30.9.10

terima kasih daun keladi

click gmbr utk tumbesaran

siap cari kt Ask.com tu
saya hargai usaha anda
selamat mencari !!
*clue: itu blog lama*

kalau dan jumpa
selamat datang ke club ala sapphire
jom joget joget!

hehe
*saya xde keje mlm2 check feedjit maafkan saya..heee*
mari tidur esok kereja!!

:p :p :p

happy sunday:: maracon


plan utk hari ahad hari utk duduk duduk dirumah sambil tgk tv mkn tgk tv lg atau sambung tgk boys over flower
*owh..meteor garden lg best..hero pun hensem2..versi x hensem..rambut kerinting plak*
ini idea cik cerimanis
balik kerja td..tiba2 jer ckp nk buat
siap da salin resepi heee

ada tgk2 kt blog
5kali buat baru menjadi
hope maracon ala sapphire n cerimanis menjadi dengan sekali buat sahaja hee

+++
ada byk benda nk update
ada byk gmbr (lukis sendiri n dr camera) nk tunjuk
tp x sempat r
ecececece
kunun bz mcm lebah r tu??

nitess
jgn nakal nakal
tidur baik baik
mimpi manis

:):):)

28.9.10

seni mengambil gmbr supaya lebih infomasi





Hubungan saya dengan parking lot
Selalunya x sehaluan. Biasanya x akan sehaluan
Tp Boley dikatakan Baik sikit daripada hubungan sy ngn siputsardin
*owh rindu nk baca buku dlm siputsardin n buat muka ‘gong’ dpt duduk time sardin mengganas hehehe jahat nya isk isk isk*

x sehaluan nih maksudnya mcm..
time nk cpt  time tu la dia buat hal
buat hal nih maksudnya mcm…
time tu la org rmi nk parking jugak
time tu la parking kosong byk tp utk org yg ada no plate tertera je
time tu la org2 berkereta honda buat gong nk jugak berrebut dgn org2 kereta kancil
time tu la parking nk kne masuk dari belakang . cara parking yg plg saya x lulus
n yang paling penting
time kita nk cepat2 balik time tu la lupa mana park kereta
isk isk isk

so sebab tu la
memory phone saya penuh dgn gmbr parking lot jer
*gambar adam lagi byk sebenarnya*
pastu timbul la cerita jgn amik gmbr kt parking
nnt x pasal2 ada bayangan org yg xdpt dikenal pasti kt belakang misteri nusantara teng teng tenggggg
pastu abes penuh pulak inbox saya dgn forwarded email cerita hantu di parking
arghhh peduli lah
saya kne jugak amik gmbr parking..
klu x  buang masa kt situ jer round parking yg busuk yg panas yg hishhh geram nye heheh

tapi tapi
jgn risau
Mummy da memberikan saya satu jln penyelesaian psl masalah nih heheh
Mummy nih mmg ada jer jalan dia..hee
Mummy ckp
sebelum atau lebih kurang 2 3 meter nk masuk parking lot tu
siap siap baca
hasbunallah huwanikmal wakil – 3kali yer anak anak
insyaAllah..Dia akan permudahkan perjalanab kita mencari parking
n biasanya akan dpt parking yg plg senang nk jumpe atau plg dekat dengan pintu masuk shoping mall

saya da amalkan baca ayat nih
bukan sahaja time nk cari parking jer
time sesat tersalah masuk simpang ke jln jem ke
nescaya..semuanya akan menjadi mudah heee

klu nk gi jumpe supervisor pun saya baca ayat nih hee
mesti supervisor akan lebih baik hati dr biasa 

selamat mencuba semua!!
Sorry tajuk entry lansung x kena dgn isi
bila emosi kurang stabil mmg canni jadinya...
Bye!
:p

25.9.10

welcome :)

baru baru nih
masa tgh duk risau risau pasal kerja
teringat masa kecik kecik
selalu ikut mummy gi kerja

pastu
teringat
ada bilik bilik besar tapi utk sorg
mummy ckp..tu bilik boss
klu nk jadi boss kne belajar tinggi tinggi

pastu
start berangan
nk jadi boss
n ada bilik sendiri
hehehe

pastu
baru2 nih
time tiba2 rasa nk kerja kt trg
tanya mummy
klu jadi inspektor kesihatan kt mpkt
meja dia ktne..??dapat bilik besar x??
mummy ckp yer
mcm bilik boss mummy dulu r..

pastu
start tgk2 website mpkt
kot2 ada kekosongan
heee

pastu
hari nih??
hee
like dream come true??
alhamdulillah

:) :) :)

23.9.10

episod akhir drama siputsardin

gambar tiang bendera n tiang elektrik di stesen komuter shah alam petang semalam

selepas dua bulan menahan diri dari dihimpit mereka mereka yang lebih besar dari saya
akhirnya Tuhan memakbulkan doa saya
dan saya xperlu lagi menjadi salah satu sardin
Alhamdulillah
ececece bunyi mcm apa jer huhu

esok saya xyah berulang shah alam-bank negara-bandaraya-sultan ismail lagi yeay
start esok saya akan kerja di division industrial, puchong
x jadi ke property huuu sgt sedey redha
so esok saya kne drive r ke sana
mlm kang after kerja akan tgk tgk tempat - so esk x la sesat kan

skang jumlah perbelanjaan utk berulang dr shah alam-bank negara-bandaraya-sultan ismail = rm8
agak2 klu dari shah alam - tracktors malaysia , duit minyak berapa ringgit eh sehari?

erm..so saya mungkin akan kerja under unit Lean 6 Sigma - jauh sgt dr apa yg saya belajar
*antara subjek yg kurang menarik ms training kt genting dulu*
tapi xpe xpe
new things new experience 
betul x?? mari kita berfikiran positif weehuuu

note:: lepas nih mesti rindu2 nak naik komuter :D

quote 7:: ada maksud tersirat ke??

gambar: masa ngedate ngn dia di sunway pyramid sempena acara super penting. awk. miss lah !

mari segarkan minda di pagi hari terakhirdi GHO Jln Raja Laut
selamat hari khamis semua !!

:) :) :)

22.9.10

what i miss the most

 lab4147,much,sesipukulgambar dgn felo2 kab
kalau la boley gostang ke masa2 dulu

mari memasak dan melukis


cara lain utk tulis resepi
menarikkan..??

masa sekolah dulu2 saya paling suka kelas seni lukis
nnt boley la kita gabungkan kelas memasak dengan kelas seni lukis

21.9.10

perkara baik pasal komuter



tak semua pasal komuter ktm saya x suka
kiranya klu nk buat aduan ke aduan rakyat kami prihatin karam sign walia
kne fikir dua kali gak r ececece
dulu beriya nk buat aduan siap da tulis email tinggal nk tekan button send jer

banyak org kata
mulanya Dia bagi hujan
tapi sebenarnya Dia nk bagi kita pelangi yg cantik

:) :) :)

20.9.10

tanda amaran

+sunway pyramid+
+masa lawatan ngn student much - kilang gardenia shah alam+
+stesen komuter ukm+
+jakel shah alam+
+pasar seksyen 2 shah alam+
+gerai b-mart kab, ukm+

klu cikgu bahasa tgk nih mesti da kne marah satu round
:) :) :)

happy monday


hye semua
selamat hari isnin
selamat bekerja
bagi yg baru naik cuti after raya huh lama betul korg cuti hee
hope hari nih semuanya baik baik belaka

marilah kita bekerja sekuatnya
sambil terbang terbang mcm belon
:) :) :)

19.9.10

365 dan 10 hari


perjalanan kami sampai ke sini tidaklah mudah
tak mahu kami berpaling arah.

dengarkanlah



dah lama sgt cari lagu nih
akhirnya ada kat youtube n 4shared
download dan ulang dengar 100x sampai hafal

lagu nih
saya tuju khas
kepada awak tahu siapa awak
dengar lagu nih eh
nnt klu kuar kt radio ke kt ringtone handphone kawan ke
awak akan teringat kat saya
mish u !!

:) :) :)

happy saturday!!



seronok tgk kawan kawan yg cantik2 n hensem2 kt pelamin
jeles pun ada
dalam hati
bila la pulak giliran saya nih..??
hehe

seronok gak tgk perut cousin yg sebaya ngn saya
yg dulu kecik kecik suka main "geng" belakang rumah kat kuala ibai
x pun main "tung nusuk" klu x kt umah dia kt umah saya
rumah sebelah jer pun
nurin..x lama lagi akan jadi mummy nurin
dalam hati
bila la pulak giliran saya nih..??
hehe

insyaAllah
sampai la masanya tu nanti
kan..??
-------------------------------------------------------------
hari nih
sesat
shah alam-ktm subang-jln pudu-cheras-ampang-sab-baitulmal
kelaparan
pengsan
pengantin malihan yg sgt cantek
dress pengantin yg cantik jugak
ex-roomate
geng yellow
ke rumah nurin
ronaroni goreng ala nurin
adam
laksa johor ala mummy yumm yumm
awk yg saya rindu
miss semua benda psl awk
aku dan dirimu ulang 100x
4jam mcm x cukup kan?
cepat balik k.saya tunggu.

:)

17.9.10

ada apa dengan bag cik sapphire


hari cuti
utk yg amik cuti
dan masih dalam mood raya..??

maka
mari kita selongkar apa yg ada dlm bag uncang ala bag guni cik sapphire iteww
*perhatikan bag dlm gambar*
hehe

lama x jawab tag
ini tag adalah drpd cik ajjah kita
huhu..
nmpknya kami mengalami penyakit yg sama
iaitu...
"kalau boley satu rumah nak sumbat dlm bag" :P

korg ada penyakit yg sama x..?
klu yer..mari kita tgk apakah faktor yg membawa kpd penyakit ini


sistem penomboran adalah mengikut kepentingan:
  1. handphone - penting nih - hehe
  2. bag duit - turun ke no2?? - apa duit da x penting ke..?? - owh tidak - ic kt dlm penting jugak
  3. camera - xleh x bawak - klu tertinggal mesti rasa lain - ecececece
  4. buku cerita - bahan penghilang kebosanan dikala menunggu no dipanggil di bank
  5. telekung sembahyang pink - buatan indonesia - hadiah dr cik nanda - selamat drpd terpaksa pki telekung yg penuh dgn makeup22222 org asing di shopingmall
  6. earphone - boley hilangkan ngntuk dlm komuter
  7. tisu - penting nih - esp klu tgh selsema
  8. pencilcase - mcm2 ada
  9. bag makeup - pun mcm2 ada
  10. gula gula - buat masa skang ada clorets - 
  11. notebook - lebih suka catat email/alamat rumah etc dlm nih drpd handphone - kuno sikit
 bag makeup pun mcm2 ada tadi
bedak+pemerah pipi+maskara+lip lip+vicks+keronsang+eyeliner

pencilcase mcm2 ada tadi
pencil+pen+thumbdrive+magicpen


--------------------------------------------------------------------
selepas ditimbang tara
keseluruhan bag saya adalah seberat 2 kg

berat nih bergantung kepada ke mana nk pergi
klu ke office mungkin tambah lagi sekilo
*klu boley nk bwk kamus sekali - klu lptp kecik pun nk sumbat sekali - tp syg lptp besor*

++++

dan saya rasa saya nk tahu gak la apa isi bag bag mereka di bawah hehe

cik cerimanis
cik sha suka latte
cik zy masri di labuan
cik faraa dan tikus putihnya
cik erina duta abc sedap

bye !

15.9.10

quote 6


"My idea of paradise is that period just before the sun rises and I’m at home painting or writing songs and everything is flowing. I pray that the sun won’t rise so I can paint and write for ever. That’s my ideal time."
Pete Doherty
missu

seduang dan kelinik dr.lee

dua sebelum raya hari tu
saya mengalami sakit selsema n demam yg kronik
ececece..kronik kunun...hehe..
xde la kronik sgt
tapi da sebulan x baik baik
pastu mummy sy mcm tensen r
yer r..duk bersin jer sokmo
abes virus virus berterbangan di sana sini heee

pastu
mummy pun bawak la saya gi klinik dr.lee
antara klinik yg terkenal kt kuala terengganu
seangkatan r dengan klinik dr.sulaiman
sape org trg klu x kenal 2 klinik nih mmg bukan org trg r
hehehe

klinik dr.lee nih letaknya kt jln tok lam
bukan jalan tok saya yer hee
dekat jer ngn rumah wan saya
dr.lee nih mcm doktor utk family saya r kununnya
klu sesape sakit esp wan n ki saya ..call saja
5 minit jer dr.lee pun sampai rumah
dengan bag sakti yg penuh dgn obat obat

mummy ckp
ubat dr.lee nih power
super power huhu
makan skali mmg xkn makan lagi
cepat jer sembuh
tp sembuh x sembuh tu kuasa Tuhan kan hee
cumanya mahal sikit la klu nk banding ngn klinik lain
maka hampir bankrup saya hr tu
ubat sahaja da sampai rm100
tp xpe demi kesihatan yg berpanjangan hehe

so masa nk tggu jumpa dr.lee
mcm biasa
keluarkan barangan sakti dr bag
n pukul sekuat hati
setiap apa yg menarik dlm klinik dr.lee yg mcm antik nih hehe
buat kenangan anak cucu di kemudian hari

kan da ckp. ini ialah klinik antik.ejaan pun masih antik. KELINIK. huu. marah cikgu bahasa klu tgk.
 
sistem file yg agak antik jugak. atau sume klinik-hospital-rumah sakit-pusat perubatan mmg camni?? - mcm ssh jer nk cari rekod pesakit..
poster kesihatan yg saya rasa masa saya skolah dah ada poster nih semua huhu - color lusuh kne matahari

tempat menunggu - nk dijadikan cerita yg dunia nih xlah besar mana pun - makcik yg pki tudung putih baju kurung purple tu classmate mummy -


tempat ambil obat - skali tgk mcm kedai ubat cina -
gambar tambahan 1: laluan shortcut ke umah wan saya dr kelinik dr.lee - terus je pastu belok kiri - sebelah parking motor nih kelinikdr.lee
lambakan obat obatan
dr.lee ckp..saya ada penyakit "seduang" ..
wahai org org terengganu sekalian
tahu x "seduang" tu apa??hehe
sila cari dlm kamus skang !!!
dr.lee ckp lagi..
saya terkena "seduang" nih sebab hidung saya senget
huh...??? hidung senget boleh sebabkan "seduang"??
ok kali nih soalan ditujukan kepada doktor2 n bakal2 doktor plak
apa kaitan hidung senget dengan "seduang"??
adakah dengan kedudukan hidung yg senget menyebabkan penghasilan hingusan yg byk?
dgr kata hidung mawi pun senget. dia pun ada seduang ke?

tp saya redha
*sedapkan hati yg lara*
after mkn ubat n sembur ubat dlm lobang hidung
penyakit "seduang" saya sembuh
Alhamdulillah

:) :) :)