Friday, June 25

entry terpanjang

hye sayang sayang semua
da masuk berapa hari ntah saya x update
disebabkan ke-busy-an yg amat ketara
bukan sahaja dengan tesis kesayangan
tetapi juga dengan lawatan seminggu ke low yat
hari nih mungkin hari terakhir lawatan ke low yat
sape nak ikut

nak tahu perkembangan tesis kesayangan?
alhamdulillah
akhirnya saya berjaya baiki bab hasil dan perbincangan
2 3 hari x tdo menyiapkannya
dan akhirnya pengsan !
huh sungguh tragis
tp alhamdulillah
bila siap bab hasil dan perbincangan
terasa tersangatlah lega
tinggal lagi bab kesimpulan
woohoooo
bab yg mudah
tapi dr.che radziah ckp
"saya cabar awak buat kesimpulan yang paling pendek tapi padat"
huh ! dengar ayat dia da terasa tensen
tp jgn risau lepas buat bab hasil dan perbincangan
kesimpulan yang pendek dan padat itu terasa sgt senang sekali
alhamdulillah..atas doa semua org..website Science Direct menjadi website fav saya !
bukan la..atas doa semua org...Dia permudahkan segala.. :)
thanx kepada mereka mereka kesayangan saya yg banyak beri SEMANGAT !
tensen mana sekali pun jgn biarkan cas -ve kuasai diri kita ok !
tesis saya adalah nyawa saya. tanpa tesis maka siapalah saya hari nih chewah

meja kecik yg dulu nya tempat letak keyboard. da bertukar meja tulis pelbagai guna.
buku kecik yg sgt penting. segala note pembaikian tesis dr dr.che radziah ada kt dlm. kalau hilang. xtahu lah.
membaiki tesis sambil tgk tv yg kejauhan di tepi sinki. huhu. mlm mlm tgk oppie dan laura? bola? drama tv1? layan kan saja. asal x ngntuk. tesis siap.
mouse yg huuu. byk berjasa nih. dan akhirnya rosak bila bab hasil dan perbincangan siap. terima kasih mouse merah. skang dah ganti ngn mouse pink tanpa wayar. huuu. jgn jeles yer mouse merah. hik hik hik

selain baiki tesis
urusan dengan keluarga kne didahulukan jugak
sabtu lepas saya balik shah alam
kemas kemas rumah utk majlis ahad nnt
susun sofa
sapu lantai
lap pape yg patut
cik adam pun sibuk nk mengelap
cik adam tersangat la suka meniru
kita menyapu dia menyapu
kita sapu debu dia sibuk nk lap debu gak
isk isk isk nasib baik comey huhu


dia suka sangat dengan "penyapu kecik kuning". mentang mentang sama saiz dengan dia.

dua tiga hari lepas
kawan saya balik dari india
huuu
dengar dia cite pasal india
sila la bersyukur menjadi anak Malaysia yer !
dan saya dapat...

fridge magnet taj mahal *sebagai pemberi semnagat kumpul duit utk tgk Taj mahal satu hari nnt*
makan makanan makanan ni sambil tgk gambar2 dia kt India. cik munira..End Point tersangat la cantik ! nk pergi sana jugak !

selain dpt "taj mahal" saya dapat sari berwarna gold ! woohoo ! fav color saya yg terbaru haha
katanya kt sana sgt murah sampai rambang mata
isk isk nk pegi india r canni

dan hari selasa yang lepas
kawan sekerja saya, Miss Tim da berhenti kerja huu
dan seperti biasa sesapa yg berhenti mesti diraikan
"sebenarnya nk meraikan knp kita x kuar2 lagi ldr sini?" huhu
tapi sedey nya..org yg dirai xde dlm gmbr.



dlm toilet pun boley ok cermin dan saya mmg xdpt dipisahkan

akhirnya
sebagai penutup kepada entry terpanjang ini
semalam selepas lawatan ke low yat utk kali ke brape ntah minggu nih
saya ke Pudu Raya..haha..Pudu Jail laaa
*knp saya boley tersebut pudu raya?*
sebagai mengenangkan Penjara Pudu yg akan lenyap x lama lagi
saya n kwn dengan semangatnya naik monorail dr time square
ke stesen Hang tuah
dan berjalan kaki ke Penjara pudu
bergambar sikit sikit
menangisi pemergian
dan apa apa ntah lagi
huhu
bangunan yg baru nnt mesti berhantu hiiii hiii hiii <-sila buat gaya hantu

saya sebagai pemandu semalam xleh nk fokus sebab ada pengacau kt sebelah :P

x ingt bila kali terakhir naik monorail. da sgt lama dulu rasa nya



gambar gambar Penjara Pudu dari atas monorail




sgt menginsafkan :P



kalau perasan. contengan2 nih ditulis org yg sama. sebab tulisan dia sama. "BOY" mana ntah yg tunjuk perasaan . kepada cik BOY sabar yer.. :P

dan semua ni nnt. hanya tinggal nama
:)

dan 1 july adalah hari terakhir saya di Kolej Aminuddin Baki
hik hik hik
akhirnya surat da di anta ke En.Zul dan Pengetua
kena stat kemas kemas barang
lepas nih
mesti rindukan hari hari aktiviti aktiviti org org kesayangan di Kolej
thanxx tau semua ! korg semua byk ajar saya !


owh satu lagi
saya balik shah alam semalam
di sambut dengan matahari yg tersangat lah cantik
saya sgt suka dgn matahari


camtu jer la
kehidupan saya beberapa hari yg lepas
xde apa yg best pun
biasa biasa saja
tapi saya happy !


*senyum senyum*



bye !



5 comments:

cik ratna pakarja said...

buku kecik yang ada resepi jemput goreng dan udang goreng cili :p

sapphire said...

haha !

sibuk lah !

nnt sy buat jemput goreng. jgn harap nk rasa ! :P

cik timun said...

kak nielam....bila nak datang india ni, nak bawak naek kaseh.haha:P

tapi yg pasti abg saya tetap loser sbb dia naek skuter saya tiba2 kat simpang terbehenti sebab rosak:P (padahal mmg skuter suke buat hal semenjak2 saya beli vespa baru ni):P

btw, saree gold tu sgt cntek.ade gak 'gaduh-gaduh' nak beli 2 saree emas yang cantek .last2 abg pilih yang itu, sbb dia suka yang itu wpun tak dapat sokongan ( sebab 3 orang vote untuk yang seketul lagi):P

hav a nice day kak nielam:))

sapphire said...

cik timun..
akk tersangat la takut naik motor atau skuter atau seangkatan dengan nya haha sgt sedey di situ'

tp kalau nak kaseh dengan kekaseh hati ok kot haha *over lak* munira lama lagi kan kt india?? nk gi taj mahal ! :)

sari tu cantik ! suka ! :)

ida masri said...

ok sbb saya dah activate blog maka saya blh leave comment hehe;)

ok,1st of all,gamba masjid berbackgroundkan sunset itu sangat sangat awesOMe ok !!*hidung berdarah*

ok,cepat hanta tempah kain sari tu ye tak sabar nk tgok ia lahir dlm versi baju kebangsaan :) sure canteksss mcm tuannye ;)

and yup,u'll surely will love love love Kaseh (aka the Scooter) if u got to see and ride her ;P