Friday, September 23

cerpen minggu ini

seminggu yang lepas saya rasa hari yang paling takde mood sekalai dalam dunia ini haha
entah...macam-macam yang berlaku...
dari sepatutnya happy menjadi satu kerunsingan langsung masuk fasa entah apa-apa je
en.MM was not around to talk to
makanya pendam la sebuah luka yang lara hehehe #overtau

tapi tu la
ALhamdulillah...dengan ada YB Umar dan Mek Fatimah
boleh buat-buat happy dan bergelak ketawa
boleh la lupa kejap masalah yang melanda
padahal dalam hati .... rasa nak lari ke hutan belok ke pantai je

tapi bila budak dua orang ni buat perangai
memang tepat la pada waktunya...kena la marah sebakul dua hehehe
sorry umar
sorry fatimah

sabor je la kan :)

tugas-tugas seharian saya
(kalau en.MM offshore)

masak..kalau en.MM ada ..akan ada hari-hari yang bila malas masak boleh gi makan kat luarkan..tapi kalau bertiga je dengan budak dua orang ni...nak taknak kena masak juga la..masak simple simple je pun tapi nya
 kalau ada hari balik dari UM awal..macam semalam...bawak budak2 ni main kat playground...kesian umar..balik sekolah asyik nk main slide je..tapi dah kalau sampai rumah pukul 6..canne?? nak masak lagi..nak rehat2 kejap lagi... T_T
 hantar dan ambil umar kat school...hantar dan ambil fatimah kat rumah tokma..
mandikan...tidurkan...suapkan makanan...segala macam lagi #sayapatutdapatbagLVsatu hehehe

nak gajikan maid tak mampu
tapi kalau ada maid kena fikir pasal maid plak 
ada orang asing plak dalam rumah
tak best..tak best...

sabor je la
syurga menanti mu cik nilam :)

semalam pergi checkup kat Dr. Siti Mariam
doktor siti ni yang sambut kelahiran Fatimah dulu
in sha Allah doktor yang sama akan sambut yang ketiga nanti
aduhhh berdebornya..T_T

saya dah minggu ke 33 dan 5 hari
doktor siti cakap baby kecik..tapi sesuaila dengan keadaan tubuh badan saya ni
berat baby 1.7kg
nampak tak gambar scan tu..
baby buka mata 

macam nak cakap
"takpe mummy...everything will be ok..sabar ok"

ok lah..
selamat berhujung minggu
minggu ni mungkin tak ke mana
sebab minggu depan Umar ada exam
nak kena practise tulis ABC 123
baca buku pun tak lancar lagi
tahun depan nak masuk 5years dah..
doakan eh!

Ki wo tsukete!!!

2 comments:

Fateen Ibrahim said...

comeynya baby kak nilam! ada mcm iras iras muka Adam dulu. Eh? adam ke nama dia lupa dah fateen hehe. InsyaAllah kak nilam, you can do it! *hiah!*

Unknown said...

adam? huhu lama gila tak jumpa adam..