Wednesday, September 3

serba salah


Processed with VSCOcam with c1 preset IMG_8257 IMG_8863 IMG_8868



kita takkan tahu apa yang ada dalam fikiran seseorang
sesiapa pun
termasuklah anak-anak/budak-budak
kadang-kadang bila duk perhati Umar
saya terfikir sendiri
apa laa yang ada dalam fikiran Umar
apa yang dia rasa
perasaan dia
terutamanya bila bergelut nak kena mandikan dia pagi-pagi
untuk pergi ke school
kadang-kadang senang je
kadang-kadang punya lah susah
macam-macam karenah si Umar ni tau
bila panggil buat tak tahu je
mula la buat-buat tengok tv
padahal MHI pagi-pagi tu bukan best sangat pun
nampak tak kat situ

ok
kat rumah
Umar ada dua orang lagi cousin yang tinggal sekali
jadi bila Umar buat karenah tak nak pergi school
saya jadi terfikir
mungkin……mungkin la kot…
dalam fikiran Umar
kenapa dia kena pergi school…yang lain tak payah pergi school?
kenapa dia kena mandi awal…bangun awal…yang lain boleh bangun lambat
mungkin lah kot kan…
entah lah..

harapnya
Umar happy la kat school
sekarang kalau hantar still menangis lagi
(tak boleh tahan betul tengok Umar nangis-nangis)
tapi masa nak ambil waktu petang dah ok dah…tak nangis-nangis lagi dah

jadinya
walau penat dan betapa sakit belakang nak drive dari shah alam ke um
kena kuatkan semangat jugak
sebab umar pun bukan nak sangat pergi school
tapi nak buat canne
so saya pun kena la merajinkan diri ke school jugak
tak boleh malas-malas
tak boleh la…Umar dihantarnya ke school…kita bersuka ria kat shopping mall (contohnya)
kalau tak…. baik takyah la hantar umar pergi school
betul tak?




mak-mak sekalian
terutama yang hantar anak ke school (taska)
ada yang berperasaan sama dengan saya tak?

No comments: