Friday, March 8

hamamatsucho

tengok je la kan. was-was 
ini sebenarnya car wash. kecik je. boleh muat dua buah kereta je. 
beri laluan. beri laluan. 
comel kan?kecil je. kalau la boleh wat balik satu ni. boleh la guna untuk gi kerja pagi-pagi :)
tinggal ranting je. sebab baru habis winter. kot.

esok hari jumaat
sepatutnya kerja
tapi saya kan pekerja terbaik
kenalah amik cuti sekali-dua hikhikhik
*takde kaitan dan boleh diabaikan*

esok saya cuti
sebab nak ke singapore
en.mm nak bawa umar jumpa saudara-mara kat sana

plus
mood nak update blog sedang membuak-buak melimpah ruah ni
*dengan harapan ada orang baca*

ok kali ni
nak share gambar di sekitar hotel tempat saya menginap kat Tokyo
saya lupa apa namanya
yang saya tahu dari hotel boleh jalan kaki ke train station Hamamatsucho
yups. kami bertiga pernah berjalan kaki dari station ni ke hotel
1.1km. malam. sejuk. penat. memang hari ini dalam sejarah
habis kebas kaki
barulah nama traveller kan ;)

hamamatsucho ni menurut kata en.mm
kalau kat malaysia tu sama macam semenyih lah
tapi maju sikit la kot hihi :)
bandar kecil je
takde benda pun
cuma kedai kecil-kecil je

tapi kat sini lah letaknya Tokyo Tower
yang bestnya.
walaupun tokyo tower ni dah depan mata
tak sempat pun nak panjat ke puncak tower
sayang kan
kena pergi lagi ni :)

gambar-gambar ni diambil
masa hari pertama kat sana
dalam perjalanan ke train station untuk ke Tsukiji Fish Market
next entry saya cerita pasal pasar ikan terbesar ni pulak k

bye.

4 comments:

N U R U L said...

Kak nilam, kalau dekat malaysia pakai kereta comel tuuuu mesti balik keje jalan tak jaamm! Boleh selit2. Hihihi ;) Orang sekarang semua kereta nak besar-besar. Sonata Hyundai tu je dah makan space 2 kereta kancil. hehe ;p

Ape pun besttlaaaahhh kak nilam dah pergi sana! Nak pergi jugak! Heee :)

sapphire said...

Hihi ajak syafiq honeymoon kat sana :) insyaAllah ada rezeki nanti mesti pergi...best...akak rasa mcm nk pergi lg je... :)

munirah said...

salam dear,
ur update psl japan reminds me time i pg time last year..best sgt2 n for the first time i n hubby kitorg bole jln berkilo-kilo meter kat sana tanpa rs penat..walaupon kat malaysia xpenah buat camtu :P..btw,post lg psl japan.. :) best bc!

sapphire said...

Hye Munirah!
sama!! me n husband n Umar pun berkilo kilometer jalan..tapi sejukkan so mcm takde r rasa sangat. kalau kat malaysia memang pengsan hihi.. :)