Friday, June 14

hadiah hari jadi

baru-baru ni
en.mm ada tanya nak apa untuk hadiah harijadi
dia ada cadangkan beberapa hadiah yg mungkin saya berminat
tapi kebanyakkannya macam benda yang dah ada
bukan ada la..tapi fungsinya macam nak sama
dan ada juga benda yang macam tak perlukan sangat
macam mesin jahit…
bila masa saya nak  menjahit ni..? *dalam hati*

lepas fikir-fikir
saya dah tahu dah nak hadiah apa
jeng…jeng…jeng…….hihi

so saya bagitau en.mm
kalau ada rumah sendiri nanti
saya nak dapur yang lengkap
mesti ada oven
mesti ada microwave
mesti ada mesin buat kuih
mesti ada petisejuk
mesti ada blender
mesti ada kitchen pantry
mesti ada itu
mesti ada ini
pastu ini pun mesti ada
eh itu pun mesti ada jugak
pastu en.mm pun pening dan pengsan time tu jugak
haha…..

over lah sangat kan :p

takde la
sebenarnya
kalau ada oven dan mesin buat kuih pun dah ok dah
peti sejuk wajib la kan
brand apa-apa pun tak kisah
atau apa-apa yang memudahkan saya masak-masak nanti la
senang sikit kalau en.mm nak order makan apa ni hihi :)

dapat bayangkan
bakal dapur saya nanti tak ada besar mana pun
tapi cukup la untuk saya seorang yang uruskan nanti
orang lain jangan nak masuk campur
bahagian dapur saya punya tau
en.mm ke umar ke adik umar ke boleh main jauh-jauh heee

pasal warna
en.mm dah cakap dia nak warna hitam
ok. saya tak kisah. asal cantik dan tak serabut.
dan bahan-bahan masak mesti tersusun rapi dan tak bersepah

angan-angannya
saya nak yang macam dalam gambar ni
saya tahu takkan dapat the exact the same kan
tapi kalau boleh nak dekat sama pun dah ok
so hadiah jadi boleh skip sampai 5 tahun la..
boleh macam tu en.mm? :D

1e898dfa878ed68bc5b5815dc4b1f3ad 2b65f9cd82ad44137da22b8308921001 3d0f1cc59e65453b925c69d665646cb6 25b93045356bf2d1e0e82f482c1fdc94 750e5b23d473a2fc2ec9806de3c8b50a 40058990b4635d1b1297740f3867f9a7 a720ac80b646426f8f1837b71e514833 c2d15fde1d6dbadd52d0a7c781ebf1f4 c56e869a2dab755bfbe565d7bc85a6bf cab019b32fa485ab010ec4ed7a3cf08e

cukup tinggi tak angan-angan saya?
semua gambar saya ambil dari pinterest

dan
kalau boleh saya tak nak tak nak dapur yang macam ni

08ae962eb5dbc812fc9b2532a001ffc5 5eff6792b3657e06a930135729ae8b01

yang jenis kayu-kayu antik macam ni..pleaseeeeeee ^_^

ok
jangan nak banyak soal
jom kumpul duit dari sekarang!!!

bye.

eh jap
kalau ada anak perempuan
dan ada duit lebih
nak sangat set dapur untuk budak-budak
maklumlah
kecik-kecik dulu tak pernah dapat kan…. hihi

2bd0323a35e51487eb0de9ba673a71aaok
bye

2 comments:

Lady Vanilla said...

saya pun nak kitchen cantek2 cam tu kalau masuk umah sendiri one day nilam,bestkan rasa chef ja...=)

deena awanis said...

dapur cantik mesti semangat nak masak..hehe