Monday, April 5

pekan frinjan

pekan frinjan. pekan pembacaan puisi di tepi jalan. pekan yg ada jual buku buku puisi. pekan yg ada jual demo demo artis indie. pekan yg penuh dgn mereka mereka yg berjiwa seni. tamabhan, pekan yg penuh dengan mereka mereka yg minat benda2 seni mcm saya. chewaahhh! da lama sgt da nk pegi. sabtu lepas. br berpeluang.. tambahan 2 kenalan saya perform mlm tu. cik aishahconteng dan cik mimi morticia. klu diorg x perform. xdenya saya bersemangat demam2 gi sana mlm2. terpaksa gi ngn adik yg x minat ngn benda2 canni sbb cik hazrin sengaja xnk teman kan. cik hadi pun sama. huuuu. xpe xpe. xnk dah dating ngn korg. :P


sementara tunggu cik aishah n cik mimi perform. saya berdiri2 la kt sebelah gerai2 yg ada jual buku n baju kat situ. tiba tiba. ada sorg mamat nih bagi buku hijau nih kt saya. huhu. tiba2 lak. fakrul?? dia ckp di aperform gak. tapi xtau yg mana ntah. saya blk awl sikit. jd time dia perform mungkin saya da smpi umah.


ini lah dia cik MIMI kita. cantikss kan. hehe. saya kenal dia sejak matrik KMNS dulu. dia kawan kepada classmate saya Belorn. pernah sekali dua makan sesama kt cafe. cik mimi nih student perubatan, Uni Trisakti, Jakarta. sama ngn encik hadi kita. cuma lain lain semester. sbb tu la. puisi puisi dia ada unsur2 bahasa Indonesia sket kan? cara dia baca pun cm ad bunyi ke-indonesia-an sikit. tapi best!. pandai dan cantek. bukan kah itu pilihan no 1 suri rumah utk dijadikan menantu. huhu. *semua puisi dlm buku nih semuanya best2 belaka*


ini pulak. cik aishah conteng kita. huhu. kenal dia sbb selalu comment kt blog dia. huhu. pastu melalut sampai fb. sampai sms. sampai la pekan frinjan sabtu lepas huhu. cik aishah kita perfrom puisi tajuk apa ek. lupaa sudaa.. tapi puisi yg sedey rs nya. heee..buku sol-dadu tu cik aishah yg kasik heee. :D thanxx aishah.. cantiks dengan baju kurung pink !! :)


yg nih pulak. salah sorg penyanyi yg menyanyi mlm tu. best!! saya suka lagu romantika ala sofa dan pari pari kertas. ulang ulang dengar dr smlm smpi skang. huuuu. owh lupa. nama dia Cik Beeha. cantiksss dan pandai main muzik. owh sgt menjeles kan. :D


----------------------
kalau
satu hari
saya dipanggil utk baca puisi
korg semua wajib dtg bagi sokongan tau
kalau la
saya ckp kalau
:P

15 comments:

HAZRiN said...

sy ada training laa.
haih...


* er yang beeha tu, macam biasa ye langg.

En Kid said...

:)
pemuisi berpuisi bahasa-bahasa penuh puitis..
indah ya?..
:)

sapphire said...

hazrin:: saya da try. xleh laaa...dia mmg xnk kuar dr cd nih... kne beli sendiri kot.. ke nk pinjam :P


kid:: saya x suka yg puitis sgt...erkkk.. :P

aishah_conteng_je said...

ohhhh...si fakhrul ngorat cik nilam ye! sweet sangat!!

cik nilam...mekasih..we should see each other more often. hari tu saya baca dua je sebab sangat malu dah

sapphire said...

eleh
malu la sgt hehe
cm slumber je kt depan tu..

yupss..
kita kne jumpa lagi..
nk menurun ilmu membuat puisi nih
so that satu hr leh perform sama hahha *berangan*
kita jumpa kt gravy baby nk?? :D

cik timun said...

kak nielam...bestnyer pergi sini...
saya pun minat seni sajak nih..
kalau mun kat mesia, kalau ade pekan frinjan ni lagi, kita kuar dating same2 eh:P

sapphire said...

heee...
boley boley :D

aishah_conteng_je said...

eh..tak aci la kite lupa nak sign buku purple tu...

sluber ke?kontrol cun je tu..eh,nnt aishah msg kat fb,nak ajak hari jumaat ni.

kalau cik nilam baca puisi mesti semua orang nganga je..

sapphire said...

haha
xde sape pun nk panggil baca
plus. puisi pun x reti2 lagi buat nih..canne? :D

jumaat nih??ajak cik hazrin skali nak?? :)~

LaDy DeLLaZ said...

erm.. pekan frinjan?
ktne..? huuu..

sapphire said...

kt dataran jam shah alam
mengadap mbsa.sebelah plaza alam sentral.

HAZRiN said...

ada exam gomen.
er next time boleh ?

LaDy DeLLaZ said...

ooo.. kt sana..
erm, mmg slalu ada ke?
tiap2 mggu eh?

sapphire said...

hazrin:: alaaa..

dell:: setiap awl bulan rs nya

LaDy DeLLaZ said...

oo.. nice..
kalo ada lg, n nilam tau..
btau eh..
mau pegi juga la bile blk umah..
nk carik buku.. :P~