Tuesday, September 2, 2014

journal oh journal

photo1

bersiaran secara langsung terus menerus daripada Institut Sains Biologi, UM
sedang sangat mengantuk
dah tertidur 5 minit (lebih kot) tadi

tengah baca journal sebenarnya nih
kata orang
pelajar PhD paling kurang kena baca 1 journal 1 hari
just to keep the nervousness away time viva nanti (suka hati je)
tapi saya…dah nak pukul 4 baru masuk bahagian method
camno ni haaa?

canne la orang boleh habiskan 8 journal dalam 1 hari
saya 1 pun terkial-kial lagi ni
dah la macam baca je
faham tu belakang kira
haiiihhhh risau nih risau nih

atau ….. atau ….
saya kena baca basic dulu
baca buku text dulu
baru start dengan journal saintifik yang penuh dengan ayat-ayat kebaboom tu?

help me please!!!
(nangis bawah meja)

4 comments:

llizam said...

kena baca 1 journal 1 hari? waaaaaa... zam pon x rajin camtu! hehehe... nilam baca journal utk buat literature review? biasanya zam, sambil baca sambil key in maklumat dari journal ke borang dalam word/excel. borang tu zam ade ruangan utk participants-method-instruments-analysis-findings. lepas tu inshaAllah lebih mudah utk tulis literature review dan seterusnya :) best of luck nilam! semoga segalanya berjalan lancar ms melahirkan nanti :)

sapphire said...

supervisor yg suruh. paling kurang 1 journal 1 hari..pengsan jugak rupanya..walaupun cuma 1 hihi...

yg pasal borang tu masa seminar kat uitm tu ada belajar...betul gak eh..buat camtu lagi senang kot...participants tu penulisnya ke apa? tuluuunnnn T_T

llizam said...

hehehe... journal yg zam baca, journal education. Jadi, participants biasanya/contohnya "pre-service teachers atau high school students atau graduate students" participants ne, sample yang di kaji. mungkin journal science yg nilam baca, xdk participants .. ngeeee :)

sapphire said...

ooo..ok ok...faham-faham hihi..mungkin journal saya xde participants.. :) thanks thanks.. :)