Saturday, January 15, 2011

Day 1 - A picture of yourself with fifteen facts

a picture of yourself?

puas belek2 album
byk gambar tapi sikitnya gmbr saya
dan bila ada gmbr saya mesti senget sikit - blur sikit - kepala hilang..?
tapi gmbr yg senget - blur - kepala hilang nih..eh..cantik plak...sungguh berseni..hee
*see .. dlm benda -ve stil ada sikit +ve nye...*

nih gmbr lama - tahun 2008 - dipukul oleh adik saya di jusco bukit raja
weekend - seperti biasa family outing..

fifteen facts??
*saya baru je jwb tag psl 25 yg anggun..tp kali nih..kita bagi 15 yg anggun jer..*
saya sgt buntu..nk list kan apa lagi nih
jadi...saya buat status kt fb dan..thanxx kawan2..esp cik ziema.. :)

jadi
ini dia 15 yg anggun ttg saya... :)
  1. mummy ckp dulu nama saya nk letak baizura jer..mcm kesinambungan dr nama kakak - azura - tp Ku saya yg tambah Nilam - maka terhasillah nama dengan gelaran TNB :) *owh saya suka sgt nama saya.sbb sgt klasik.lain dr yg lain* :)
  2. saya ada sikit darah cina - semestinya bukan dr Ku saya tapi mummy saya lah - Ki saya dr chinese dari singapore - n Wan saya dari yunan n cmpur sikit siam - dulu time freehair klu gi kedai cina mesti diorg akan ckp cina ngn saya
  3. klu saya rindu en.mm mesti saya ulang baca sms2 dia.. -_-"
  4. .sngat berterus terang pabila menceritakan tntg lelaki pilhan.hahahah (ini kawan lab saya yg cakap..TQ ziema..akak sendiri tak sedar haha..sungguh memalukan* :)
  5. seingat saya, saya ada 3 org yg sama birthday ngn saya: che wan latifah (kwn sekolah rendah merangkap saudara saya gak), posh (kwn degree sampai master smpi felo kab) dan wira (husband kpd kawan saya dini)
  6. perkataan yg paling byk saya akan tulis dlm sms-ym-im-fb-twitter apa2 lah ialah ngade :D
  7. saya rasa nak namakan bakal anak2 saya *ececece* dengan nama maryam atau fatimah zaharah atau khalid al walid atau nama2 yg klasik
  8. saya rasa saya nak gi tengok konsert jay chou bulan 3 nnt laa... tp xde geng..
  9. saya paling tak reti makan kerang atau siput atau seangkatan dengan nya
  10. novel english pertama yg saya beli ialah novel Chinese Cinderella by Adeline Yen Mah - sedey - suka ! :)
  11. cakap psl novel..ms form 2..saya n bestfren saya Azura ..pernah buat karangan ala novel melayu romantis ..tentang kisah cinta cintun yg haha..mcm apa jer...saya sebagai dina..n azura sebagai liya *owh sungguh remaja* :p
  12. dlm hayat saya...saya tak pernah lagi pengsan..tapi sibuk nak cakap..."huh..??mahalnya...pengsan" atau "wushhhh...klu dapat nih ...pengsan" padahal ... pengsan tu canne eh?
  13. saya asal terengganu...tp bila saya ckp saya kerabat pahang..semua org stat confuse..terpaksa la saya buka buku sejarah keluarga
  14. saya suka tgk movie yg ada byk baju cantik2...pastu akan ulang2 ballik cerita yg sama..semata nk tgk diorg bargaya 
  15. saya amik masa lebih 1 jam utk buat entry nih..sbb cik adam kita duk sibuk nk ajak main vroom vroom..tp akhirnya...siap...yeayy!
ok
nk gi vroom vroom ngn adam jap
jumpa esok
bye!

:)

    6 comments:

    farra aidah said...

    nielam...
    kite pernah pengsan..
    sepanjang hayat 2 kali dah
    ushh memalukan betul bile ingat balik.

    DINI said...

    btul tu nilam!wira sama D.O.B ngn nilam..hehe..owh nilam ada kcukan cina ke..no wonder (dh lama kenal, tp bru tau) tp mmg dh agak nilam ada mixed chinese :) putih lepuk etek..huhu

    sapphire said...

    farrra:: hehe.. :)

    dini:: dini ada mixed pape tak? sbb putih lepuk gop.. :)

    DINI said...

    dni xde la putih lepuk.putih org melayu je ;) tp nenek dni belah mak mmg org siam..sblh mak lak (belah nenek-kacukan cina jauh2 n belah datuk-mamak gelap) LOL ..so jd la muka melayu cm dni ..haha..
    nilam...i miss u la...xsbr nk balik msia 4 good n jumpe cik nilam!

    DINI said...

    *nenek belah abah siam

    sapphire said...

    i miss u too..

    da x lama da kan nk abes study kt sana
    nnt kita jumpa k.. :)