11.4.14

Kuala Kangsar

satu hari
En.MM tiba-tiba ajak pergi Kuala Kangsar
saya macam……huh??nak buat apa kat Kuala Kangsar?? :D
dan beliau jawab “saje..cameron dah biasa…penang pun dah selalu sangat..”
ooo ok…jom ah!!

esoknya bergeraklah kami tiga beranak ke Kuala Kangsar
dalam kereta search apa tempat yang menarik yang ada kat Kuala Kangsar
apa yang menarik? hmmm. tak ada apa sangat lah kot hee

Kuala Kangsar ni pekan kecil je
hotel besar sikit tak ada kot rasanya
yang ada hotel macam sesuai untuk backpacker
dan kami stay di satu hotel apa ntah namanya
yang agak mengecewakan juga lah hihi

lagi…
sempat singgah Masjid Ubudiah
yang dulu-dulu selalu tengok dalam kalendar je
ramai juga pelancong luar yang datang melawat masjid ni
memang cantik

IMG_2377 IMG_2379 IMG_2381 IMG_2383 IMG_2388

nak sampai ke sini mulanya macam senang
sebab ada sign board sepanjang perjalanan
lepas tu macam pening sikit
tapi yang pastinya masjid ni dekat dengan istana

IMG_2395 IMG_2396

Laksa Pak Ngah yang mengecewakan :(
tak cukup bahan
telur rebus takde
timun atau nenas takde
laksa tak best
kuah je sedap
sorry Pak Ngah

IMG_2398

MCKK

IMG_2466
last sekali kita ke Pokok Getah tertua di Malaysia


habis dah perjalanan 2 hari satu malam di Kuala Kangsar
lepas ni En.MM nak ajak pergi Temerloh plak
bye

Happy Weekend!!

No comments: