15.4.15

the journey

video


journey to the school
melalui highway federal yang sudah terkenal dengan kemacetan yang tidak pernah berpenghujung
ececewah… :p

tapi macam tu lah rutin saya tiap hari
kadang-kadang datang rasa “aaarrrggghhhhh….malasnya pergi UM!!! nak duk rumah je lahhhh”
tapi kalau tak ke UM dan stay kat rumah
jawabnya memang buku tak sentuh..laptop takkan di on.
sama ada akan ber-instagram atau buat kerja-kerja rumah yang juga tidak berpenghujung T_T

jadi nak tak nak kena lah juga merajinkan diri ke UM

federal highway sekarang dah tak ada lorong tunai dah
semua dah elektronik
sama ada nak guna touch&go atau smart tag
ok laa…ingatkan semakin lancar la perjalanan
tapi macam samaaaaaaaaaaaaaaaaa je kikikikiki

makanya
saya bukan boleh tahan duk mengekor je slow motion macam kura-kura
jadi saya suka guna lorong paling kiri
sebab lorong paling kanan tersangatlah slownya
(padahal sepatutnya lorong kananlah paling laju. terbalik)
jadi untuk cepat sampai (kononnya)
kita kena pandai menyelit dan prihatin lorong mana yang paling laju pergerakan keretanya
ececececece….bajet je kan :p

tapi menyelit menyelitlah juga
sila lah menyelit dengan penuh bersopan santun yer anak-anak
jaga hati pemandu yang lain kikikiki
tak kira kita bawa kereta besor ke kecil ke
pandai-pandailah yer

harap-harap bila lrt dah siap nanti
kadar kesesekan lalu lintas kat malaysia ni berkuranglah
saya pun kalau ada pilihan memang saya akan naik public transport
walaupun kena naik komuter ktm dari shah alam ke kl sentral
pastu tukar naik putra lrt ke stesen UM pastu naik bus rapid kl ke um
fuuuhhhh….mencabar betul…
saya tak kisah asalkan sistemnya ok..
takde kes kelewatan ke apa ke

jaid macam tu lah kisahnya
saya baru je sampai kat UM ni sebenarnya
penat…rehat jap :p


3 comments:

dorsett pink said...

kalau duduk kat umah memang tak buat kerja,,saya pun macam tu juge. so option lain boleh pergi ke library yang paling dekat dengan umah... at least laptop terbukak jugak. hehe

dorsett pink said...

kalau duduk kat umah memang tak buat kerja,,saya pun macam tu juge. so option lain boleh pergi ke library yang paling dekat dengan umah... at least laptop terbukak jugak. hehe

sapphire said...

betul sangat!! tapi bila fikir balik saya kena breast pump macam,....ala...nak pump kat mana nanti...kat surau ke..?? adoiii so terpaksalah merajinkan diri ke um..sbb saya ada bilik utk postgrad...jd senang sikit nk breast pump heee :)