28.6.10

Broga Hill

hye !

hows weeknd? ok?? x ok??ko?? bunga bunga? hujan lebat?
saya punya?
ok !
bunga bunga !
bunga bunga lagi !
dan bunga bunga lagi !

sabtu lepas
buat pertama kali nya saya berjaya menjejakkan kaki cinderelaa saya ke Broga Hill !
hoyeah ! :P
nama lagi bukit kan..penat yg amat la time nk mendaki tu
tambah tambah da lama x buat senaman 20 minit seminggu huhu
semput jugak la..2 3 kali gak stop tarik nafas-urut urut kaki huuu
tapi segalanya sgt berbaloi. sebab view kt puncak tersangatlah --- cantik !
awan kapas putih-hijau lalang menari nari kiri kanan-angin bayu-rasa xnk turun !
kalau turun kne melalui hutan bukit yg berakar bercerun yg buat saya tergelincir huuu :)
so meh kita share beberapa keping gmbr saya kt atas sana !
kepada awak ! thanx ! list 3 bulan cuti yg ke 298 da tercapai ! :)

sampai sana jam 7 pagi
hari masih gelap
jgn lupa bwk lampusuluh
mendaki bersama sama rombong cik kiah dr sekolah mana ntah
meriah betul jadinya
hentian ke berapa ntah
tiba tiba ada pokok nih
satu satu nya kt atas bukit tu
kesesakan di puncak pertama
puncak pertama
ramai yg stop sampai sini jer
esp rombongan cik kiah tadi

pakai jeans utk panjat bukit??
owh sungguh tidak sesuai di situ !
xdpt bayangkan kalau buat photoshoot kt atas bukit nih
make-up segala mesti cair

****

gambar-gambar seterus di puncak kedua
kami stay sini jer
x larat da nk naik ke puncak yg paling tinggi huuu
jadi nya masa abes bergambar sana sini
saya jadi model
dia jadi model
dua dua jadi model


yang nih plak
gambar gambar turun bukit

tiba tiba ada kasut nih
kalau korg nk turun n terjumpa kasut nih
maknanya x lama lagi sampai la tu huuu
laluan yang bahaya
time naik gelap gelap x nmpk plak cerun canni
jadi kne fokus kalau xnk tergelincir
jgn duk sibuk nk amik gambar jer :P
adik nih relex jer
tgk dia cm x penat pun
kat kaki bukit ada pakcik n makcik nih jual air

kalau hari hari panjat bukit
sure kejap je da slim mlim
tapi..x larat nya nk naik tiap tiap hari
boley pengsan dua hari !

bye !

nnt akan update pasal majlis kt umah semalam

*senyum senyum semua*

4 comments:

ajjah said...

haaa bila la nak pegi siniiii... jalan nak ken sana pun taktauuuu

sapphire said...

senang je ajjah..
dr kajang terus je sampai semenyih
nnt sebelah kiri ada exit ke broga..depan rabbit farm :)

Hasif n Fara said...

hua...akak da panjat bukit..tahniah...

anda sudah slim ape...
panjat gunung kinabalu jom..

sapphire said...

faraa !! JOM ! nk sangat !!! :)