31.5.16

21

tak sampai seminggu lagi kita akan menyambut kedatangan bulan Ramadhan
saya pun baru habis mengganti puasa yang tertangguh
padahal kita ada 365 hari . dah nak sampai bulan puasa baru terhegeh-hegeh nak ganti
sangat la last minute
21 hari...pastu nanti puasa lagi 30 hari
pengsan T_T








ada hari yang malas masak
beli je kat order je goreng-goreng kat kedai tomyam
kalau terbalik lambat dari um..makan je apa yang ada yang mami dah masak utk tengahari
kalau terlebih rajin masak juga la sikit
selalunya bukan nasi..sebab selalunya time berbuka (sejak pregnant kali ni kot) takde mood langsung nak makan nasi
bila sahur berselera la pulak kan
jenis tekak dan perut apa ntah hahaha

tapi kalau ikut cakap mami
kalau tak larat nak ganti .... ganti je tahun depan
ibu mengandung takpe...
cumanya kena bayar fidyah dan double the ganti la kan??
betul tak??

lama dah tak update
bukannya busy sangat pun
busy jugak la..br habis buat labwork
next sampling lepas raya plak...
dan lepas raya tambah lagi satu lagi sampling location T_T
doakan semua dimudahkan ye
sebab.....
saya mahu GOT!!!!

4 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum.saya cuma menggunakan peluang yg ada utk share..x salah saya,puasa x perlu digandakan,namun fidyah akan digandakan sehingga habis mengqada puasa..boleh refer ustaz jika ada keraguan

sapphire said...

Wsalam,
thanks..saya pun baru terbaca takyah gandakan puasa kalau dah bayar fidyah...kan? kne tanya orang yang lebih tahu..thanks again

Anonymous said...

Bkn mcm tu..puasa,kalau 10 ari x byr selama 10 thn..thn ke 11,dia nk ganti,jd 10ari gk ganti..xpyh ganda puasa..tp fidyah,1ari x 1cupak x10 sbb 10 thn..ha cmtula..kalo ada yg xphm atau silap,harap dpt bt entry.he2

sapphire said...

pls pls buat satu entry pasal ni ... T_T confuse betul