Friday, April 5

Hakone Komagatake Ropeway

so entry blog kali ini ialah kesinambungan daripada entry Fuji-san yang lepas
it is about Hakone Komagatake Ropeway
yang ni macam cable car untuk ke Mount Komagatake
dengan tour guide Sunrise yang saya follow hari tu
lepas jalan-jalan kat Fuji-san, kita dibawa ke Hokone Kojiri Terminal
kat sini kita akan naik boat untuk round round Tasik Kojiri
cantik jugak la tasik ni (ala maca tasik tasik lain lah kan)
sibuk bergambar sampai tak dengar penerangan pasal tasik ni

 

lepas round tasik
atau pendek kata macam kita seberang tasik ni la untuk ke Hakone Komagatake Ropeway
station cable car untuk panjat Mount Komagatake tadi
gambar ni masa kat kaki gunung lah
salji cuma sikit sikit dan tak berapa nak sejuk sangat lah kan

bila dah naik atas
mak aaaaiiihhhhh
seluruh kawasan putih melepak
penuh dengan salji semata-mata
agak jakun di situ hihi

sejuk sampai ke tulang
betul-betul ke tulang ni
tak tahan
tapi tahankan jugak bergambar buat kenang kenangan
main salji sikit sikit
macam dalam filem Frozen plak rasa
sebab putih seputihnya...
tapi kalau time musim lain semua tu rumput je...

ini permandangan dari atas cable car
cantik kan
Kuasa Allah....Subhanallah....

ini plak
kedai cenderamata
perasan tak salji turun sepoi sepoi bahasa tu?
:)
pastu diorang siap ada mini snow slide
comey je tengok anak anak jepun yang memang dah comey main
rasa nak join sama....tapi dah nak balik dah time ni\
takpe...next time in sya Allah....amin :)


lepas ni ktorg balik Tokyo dengan bullet train di Shinkansen Station
dan berlakulah peristiwa yang tak disangka-sangka hihi

ok lah tu je
gambar tak edit
next akan cerita pasal Port Dickson plak k...
kita cuti kejap pasal jepun..sebab takut ada orang boring plak..hihi
(tapi harap takde yg boring lah)

bye
:)

No comments: