19.2.16

Melbourne: Street Art

Ini adalah entry tergendala sejak berkurun minggu yang lalu
nak tulis cerita baru tapi cable iphone buat hal pulak
tak dapat nak transfer gambar ke laptop
plus...tengah cari cari conference kat Melbourne
ecececec jauh nya hehehe
Melbourne macam best...jadi kalau pergi sorang pun tak takut sangat kot
plus...just 8 hours away..ecececece
#mariberangan

so di Melbourne ni ada banyak sebenarnya yang kita boleh lihat dia punya street art
yang saya pergi ni berdekatan dengan Federation Square
jalan sikit je ke depan ke arah Fitzroy Garden
tapi kalau berjalan sekitar bandar kat lorong-lorong kecil tu mesti ada street art ni
atau kadang-kadang mana2 dinding kosong mesti ada sikit lukisan
kebanyakkannya jenis nak luahkan ketakpuasan hati kat kerajaan atau keadaan dunia sekarang









kalau kat shah alam kita ada di Seksyen 7 kat area kedai2 tudung tu
atau kat Seksyen 2 akt area kedai-kedai fotostat tu...saya sendiri tak pernah lagi bergambar kat situ hahaha
kalau kat Penang? jangan cakap la kan. lagi la menarik dia punya street art.

ok kalau sesiapa tahu pasal conference kat Melbourne pasal environmental science bagitau k
bye


8 comments:

dorsett pink said...

nilam... kalau pergi conference kat Melbourne tu pakai guna duit sendiri ke? sebab mybrain punya scholarship tak taja conference kan..

Unknown said...

kat um ada bagi rm1000 setiap tahun. jd nk apply yg ni dan top-up sendiri :D

Anonymous said...

Saya pn bt phd kt um.xtau pn um ada bg rm1k..boleh bg info x?

Unknown said...

ada...cuma yang peruntukan rm5000 untuk conference luar negara tu dah takde..baru dapat pekeliling...

yang rm1k tu boleh mintak borang kat pejabat dekan...awak fakulti mana?

Anonymous said...

Biomed,fak eng..kuno btol xtahu..he2

Unknown said...

hehe takpe. saya pun kalau org tak bagitahu tak tahu jugak. saya punya lab kat fak eng jugak. kat blok belakang tu. buat water quality :)

Anonymous said...

Igatawk fak built environ..nanti leh jmpe kt kafe,lib,pdana siswa ke..suka bc blog awk..he2..norzuria@siswa..

AkuSeorangTraveler said...

salam singgah dan follow :D