Tuesday, August 23

ruang kosong

weekend baru ni untuk pertama kalinya saya ke Ikea Cheras
sama je macam ikea damansara..cuma cafe nya luas sikit...dan ntah sama je la hehe
pergi saja je sebenarnya... tak plan nak beli pape pun
walaupun dalam hati geram je tengok hehe
tapi sila la bawak bersabar :p

dah round punya round tetiba terjumpa meja kecik ni
dah lama sebenarnya cari meja kecil untuk letak kat ruang kosong kat dapur
tapi selalunya jumpa besar la ... mahal la... 
tapi baru  ni terjumpa yang macam muat-muat dengan ruang kecil kt dapur tu
alasannya sebab selalu tak cukup tempat nak letak bahan-bahan masak
pastu alasan lain sbb tak nak sepah sepahkan dining area kat depan tu
so nanti lunch ke dinner ke makan kat sini je
jadinya seminggu sekali sapu pun ok la kan... sesuai la dengan tahap kerajinan saya sekarang huhu :p

first time juga saya pasang sendiri kerusi meja ni semua
sellau kalau ada en.MM dia je yang buat...kita jadi tukang sorak je kat tepi hehe
tapi kali ni saya angkut dari kereta, saya yang pasang berapa banyak skru ntah
fuhhhhh...berpeluh juga laaa hehe...tapi melihat hasilnya.... syabas nilam!!! syabas nilam!! :p

ok tak?
mungkin lepas ni nak cari alas meja dan carpet ..pastu lengkap la ruang ni.. 
puas hati...sbb dah lama sangat nk isi ruang kosong ni
mata pun lega sikit..kalau tak penuh dengan kotak2 apa ntah..serabut je duk situ hehe

ok la
meh nak belanja makan perasmian meja dan kerusi baru 
nasi goreng dan kepok keping ikang parang 

bye!

3 comments:

dorsett pink said...

suka pakai blog nilam .. inspiration. hehe

dorsett pink said...

angkat meja sendiri?? wah! hati2, awak kan tengah preggy

sapphire said...

angkat satu2 intan, mula2 angkat kaki dia
pastu baru angkat bhg atas meja tu
tak berat mana pun hehe
sama macam dukung fatimah :P