Friday, May 13

kusatsu

pagi tadi saya perasan satu benda
paip yang menghubungkan shower dengan main paip tu berjenama "Kusatsu"
pastu i was like...Kusatsu desu...Kusatsu desu... hahahaa
mula la nak mengimbau balik kenangan kat Kyoto dulu-dulu
(tak habis-habis dengan cerita Kyoto haha sorry guys...)

Kusatsu ni train station sebelum Ritto Station dari arah Kyoto
dan 2 atau 3 station sebelum sampai ke Station Otsu
kat Otsu kita turun kat sini untuk ke graduate research lab
satu station sebelum Otsu plak station Zeze..kat sini kawasan student kyoto uni menyewa
Kusatsu ni bandar (bandar ke?) pertama saya pergi sebaik sampai kat Ritto
sebab kat Ritto takde apa sangat ...
rasa macam nak pergi sana lagi......T_T
tapi entah bila duit nak jatuh dari langit untuk beli flight ticket dan hotel dan makanan
nak pergi time sakura berbunga plak....
time winter macam cantek gak...hari tu kawan share gambar Kyoto snow sangat sangat
putih semuanya........cantek dan membeku lah agaknya hahahaha



rindunya
nak nak pulak ada kawan-kawan duk share pasal "Sampah Man"
yg pasal student malaysia yang bekerja sambil belajar kat Jepun tu..sebagai pengutip sampah tu
pastu ada pulak orang share "20 sebab kenapa pelajar melayu di Jpeun tak nak balik Malaysia"
pasal kalau barang kita tertinggal kat mana kita boleh wat lek wat pis je tu..esok lusa polis datang hantar dengan keadaan yang masih sama macam kita hilang tu...
Malaysia? malaysia ada nasi lemak...nasi dagang...hujan dan panas sepanjang tahun....
papelah....yg penting...satu hari (dah habis study ni) saya rasa nak buat postdoc plak kat jepun haha
atau kat us...atau kat uk...kahkahkah mari kita gelakkan dia secara berjemaah....
hashtag beranganitufree hashtag berangandulupastuusahasampaidapat

dah la semalam rasa macam mini viva dah hahaha
present result sepanjang bergelar student ni
adoiiiii....
hasilnya?? saya buntu dah nak recheck tang mana lagi
2 3 minggu ni duk buat benda sama je...calculation error...lab error..semua dah recheck
team mate pun buat benda yang sama
aaaaa.....tolong!!!!!
isnin depan kena hantar correction...adoiiii......
tolong kami....bantu kami...kami anak anak yatim piatu ......................

ok lah
berangan dah
berehat pun dah
marilah kita start siapkan apa apa yang patut


1 comment:

Anonymous said...

Gud luck nilam