Thursday, March 31

letih

pagi tadi nak hantar umar ke school
umar berdrama lagi..dari nak keluar rumah
sampai lah depan pintu school
pastu teacher datang amik dan bawak masuk dalam
sorry umar..

pastu hantar fatimah ke rumah tokma
saya plan, tahun depan fatimah masuk 3 tahun dah boleh hantar daycare sama macam umar
harap ada rezeki lebih untuk bayar yuran fatimah plak
sebab nanti baby ketiga ni keluar..kesian plak kat tokma nak jaga cucu
dah macam buka taska :(
sorry tokma

dalam kereta makan sandwich telur yg saya buat sebelum gerak td
sebab macam lapar sangat..semalam makan roti je
macam tak berselera..tapi lapar..canne tu
pastu tiba-tiba je rasa macam penatnya
boringnya..penat lagi...boring kali 100x...
tiba-tiba rasa nak baring sambil tengok program masak-masak

macam tak dapat bayang nak melayang tiga orang askar nanti hahaha
ya Allah permudahkanlah segala urusan

*****
pagi tadi kat era
(yups pagi2 saya dengar era. sila jangan kecam saya.
kalau saya dengar radio bernama mengantuk pulak. jadi......)
topik dia trend lelaki/suami suka memasak sekarang
trend ke? bagi setengah orang mungkin
tp mungkin juga bagi saya sebab suami isteri sekarang kebanyakkannya bekerja
yg isteri balik rumah bukan je kena masak, nak kena basuh baju, lipat baju,
sapu sampah, lap meja, kemas rumah
takkan la nak tunggu hujung minggu baru nak kemas..ye dok?rimas la juga kan
jd nya bagi saya mungkin sesetengah lelaki/suami ni kesian tgk isteri
jadi sesekali tolong la masakkan...ye ke?? hahhaa (bagi saya la)
sbb klu nk tolong lipat baju. nnt tak ikut spesifikasi plak
atau nak kemas rumah nanti ala kadar plak. jd ke dapur la kot hehe
kalau en.MM kadang2 ada hari rajin la dia ke dapur
kadang2 masakan dia menjadi mengalahkan saya.
kadang2 tak menjadi langsung hahaha. tawar la. masin sangat la. hahaha sorry!

ok lah
saya pun bukan pandai sangat masak
masak untuk diri sendiri tu boleh laa
tapi harap suami2 tolong la isteri2 . kesiankan la kekasih hati awak tu hehe
tiba2 rasa nak amik maid hahahahah #mariberangan

3 comments:

dorsett pink said...

kesian kat nilam.. rasa pun kalau mengandung, rasa macam tak buat apa2 kerja pun, nak tengok tv jer... tapi apakan daya kan, nilam nak kene struggle jugak untuk buat research. huhu.. banyakkan bersabar ye..

(atas factor tu la juga, saya tak nak pregnant lagi sementara masih buat phd ni)

Unknown said...

hehehe...setakat ni boleh bertahan lagi
semua org pun terkejut sebenarnya dgn berita ni
(dan buatkan saya rasa serba salah plak)
tapi rezeki Allah nak bagi
ada orang rezeki dia dimudahkan buat tesis
ada orang dapat berjalan sana sini
rezeki saya dapat baby ketiga...Alhamdulillah...tp mungkin xde rezeki utk lain2 benda kan..
rezeki masing-masing..
InsyaAllah...aturan Allah tu yg terbaik...

marilah mem-positif-kan diri yg semakin negatif ni hahahha

Anonymous said...

Yela nilam..sabarla..
Kita ni sebenarnya..semua nk mudahkan..tp kalau xda ssh..jauhla kita dgn allah...
Smstnya semua yg blaku ada byk kebaikan dr kburukan!!!��
Nanti tnjuk gmbr bb phd ke-2 byk2 dlm blog!!!