14.10.11

Lob

Kalau betul hidup ini satu perlumbaan
siapa habis belajar dulu,
siapa ke luar negara dulu,
siapa dapat kerja tetap dulu,
siapa beli rumah dulu,
siapa kahwin dulu,
siapa beranak dulu,
siapa dapat lapanbelas sijil dulu,




waktu kita lahir berpuluh tahun lepas
rasanya mesti dah ada race number depan belakang kulit badan kita.

by:waniardy

-----------------------------------------------------------------------------------------------

harap bagi kerjasama
jangan tanya lagi soalan-soalan macam kat atas
saya dah malas nak jawab hokai
faham? :D

atau
kalau nak saya tanya benda yang sama 100x sehari kat awak
sila la tanya saya sekarang..sila..sila… :D

ni bukan pertandingan. bukan juga perlumbaan.
rezeki masing-masing.
doakan yang terbaik untuk saya yer. :D

DSCN4763
selamat pagi
salam Jumaat
esok sabtu weehuuu~~~
en.mm akan balik hujung minggu ni double the weehuuu :D

DSCN4753
apa yang ada dalam beg anda?
inilah isi beg saya semalam
kenapa ada gambar student dalam bag? (??)

DSCN4759
stor kat rumah hanya akan dikemas bila seseorang nak mencari sesuatu
dalam timbunan sesuatu sesuatu dalam stor
dan terjumpa koleksi buku bahasa indonesia zaman dahulu kala ni :D
tiga paling atas adalah kegemaran saya.
entah bila sambungan sang pemimpi the movie nak ada…

6 comments:

azri said...

as salam pn.nilam..
laskar pelangi tu ade cerita kt astro kn?? klau x silap sy la..
tq sbb sy baru tau cerita tu adaptasi dari novel..1 lg pengetahuan umum utk saya hr ni.. alhamdulillah..

sapphire said...

aah...sang pemimpi pun dah ada kat astro dulu...atau kalau nk tgk try search kat youtube..ada rasanya :)

My Azie said...

ada satu je gula-gula? :p

sapphire said...

haha. tu pun plastik die je...
bag aka tong sampah? :D

archie said...

suka puisi nie. ^^

lamanya xstalk akk. :PP

sapphire said...

jemput la stalk selalu hiks :p