Thursday, August 28

Fitzroy Garden


kita kembali lagi ke Rancangan Jalan-Jalan kita
kali ini kita menjelajah pula ke antara taman yang tercantik yang terdapat di Melbourne, Australia
iaitu Fitzroy Garden yang terletak di Wellington Parade

untuk ke Fitzroy Garden ni
ada dua macam cara
kalau larat dan berkemampuan boleh kiranya berjalan kaki
kalau tak larat untuk berjalan kaki bolehlah menaiki tram yang disediakan
yang mana satu pilihan di hati?

disebabkan hari tu masih pening-pening dengan sistem tram di Melbourne
saya berjalan kaki dari Flinders Street ke Fitzroy Garden ni
tak jauh…cuma……entah berapa kilometer ntah…saya pun lupa dah :D
tapi kalau nak naik tram pun ok
cuma ambil route 86 tram dah boleh sampai
mungkin kena lintas jalan sikit…jalan sikit lah

IMG_3271 IMG_3272 IMG_3273 IMG_3275
nama lagi taman kan
semua pun hijau hijau je
bersih dan dijaga rapi
dah sampai sana selepas berkilometer bejalan
baring-baring ala ala omputih jugak lah kita pun hihi
(penat wehhh…jauh jugak sebenarnya perjalanan hukhukhuk)

Fitzroy Garden ni tersangatlah besar
dan kami tak sempat round sampai habis pun
pergi mana yang terlarat je huhu
rugikan?? T_T

 IMG_3277IMG_3285IMG_3280

untuk lebih info bolehlah ke (1), (2), (3) ata (4)