19.5.10

ini ke namanya takdir?


kita pernah dalam satu kelas yang sama
subjek tambahan di universiti dulu
subjek penulisan
awak senior dan saya junior
biasala lelaki
pot nya kat belakang
perempuan skema macam saya duk kat depan sekali
tapi kita tak pernah perasan kewujudan kita kan?

awak pernah kerja kat seven-E jalan pejabat
seven-E tu tempat saya pergi kalau nak cari ais
mungkin time nk bayar awak pernah jadi cashier nya
tapi kita tak pernah perasan kan?

saya pernah satu kelas dengan adik awak
tingkatan 1K2
mejanya belakang saya jer
selalu pinjam komik komik dia
kawan adik awak kawan baik saya jugak
tak tahu apa kaitannya
tapi saya tak pernah tahu kewujudan awak

kita pernah satu sekolah
yer awak senior dan saya junior
mungkin kita pernah beratur beli food kt KOOP blok lama
tapi pernah tak awak perasan kewjudan saya?

dan sekarang
kita dah tua
umur dah masuk 70 tahun dan awak 71
masih ingt x bila kita di temukan secara rasminya?





jom..makan icecream tepi pantai... :)

7 comments:

LaDy DeLLaZ said...

nice one~ :)

sapphire said...

heee..thanx :)

dEs said...

saya suka ;)
kita tak sedar kan? bila ingat2 balik, banyak kali dah pernah jumpa, sama..

sapphire said...

tu la..
mcm pelik kan..
da lepas bertahun tahun br jumpa :)

aishah_conteng_je said...

ini adalah sangat sweet. tapi kisah benar ke cik nilam?

sapphire said...

yer cik aishah heee~~ :)

cik timun said...

sangat la suwwit:)
ni namanya takdir kak nielam:)
saya pun penah ade sorang budak comel ni pernah satu sekolah tengku bariah ngn saya.pastu dye kelas 1 delima saya 1 zamrud. pastu kan... mase form 4 kan, baru sedar kewujudan dia. dia 4 syukur, saya 4al.amin.:) dua-dua ekor pengawas:P hehe:)))
mesti dolu-dolu pernah beratur sebelah2 mase perhimpunan atau berebut nak air milo free bila lori milo dtg:)