16.3.12

xie xie ni

pertama
terima kasih
kerana masih ada yang sudi singgah ke blog saya ni
dan 10kali terima kasih kerana masih ada yang sudi follow
and menjadi ahli kelab iamsapphire yang ke 145.. *clap clap*

kedua
buat masa sekarang
handphone saya adalah paling dekat dengan saya
bukan lagi camera coolpix saya..oh sorry camera ku...
*teringat pulak karangan tajuk "Aku sebuah kamera" time UPSR dulu*
makanya semua benda pun nak tangkap dan edit using instagram
easy pissy!
dan picasa dan photoscape pun dianak tirikan. oh so sorry.

kita tunggu. bilakah saya akan mula boring dengan ini semua. hiks. :)
kalau mummy tengok saya amik gambar straw ni mesti mummy cakap "tu pun nak ambik ke??"




ketiga
semalam mood untuk masak tak kunjung tiba
nasib ada emi yang memang sejak azali rajin
saya cuma goreng ikan dan ikan kering

menu untuk semalam cuma.. (cuma..?? sila bersyukur)
Daging masak merah, sayur masak lemak, ikan goreng dan ikan kering
kombinasi yang best!
Alhamdulilah atas rezeki dan nikmat yang Allah berikan... :)

so ini bahan2 yg ada dalam sayur lemak:
kobis, bunga kobis, cili hidup, carrot, kacang buncis

bahan tambahan semestinya santan, garam dan gula, air, dan bawang
selamat mencuba

hari ni saya
saya tak rasa nak makan nasi lagi untuk tengahari
boring la tiap-tiap hari pun rutin yang sama jer..hikss..

ini lunch saya semalam
selamat bekerja!!

note: saya menulis macam tak ada kesinambungan langsung dari satu perenggan ke perenggan seterusnya

6 comments:

deena awanis said...

Suka tengok gambar random cantik2 macam ini.

Anonymous said...

pertama
gambar straw lawa dan sgt menarik

kedua
saya pun suka instagram. tapi..... tak mampu nak pakai lagi. sobs sobs

sapphire said...

thanks Deena..thanks Anon :)

Yanei Khairani said...

dh follor ur blog. :) eh..eh.. adakah sy yg ke 145 tu??? :P hahahaa...

Yanei Khairani said...

dh follor ur blog. :) eh..eh.. adakah sy yg ke 145 tu??? :P hahahaa...

sapphire said...

hehe..ye kot... thanks eh :)