29.3.12

puding laici

berikut ialah bahan-bahan untuk puding laici
kita ada:
satu tin laici
satu tin susu cair
satu tin susu pekat
satu kotak kecil santan
satu paket agar-agar
satu botol esen vanila

yang tak ada dalam gambar:
air dan gula

adunan ni saya boleh dapat 2 bekas
satu untuk makan di office dan satu di rumah

saya dah bagi resepi tu
cuba-cuba lah try eh...senang saja maa
pastu hantar report card kat saya hikss :)


 inilah hasil akhirnya
yumss yumss
:)

dan ini pulak...??
kalau saya sendiri ada baby nanti
mesti blog ni dah bertukar ke "blogalababysapphire.blogspot.com"

sekian :)

4 comments:

**hudalulu** said...

KAK NILAM, CAM SEDAP JE..... HEHEHE.. MANE LANGKAH2NYA. NGEEE.. TAKPE, NNT TRY CARI AND BUAT, PASTU HANTAR REPORT KAT KAK NILAM :P

ikan said...

Insyallah amin. :)

btw, nampak sedap .

sapphire said...

huda:
senang je. mcm nak buat agar2 biasa. larutkan agar2 (5mug air). pastu masukkan gula (satu senduk). pastu bila gula dah larut. masuk semua skali bahan yg lain. esen vanila tu cuma 1 penutup je. pastu bila dah keras. baru tabur laici dan letak air laici tu sikit... selamat mencuba! :)

ikan: thanks.. :)

Erina Asmawani said...

sedapnyaa! pasti cuba nih! :)