Wednesday, June 30

masa kedua 2010





hari nih hari terakhir bulan june
esok da masuk bulan tujuh dua kosong satu kosong
da masuk fasa kedua tahun 2010

masuk bulan baru
bermakna
ada tujuh hari lagi saya di MUCH dan AMIN
tujuh hari x lama mana pun
kejap jer da sampai 070710

saya rasa
masuk bulan tujuh nih
saya nk ...

  • abes kn baca Man&boy + time traveler's wife+for one more day(2 lagi buku dr mitch albom xingt tajuk apa) + dan 2 3 lagi novel yg dibeli tersimpan jer kt rak buku * tp smlm gi mph ternampak 2 3 novel yg sgt menarik hati - xsure tajuk apa - tp penulis jepun
  • nak hias hias bilik baru *yg nih paling teruja skali*
  • amik kelas piano - keyboard kt bilik xde la terbiar cmtu jer
  • simpan duit byk byk sikit
  • masa cepat sikit berjalan supaya lepas 16hb dan 6 bulan yg seterusnya akan cepat berlalu
apa perancangan korg bulan depan??

:)

Monday, June 28

Y&D

Sayangku
moga kau
terus hidup,
terus setia
dan terus
bersamaku,
agar terus
kau aku
cintai,
selamanya

oleh:: dedierdrogba

pagi 27 tujuh yg lepas (semalam la) saya dapat ini ! pelangi !. kesukaan saya. saya try cari mana hujung nya. tp xde..*gmbr dr balkoni rumah*
rombongan lelaki tiba dalam jam 1130. penuh satu rumah. Pak Hitam sebagai wakil sebelah keluarga saya. n kalau x silap ustaz apa ntah *yg pasti dia juri academi al-quran* wakil sebelah lelaki.

dialog Pak Hitam
"kami nk tahu la jugak. kami ada 4 kuntum bunga. yang mana satu pihak tuan nk sunting"
huhu mcm dlm drama melayu dulu kan
Pak Hitam memang klasik habes
klu cousin2 yg lain. dia siap berpantun.
:)

acara kemuncak. sarung cincin merisik dan cincin tunang.

hantaran tujuh-lima
sebelah saya, ditaja oleh mummy adam
*yg ada bunga bunga merah tu*
selesai. selamat semuanya. bergambar kenangan dengan mak saudara n cousin.

makanan yg dimasak sendiri malam sebelumnya. Nasi minyak ala mami mmg laku habes. puding caramel, kueh koci, kueh seri muka, carrot cheese cake (tajaan Kak Nor) dan tembikai hasil potongan cik emy semuanya sedap sedap rugi sape yg malu malu nk makan semalam :p

dua org pekerja sambilan haha! cik emy dan cik adik sila jgn marah. tanpa korg sape nk tambah lauk sape nk basuh pinggan?? jasa mu dikenang ! nnt blanja icecream sorg satu :P

adat org Penang. suap gula kt tunangan. kalau ada 10 org mak sedara yg dtg. maka 10 10 org la yg akan suap gula. esk nya kencing manis ! :P

walau pun segala nya sgt last minute. tapi Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.
kepada Yaa n Daniel
semoga bahagia selalu
bulan 12 kita wat rombongan ke Penang !
weehuuu

:)

Broga Hill

hye !

hows weeknd? ok?? x ok??ko?? bunga bunga? hujan lebat?
saya punya?
ok !
bunga bunga !
bunga bunga lagi !
dan bunga bunga lagi !

sabtu lepas
buat pertama kali nya saya berjaya menjejakkan kaki cinderelaa saya ke Broga Hill !
hoyeah ! :P
nama lagi bukit kan..penat yg amat la time nk mendaki tu
tambah tambah da lama x buat senaman 20 minit seminggu huhu
semput jugak la..2 3 kali gak stop tarik nafas-urut urut kaki huuu
tapi segalanya sgt berbaloi. sebab view kt puncak tersangatlah --- cantik !
awan kapas putih-hijau lalang menari nari kiri kanan-angin bayu-rasa xnk turun !
kalau turun kne melalui hutan bukit yg berakar bercerun yg buat saya tergelincir huuu :)
so meh kita share beberapa keping gmbr saya kt atas sana !
kepada awak ! thanx ! list 3 bulan cuti yg ke 298 da tercapai ! :)

sampai sana jam 7 pagi
hari masih gelap
jgn lupa bwk lampusuluh
mendaki bersama sama rombong cik kiah dr sekolah mana ntah
meriah betul jadinya
hentian ke berapa ntah
tiba tiba ada pokok nih
satu satu nya kt atas bukit tu
kesesakan di puncak pertama
puncak pertama
ramai yg stop sampai sini jer
esp rombongan cik kiah tadi

pakai jeans utk panjat bukit??
owh sungguh tidak sesuai di situ !
xdpt bayangkan kalau buat photoshoot kt atas bukit nih
make-up segala mesti cair

****

gambar-gambar seterus di puncak kedua
kami stay sini jer
x larat da nk naik ke puncak yg paling tinggi huuu
jadi nya masa abes bergambar sana sini
saya jadi model
dia jadi model
dua dua jadi model


yang nih plak
gambar gambar turun bukit

tiba tiba ada kasut nih
kalau korg nk turun n terjumpa kasut nih
maknanya x lama lagi sampai la tu huuu
laluan yang bahaya
time naik gelap gelap x nmpk plak cerun canni
jadi kne fokus kalau xnk tergelincir
jgn duk sibuk nk amik gambar jer :P
adik nih relex jer
tgk dia cm x penat pun
kat kaki bukit ada pakcik n makcik nih jual air

kalau hari hari panjat bukit
sure kejap je da slim mlim
tapi..x larat nya nk naik tiap tiap hari
boley pengsan dua hari !

bye !

nnt akan update pasal majlis kt umah semalam

*senyum senyum semua*

Saturday, June 26

sneak preview - Broga Hill



dengan lagu tema :: the climb - miley cyrus

:)

Friday, June 25

Fly !




terbang kan saya ke sana
sekarang
pls

!!!

Quote 3


hidup ini bukan perlumbaan kesedihan
-WRD-



jangan sedey sedey
senyum senyum sokmo
ok !

entry terpanjang

hye sayang sayang semua
da masuk berapa hari ntah saya x update
disebabkan ke-busy-an yg amat ketara
bukan sahaja dengan tesis kesayangan
tetapi juga dengan lawatan seminggu ke low yat
hari nih mungkin hari terakhir lawatan ke low yat
sape nak ikut

nak tahu perkembangan tesis kesayangan?
alhamdulillah
akhirnya saya berjaya baiki bab hasil dan perbincangan
2 3 hari x tdo menyiapkannya
dan akhirnya pengsan !
huh sungguh tragis
tp alhamdulillah
bila siap bab hasil dan perbincangan
terasa tersangatlah lega
tinggal lagi bab kesimpulan
woohoooo
bab yg mudah
tapi dr.che radziah ckp
"saya cabar awak buat kesimpulan yang paling pendek tapi padat"
huh ! dengar ayat dia da terasa tensen
tp jgn risau lepas buat bab hasil dan perbincangan
kesimpulan yang pendek dan padat itu terasa sgt senang sekali
alhamdulillah..atas doa semua org..website Science Direct menjadi website fav saya !
bukan la..atas doa semua org...Dia permudahkan segala.. :)
thanx kepada mereka mereka kesayangan saya yg banyak beri SEMANGAT !
tensen mana sekali pun jgn biarkan cas -ve kuasai diri kita ok !
tesis saya adalah nyawa saya. tanpa tesis maka siapalah saya hari nih chewah

meja kecik yg dulu nya tempat letak keyboard. da bertukar meja tulis pelbagai guna.
buku kecik yg sgt penting. segala note pembaikian tesis dr dr.che radziah ada kt dlm. kalau hilang. xtahu lah.
membaiki tesis sambil tgk tv yg kejauhan di tepi sinki. huhu. mlm mlm tgk oppie dan laura? bola? drama tv1? layan kan saja. asal x ngntuk. tesis siap.
mouse yg huuu. byk berjasa nih. dan akhirnya rosak bila bab hasil dan perbincangan siap. terima kasih mouse merah. skang dah ganti ngn mouse pink tanpa wayar. huuu. jgn jeles yer mouse merah. hik hik hik

selain baiki tesis
urusan dengan keluarga kne didahulukan jugak
sabtu lepas saya balik shah alam
kemas kemas rumah utk majlis ahad nnt
susun sofa
sapu lantai
lap pape yg patut
cik adam pun sibuk nk mengelap
cik adam tersangat la suka meniru
kita menyapu dia menyapu
kita sapu debu dia sibuk nk lap debu gak
isk isk isk nasib baik comey huhu


dia suka sangat dengan "penyapu kecik kuning". mentang mentang sama saiz dengan dia.

dua tiga hari lepas
kawan saya balik dari india
huuu
dengar dia cite pasal india
sila la bersyukur menjadi anak Malaysia yer !
dan saya dapat...

fridge magnet taj mahal *sebagai pemberi semnagat kumpul duit utk tgk Taj mahal satu hari nnt*
makan makanan makanan ni sambil tgk gambar2 dia kt India. cik munira..End Point tersangat la cantik ! nk pergi sana jugak !

selain dpt "taj mahal" saya dapat sari berwarna gold ! woohoo ! fav color saya yg terbaru haha
katanya kt sana sgt murah sampai rambang mata
isk isk nk pegi india r canni

dan hari selasa yang lepas
kawan sekerja saya, Miss Tim da berhenti kerja huu
dan seperti biasa sesapa yg berhenti mesti diraikan
"sebenarnya nk meraikan knp kita x kuar2 lagi ldr sini?" huhu
tapi sedey nya..org yg dirai xde dlm gmbr.



dlm toilet pun boley ok cermin dan saya mmg xdpt dipisahkan

akhirnya
sebagai penutup kepada entry terpanjang ini
semalam selepas lawatan ke low yat utk kali ke brape ntah minggu nih
saya ke Pudu Raya..haha..Pudu Jail laaa
*knp saya boley tersebut pudu raya?*
sebagai mengenangkan Penjara Pudu yg akan lenyap x lama lagi
saya n kwn dengan semangatnya naik monorail dr time square
ke stesen Hang tuah
dan berjalan kaki ke Penjara pudu
bergambar sikit sikit
menangisi pemergian
dan apa apa ntah lagi
huhu
bangunan yg baru nnt mesti berhantu hiiii hiii hiii <-sila buat gaya hantu

saya sebagai pemandu semalam xleh nk fokus sebab ada pengacau kt sebelah :P

x ingt bila kali terakhir naik monorail. da sgt lama dulu rasa nya



gambar gambar Penjara Pudu dari atas monorail




sgt menginsafkan :P



kalau perasan. contengan2 nih ditulis org yg sama. sebab tulisan dia sama. "BOY" mana ntah yg tunjuk perasaan . kepada cik BOY sabar yer.. :P

dan semua ni nnt. hanya tinggal nama
:)

dan 1 july adalah hari terakhir saya di Kolej Aminuddin Baki
hik hik hik
akhirnya surat da di anta ke En.Zul dan Pengetua
kena stat kemas kemas barang
lepas nih
mesti rindukan hari hari aktiviti aktiviti org org kesayangan di Kolej
thanxx tau semua ! korg semua byk ajar saya !


owh satu lagi
saya balik shah alam semalam
di sambut dengan matahari yg tersangat lah cantik
saya sgt suka dgn matahari


camtu jer la
kehidupan saya beberapa hari yg lepas
xde apa yg best pun
biasa biasa saja
tapi saya happy !


*senyum senyum*



bye !