Monday, September 28, 2015

raya haji

cuti hari raya yang panjang
macam biasa raya pertama pagi-pagi ke ‘kampung’ di seksyen 9
pastu tengahari sikit ke kampung di semenyih
menu pun macam biasalah
nasi dagang, soto (yang tak biasa…baru tahun ni buat), pavlova, crepe cake dan kalau di semenyih pun macam biasalah lontong, rendang daging, lemang

Processed with VSCOcam with c1 preset

malamnya ke Masjid Bukit Antarabangsa sebab cousin ad abuat majlis aqiqah beramai-ramai
beriya datang sebelum magrib seperti yang dinyatakan dalam aturcara majlis sekali kita yang jadi orang pertama sampai dan susun sejadah huhu bila kita punctual dan orang lain plak tak punctual adoiii laaa haha dan dapat kenal rumah Siti Nurhaliza..kihkihkih

Processed with VSCOcam with c1 preset
Umar sebelum potong rambut

keesokkannya
semua keluar. seorang pergi rumah saudara sebelah suami di rawang
yang seorang lagi pergi bersihkan rumah baru
tinggallah saya dan umar dan fatimah dan mummy
maka gejala malas masak pun menular hahaha (boleh??)
jadi untuk late lunch dan early dinner kita makan kat Serai, Empire

Processed with VSCOcam with c1 preset
Processed with VSCOcam with c1 preset
Processed with VSCOcam with c1 preset
IMG_2004[1]
ni Umar dengan rambut baru aka rambut raya haji haha
saya lebiih suka kalau umar rambut panjang (macam gambar sebelum)
tapi dua dua gaya rambut pun umar nampak comel…kan??kan?? :)

IMG_2042[1]
dan ni petang semalam di rumah baru cikmi budak-budak ni
kebetulan depan rumah ada playground la pulak
pengsan mummy nak kena layan main slide 100 juta kali hehe
tapi takpelah since hari ni dah kena pergi school..mummy layankan aje
mek Fatimah tu sebenar tak sedar kot kita pakaikan dia tudung hahaha
kalau tak kejapje dah tarik tarik tak nak pakai

so tu je lah kisahnya cuti raya haji tahun ni
biasa-biasa je
banyak berehat daripada buka buku dan kemas rumah hahaha
dasar sangat kan…takpe bukan selalu…kalau selalu memang masalah besar tu

sebagai penutup meh nak belanja selfie satu
mohon bersabar
bye

IMG_1973[1]

4 comments:

azri said...

salam..selamat hari raya haji..
umar tetap comel rambut style ape pun.. :)
sy pun suke qalish rambut pnjg tp ibunya x suke so sbb nk wife happy..sy ikut selera ibunya.konsep "isteri gembira, suami bahagia" hahahahaha.. :D

Fateen Ibrahim said...

LOL! Selfie terakhir tu tekejut jap hihihihi

sapphire said...

Azri,
umar sebenarnya tetiba plak ada masalah kutu. entah dari mana datangnya. tu yg terpaksa potong pendek tu...kalau tak memang dibiar panjang je hehe...konsep "isteri gembira, suami bahagia" tu saya sokong sangat! :)

sapphire said...

Fateen,
sekali sekala...takpe kan....hehe