1.4.10

ini bukan blog watiermanlife

memandangkan MUCH kini telah mempunyai seorg pegawai IT yg berdedikasi berintegriti yg tinggi bersemangat kerja yang baik super duper baik punya. maka facebook twitter youtube dan segala mcm website yg bersifat personal telah ditapis dengan bergayanya. nasib baik blogspot tidak ditapis bersama sama. klu x. ke mana tempat yg saya perlu pergi utk menghilangkan rasa bosan saya di ofis ini. masih sempat nk boring ke??huh. saja nk buang masa kan.

jadinya sila bersabaa dengan pengeluaran entry yang secara aktif sejak akhir akhir ini yer.

skang saya nk bercakap pasal aktiviti saya pagi td. huh. aktiviti pagi semua org rs nya. iaitu makan pagi lah apa lagi kan. xkn tdo pulak huuu. mcm biasa hr khamis dan jumaat adalah hari berfoya foya. maksudnya di sini ialah berfoya2 dengan tesis dengan pergi cari tempat mkn terbaru dengan marking exam paper. owh sungguh bosan aktiviti berfoya foya ala sapphire.

buat pertama kalinya hari ni saya dan kawan kawan sepejabat chewah telah ke gerai LONTONG KING! huu..dengar nama sahaja telah menarik hati bukan? belum rasa lagi. sangat menarik menarik hati. boleh diibaratkan mcm menarik susuk dr dlm badan dengan menggunakan MRI. owh sungguh power itu MRI.

byk ckp pulak.
sudah sudah.
mari kita melihat KEHEBATAN ROTI CANAI ALA NANDING!!!

tgk sahaja da tahu betapa rangup dan sedapnya roti canai ala nanding nih.
yg belum mkn pg ialah yg paling kiri (miss nani) n yg tengah (miss sapphire)..yg kanan (miss tim) telah mkn di cafe much..
mereka2 yg da mkn pagi di much jugak. kiri (miss mardiyah), tgh (miss ezzan) dan kanan (madam wani). tp disebabkan terserempak ditgh jalan. maka saya angkut semuanya satu kancil.

mari kita kepangkal jalan topik sebenar

ini lah dia rupa Gerai Lontong King. bersebelahan saja dengan kedai roti canai ala nanding td. lepas mkn roti canai kita bungkus lontong pulak.

walaupun hanya gerai di tepi jalan. tapi perkakasan sama macam di hotel atau cafe.

perhiasan yg..ok..boley diterima laa huuu

nasi impit special. kata pemiliknya tadi. nih nasi impit ala singapura. lain kan ngn ala malaysia

bermacam jenis lauk pauk yg boley di tambah

kueh yg berharga rm0.40 sahaja

perut saya kn perut king. jadi saya pilih lontong king. sebab ada banyak lauk. klu regular cuma telur .

hye. saya la yg mengidam nk mkn lontong king nih :D

dan lunch hari nih. menu nya ialah LONTONG KING . yum yum. melimpah ruah. pedas. lemak. semua cukup. sampai kepanasan menahan pedas.

cakap banyak pun x guna.. pergi lawati blog lontong king nih skang dan berramai ramailah ke kedai LONTONG KING.!!!

kpd kak watie. saya pinjam nama yer.

5 comments:

En Kid said...

mantap~
ade blog..
:)

tetibe lapar gile lontong..
waa..sila pos satu ke sini..

sapphire said...

hehe..
nnt saya pos :)

cik timun said...

kak nielam...uu.dah meleleh2 saliva saya tgk entri kali ni...
aduu.mauk lontong!!

sapphire said...

munira:: hehe..sabaa eh..nnt blk msia..kita mkn kt sini... :D

the left wing said...

huhu.. dah penah pegi. :)