Monday, April 9

jamuan petang



tiba-tiba saya terfikirkan tea party


rasa macam nak adakan tea party
atau bahasa kita jamuan makan petang

semestinya tak seperti dalam gambar kat atas tu la
tapi cara biasa-biasalah..cara melayu

meja makan penuh dengan makanan
ada:
mee atau laksa atau soto atau apa-apa yang tak seberat nasi
ada air manis yang sejuk macam orange ke 
ada air manis yang panas macam coffee atau teh
ada kuih-muih macam triffle ke pavlova ke puding caramel ke
atau kuih melayu ke bubur pulut hitam ke seri muka ke

dan semestinya
semuanya di masak sendiri
pilihan menu sendiri
tanpa bantuan mummy 

eceh...mengade lah you... 
konon r tu 
:p

 
 oh sungguh mak-mak-makcik-makcik-segala-biarkan-hari isnin lah katakan-sekian

4 comments:

LaiLa said...

I like the photos and I really would like to make on with my friends :)

sapphire said...

me love it too! :)

syia said...

ok,sila jmput saya if wat tea party nnti. =)

chumut said...

saya mahu join juga. haha. btw. great pick of pictures :D