Monday, March 11

Pasar Ikan Tsukiji


memang tak ada tempat lain dah ke?
macam kat Malaysia tak dok pasor ikang ke guane?
hihi

doh memang pung
saya memang tak dok kerje
jalang jauh jauh semata nok gi tengok pasor ikang
nok buak guane..doh suka dekpong
hihi

ada hok dok pahang ke?
gi google translate r hihi

ok
Nama dia Tsukiji Fish Market
kalau tak silap
pasar ikan terbesar di dunia
syurga ikan ... eh? (bagi peminat ikan lah. bukan bagi ikan yang ditangkap tu)
terletak di Tsukiji, Tokyo
boleh amik train sampai ke Tsukiji dan jalan sikit je dah nampak
lori lori ikan yang comel2
dah boleh nampak deretan kedai kedai ikan

sayanganya
tak boleh masuk bahagian dalam
sebab mungkin terlalu busy kot
plus, kerja kerja dah mula sejak dari jam 4 pagi
jadi...round kat bahagian luar je la
dibuka setiap hari kecuali hari Ahad

berpinar pinak mata tengok ikan salmon yang segar segar
hihi over lah you nih
kedai kedai sushi yang melambak lambak
nak je masuk tanpa rasa was was dan makan segala macam jenis sushi yang fresh
tapi ......... apa kan daya
bila dah ada perasaan was was tu..mana boleh buat main -___-"
jadinya....cuci mata je la kan

harap Pasar Payang tak dan tak akan dirobohkan
idea sape la yang 'cerdik' sangat tu
pasor ikang memang lah busuk
mana ada pasor ikang hok dok busuk, og?
kalau setakak nok buat hotel dengang shopping mall tu
tepak lain banyok ada
pasor payang yang satu mana nok cari?
satu dalang dunia je

kalau orang luor mari Terengganu
nok bowok gi mana lagi kalau dok Pasor Payang?
dok kang nok bowok gi Astaka???



ok
tu je
bye
senyum sokmo k
:)



8 comments:

Ayuni Ayatillah said...

Behnye leh gi jepungg. Tgk pasor ikang pulok tu. Best best :) Untunglah dapat pergi, saya ntah bila la boleh sampai sana.

sapphire said...

hihi. Alhamdulillah...rezeki Tuhan nak bagi.. :)

pergi la..beh r jepung. rasa mcm xmboh balik je :D

:: Cik Viva :: said...

salam kenal..
bestnye dok jepon..tengok gambar pun bleh rasa sejuk..hehe

sapphire said...

cik viva,
saya tak stay sana la :) saya holiday je..bestnya kalau boleh duk sana..setahun pun jadi la kan..hihi :)

nd.auni said...

what?? pasar payang nak dirobohkan ke? alaaaaaaaa, baru plan nk g sana july ni bila balik mesia. hunting for kaftan batik as baju raya. huhu. plz, dont demolished yet plz. :(

- yuyu - said...

Xkn nk gi astaka..*gelak2 guling2..dang lagik wat lawok nilam ning..kikih*samb gelak..((:

- yuyu - said...

Xkn nk gi astaka..*gelak2 guling2..dang lagik wat lawok nilam ning..kikih*samb gelak..((:

sapphire said...

nd.auni: dont worry. diorg tgh bincang tu. hopefully tak jadi la. org2 trg semua bantah. :)

kak yuyu: hahah hampeh..sambung la gelak lagi :p