Tuesday, June 6

CD

ini bukan sebarang CD
bukan juga CD movie atau drama lakonan jelina hashim dan dany x factor
atau bukan juga cd oraza? ntah apa nama pelakon tu hahah

ok dok kelakor pung

ok
mari kita serius sikit

kalau kat UM setiap student PhD yang dah masuk semester kelima
wajib kena untuk CD iaitu candidature defense
tapi dia punya peraturan dia berbeza mengikut fakulti
kalau fakulti saya (fakulti sains), student kena hantar report dan present
kalau kat fakulti engineering, report tu kena diluluskan dulu baru boleh CD
ntah,...saya pun tak sure hahaha

so hujung bulan lepas saya dah melalui CD yang dimenakutkan itewww
nasib lah saya buka email student, kalau tak memang sampai sudah tak tahu kena cd hujung bulan
jadinya ready ke tak ready ke kena juga buat cd
makanya saya present je la result yang ada...dan kelam kabut juga siapkan analisis data
sebab best sikit kalau present ada data kan...kalau tak nak rpesent apa?
terpaksa balik trg untuk belajar dengan kawan yang tahu
dan balik sampai pukul 9 untuk belajar analisis data yang saya sangat sangat blur hahaha
tapi Alhamdulillah....Allah kenalkan saya kawan2 yang pandai dan byk membantu

untuk persediaan presentation plak
kali pertama present depan sv memang sangat100x teruk
teruk sampai kena marah dengan sv berbakul-bakul
banyangkan sv yang tak pernah marah hari tu dia marah sampai haihhh tak tahu nak cakap
nampak dia kecewa sangat dan penat sangat 
tapi alhamdulillah..trial kali kedua dan ketiga...slide presentation dah semakin ok
sv pun tak marah2 dah...
sorry Dr..please dont give up on me yet...please....
banyak gila kesalahan...memang patut pun kena marah :(

makanya hari yang ditunggu tunggu
fuhhhh dia punya berdebar macam nak viva 
berdebar sampai termimpi mimpi...
sebabnya CD bukan mcm PD..sv boleh tolong 
CD ..nasib lah kalau examiner tanya soalan pelik pelik...hadap je la kan...

tapi Alhamdulillaj...
saya rasa CD saya berjalan dengan lancar
nak berjalan ke depan je berdebar..time present ok je..
soalan dari examiner pun tak banyak...
boleh la saya jawab...dan banyak cadangan yg diorg bagi...
Alhamdulillah....Ya Allah...terima kasih banyak2...terima kasih banyak2 semua


bayangkan the sweetness of cd yang ok dah buat saya terbang2
kalau viva nanti macam mana lah...
harap sangat saya dapat siapkan on time dan viva dengan ok dan boleh jawab segala persoalan dengan tennag, dengan betul dengan yakin dan lulus...amin amin...
doakan eh...


No comments: