu ni dapur saya tak berasap langsung
sangatlah contoh yang paling terbaikkan?
please jadikan ia sebagai satu tauladan hehe

entah
bila sampai mood "kerajinan" memang macam tu lah jadinya 
isnin makan luar
selasa makan bungkus dari pasar malam
semalm makan luar
hari ni? 
semoga diberi kerajinan yang tinggi untuk masak balik nanti
doakan eh :)

jadi
jomlah kita throwback sikit apa je yang dah saya masak selama minggu lepas

nasi goreng cina (tak cina mana lah) dan kepok lekor cheese untuk breakfast weekend lepas
dari breakfast langsung ke lunch
dinner hari tu tak ingat dah makan apa

dinner entah hari apa pun tak ingat dah
ayam masak kicap, telur dadar dan kobis goreng sama carrot
lauk idea daripada en.MM .. habis licin malam tu juga...
eosk kena masak lain
haaa...hari ni kita masak kari ayam la..hmmm ok

yang ni.....hmmmm....akibat sesekali ku rasa teringin
dah tua-tua ni nak menghabiskan sebungkus maggi memang tak mampu dah
lebih-lebih lagi tgh pregnant plak..
jadi...ikut hati...kita beli yg dalam cup je..
jadikan tauladan ye...

agar-agar santan rose kegemaran semua orang hehe
hari tu saya dah buat satu bekas pastu hantar sikit ke rumah mummy
sekali tak cukup pulak..kakak sayadapat rasa sekeping je hahahha
maka terpaksa la buat lagi sekali..sebekas sorang...haha puas hati
resepi saya tiru dari blog Azie Kitchen..senang macam kacang

yang ni pulak...
Chef Umar sedang beraksi di dapur di sejadah mummy yang nak solat magrib 
time kita nak solat..semua nak berkumpul kat sejadah
pastu bawak segala macam toys main kat tepi kita ...adoiiiii
ni sebenarnya fatimah punya...tak sedar dah byk set masak-masak dah dibeli
yg murah2 je pun...tapi selalnya umar yg suka main
harap dah besar nanti rajin la masakkan untuk mummy...untuk bakal isteri...ececee

ok lah
tu je
baru balik dari cimb ni..nak transfer duit ke bank india
sekali tak boleh plak...dah la cimb dari fakulti engine ni jauh ya ampunn
sabor je lah..
so malam ni nak masak apa?
kari ayam?ikan kering? sayur kacang panjang dan telur hancur?
ok.
semoga diberi kekuatan
doakan eh :)
bye!

3 comments:

ZazlanTonsiti said...
This comment has been removed by the author.
ZazlanTonsiti said...
This comment has been removed by the author.
ZazlanTonsiti said...
This comment has been removed by the author.