Thursday, January 28

final episode

so this is the final episode of Kyoto Trip 2015
di hari ke 27 tahun 2016
really need to finish this up
kalau tak can't start with the new updates
updates la sangat...:D

kita start dengan pengalaman naik MAS selepas berkurun lama tak naik MAS
last sekali masa buat degree kat ukm dulu...
sejak wujudnya AirAsia ... MAS no more hehe
tapi lepas mh370 things naik la kapal terbang apa pun...mesti rasa takut kan
sebelum ni kapal terbang lah transportation yang paling selamat
tapi kalau dah nak jadi..jadi juga kan...
(nasik mas pun nak cerita ke?? :D)

ok lah just share some photo on board

saya sampai kat kyoto dalam jam 7 pagi
kawan saya Taishi-san cakap nak tunggu kat Kyoto Station untuk bawa ktorg ke hotel di Ritto
memandangkan bag punya lah besar gabak dan bila fikir nanti mesti nak kena naik turun naik tangga
jadi ktorg ambil keputusan untuk amik shuttle van ke kyoto station
bayaran tak ingat dah berapa..rasanya dalam rm100
boleh book kat MK punya website sehari atau beberapa hari sebelum kita sampai
bayar di kaunter kat airport..cuma kita kena print siap-siap confirmation email dari diorg

just tunggu je dekat area kaunter tu
nanti the driver akan panggil nama kita bila dah nak gerak

MK shuttle ni dia punya service hanya dalam kyoto city sahaja
dalam website dia ada bagitahu tapi saya nak juga tanya kot kot dia boleh hantar sampai ke Ritto kan
tapi 'lie' ...dalam kyoto sahaja..daerah lain sila naik train hehe
(dia punya balas email tu sepantas kilat hehehe)
jadi dari airport ke bandar kyoto mengambil masa lebih kurang 1jam lebih
sempat juga tertidur kejap tapi kebanyakkan masa macam waaaaa ... waaaaa ....waaaaa....
hahahahahha jakun tak habis habis...
waaaa.....myvi la...
waaa.....keciknya kereta tuu
waaaa.....honda....
waaaa......comelnya kedai tu
dan snap snap snap...lebih 2000 lebih gambar dalam phone T_T

dan sampailah kita ke kyoto station yang dijanjikan
besar ...lagi besar 2 3 kali ganda daripada KL central hehehe
kat dalam ada isetan
depan ada kyoto tower
jalan sikit ke depan ada Yoshida 7 tingkat
jalan tingkat 2 kyoto station ada Mr. Donut yang sedap hehe
sementara tunggu Taishi-san sampai kita bergambar r dulu sebagai kenangan di hari tua

sekitar bandar kecil Ritto

jadi sampai disini sahaja lah cerita - ceriti saya sepanjang di kyoto tahun lepas
lepas ni takkan ada lagi cerita kyoto  yang dah berkurun basi nya..dah berkulat kot
kalau ada lagi cerita kyoto atau japan mungkin cerita baru..InsyaAllah...
menurut sv saya, kemungkinan ada peluang untuk ke Osaka pula...
tapi tak pasti lagi ceritanya macam mana...
doakan eh...
sesekali dapat berjalan ke tempat orang
belajar dengan orang yang berlainan bangsa dengan kita
seronok juga...dan sedikit sebanyak dapatlah menaikkan semangat saya
yang semakin menurun kebelakangan ni
doakan eh... :)

bulan 3 nanti Taishi-san akan datang ke KL lagi
katanya sebab nak belajar something dengan sensei di UKm, UiTM dan UM
rindu dia dan kyoto seluruhnya hahahaha
(mengada sangat...silalah move on sekarang jugak!!!)

adik saya akan ke osaka bulan depan
macam macam soalan ditanya
nak naik train apa
berapa lama dari sini ke sini
osaka ada apa...apa yg tak best kat kyoto hahahaha
macam  lama sangat je saya stay di japan
kalau sebulan saya duk sana mau habis satu kyoto saya teroka 
(dasar kuat berjalan) 

ok lah
tanpa membuang masa lagi
marilah kita sudahi dengan gambar wajib tiap kali ke jepun kihkihkih
gambar di tepi platform
jaket merah yang dipakai waktu ke Tokyo tahun 2012
ok bye!







1 comment:

dorsett pink said...

saya pun tak habis lagi story pasal trip Kyoto tu,. huhu... tu la bila dah delay , terus jadi perkasam dalam laptop. huhu